26 / 07 / 2024

Mesire yerlerini kim denetler

Mesire yerlerini kim denetler

Mesire yerlerinde yapılacak yapı ve tesislerin plan ve projeye uygun olarak yapılıp yapılmadığını kim denetliyor? Mesire yerlerinde koruma ve temizlik hizmetleri ne sıklıkla denetleniyor? İşte mesire yerlerinin denetimi...

Çınarcık Teşvikiye jeolojik-jeoteknik etüt raporu onaylandı!

Yalova Çınarcık İlçesine bağlı Teşvikiye Beldesi Turizm ve Mesire yerlerini kapsayan İmar Planına Esas Jeolojik - Jeoteknik Etüt Raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı...

Fethiye Ölüdeniz Babadağ Mesire alanı imar planı askıya çıktı!

Fethiye ilçesi Ölüdeniz Beldesi, Babadağ Mesire Alanı ve Hava Sporları Merkezi Teleferik projesine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları bugün askıya çıktı. İşte planlar...

Marmaris'te sağanak yağış nedeniyle ev ve iş yerlerini su bastı!

Yoğun yağış Marmaris'i de etkiledi. Marmaris'te etkili olan şiddetli yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı. İlçede akşam başlayan yağış, ilerleyen saatlerde şiddetini artırdı.

Emlak vergisini kim öder?

Belediyelere taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında emlak vergisi de bulunuyor. Peki, emlak vergisini kim öder? Yapıda kiracı olması durumunda emlak vergisinin mükellefi kim olur?

Kolin İnşaat'ın sahibi kim?

Yıllık 1.5 milyar dolarlık ciroya sahip olan Kolin Şirketler Grubu ’nun temelleri 1977 yılında Kolin İnşaat’ın kuruluşu ile atıldı. Peki, Kolin İnşaat'ın sahibi kim?

İşyeri emlak vergisini kim öder?

Türkiye sınırları içinde bulunan binalar 1319 sayılı kanunu hükümlerine göre Bina Vergisine tabi tutuluyor. Peki, işyeri vergi mükellefiyeti ne zaman başlar? İşyeri emlak vergisini kim öder?

Yozgat Tekke Mesire Alanı Projesi'nin inşaatı sürüyor!

Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan, Akdağmadeni belediyesi tarafından 200 dönüm üzerine yapılan Tekke Mesire Alanı Projesi, Seyrantepe Mahallesi Parkı ve Yeni Hastane yol düzenleme çalışmaları sürüyor.

Rezerv yapı alanını kim belirler?

Rezerv yapı alanı, Kentsel Dönüşüm Kanunu uyarınca gerçekleştirilecek uygulamalarda yeni yerleşim alanı olarak da kullanılmak üzere belirleniyor. Peki, nereler rezerv alanı olabilir? Rezerv alanı özellikleri nelerdir? Rezerv yapı alanını kim belirler?

Kore lideri Kim Jong-un başkentteki havaalanı inşaatını eleştirdi!

Kuzey Kore lideri Kim Young-un başkent Pyongyang'da devam eden havaalanı inşaatı hakkında eleştiride bulundu. Bazı değişiklikler yapılmasını emreden lider, binanın tasarımını 'yabancı bir binanın kopyası' olarak değerlendirdi.

Kira sözleşmesinde damga vergisini kim öder?

Noter onayı ile yapılan bir taşınmaz kira sözleşmesi için damga vergisi ödeme zorunluluğu bulunuyor. Peki, kira sözleşmesinde damga vergisini kim öder? Ödenecek damga vergisi nasıl hesaplanır?

Tapu harçlarını kim öder?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi halinde devir işlemi gerçekleşiyor. Peki, tapu harçlarını kim öder?

Marmaris'te yerleşim yerlerini tehdit eden yangın söndürüldü!

Marmaris'te yerleşim yerlerini tehdit etmesi nedeniyle korku ve paniğe neden olan orman yangını söndürüldü. 44 hektar orman alanı zarar görürken, bölgede soğutma çalışmalarına devam ediliyor

Giresun'da sağanak yağış nedeniyle ev ve işyerlerini su bastı!

Doğankent ilçesinde dün akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren sağanak nedeniyle ilçe merkezindeki bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Su baskını yaşanan evlerde vatandaşlar itfaiye yardımıyla tahliye edildi.

Mesire yerlerini kim denetler Haberi

Mesire yerlerini kim denetler

Mesire yerlerinin denetimi!

Yurdun güzelliğine katkı sağlamak ve turistik hareketlere imkan vermek, toplumun çeşitli dinlenme, eğlenme ve spor ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla gerekli yapı, tesis ve donatılarla kullanıma ayrılan, halkın günübirlik veya geceleme ihtiyaçlarını karşılayan, rekreasyonel ve estetik kaynak değerlerine sahip orman rejimine tabi sahalar "Mesire yerleri" olarak ifade ediliyor.


Mesire yerlerinde yapılacak yapı ve tesislerin plan ve projeye uygun olarak yapılıp yapılmadığı gibi hususlar, Orman bölge müdürlüğü tarafından denetleniyor. Söz konusu mesire yerleri en az yılda bir kez denetleniyor.


Mesire yerlerinin denetimi ile ilgili diğer esaslar, Mesire Yerleri Yönetmeliği kapsamında şu şekilde sıralanıyor:


Mesire yerlerinin denetimi

MADDE 11 – Denetim:

(1) Mesire yerlerinde yapılacak yapı ve tesislerin plan ve projeye uygun olarak yapılıp yapılmadığı, saha bakımı, koruma ve temizlik hizmetleri ile vatandaşa verilen hizmetlerin yeterliliği...