19 / 07 / 2024

mesken tapuda bodrum olarak kayıtlıysa ne olur

mesken tapuda bodrum olarak kayıtlıysa ne olur

Tapu belgesinde, taşınmaz malın cinsi ve mülkiyet türü gibi ait olduğu taşınmaz mala ilişkin bilgilere yer veriliyor. Peki, tapuda bodrum 2 yazılması ileride sorun teşkil eder mi?

MESA Bodrum Demirbükü'nde hayat Haziran'da başlıyor!

Mesa Mesken tarafından Bodrum'da hayata geçirilen Mesa Bodrum Demirbükü'nde yaşam Haziran 2021'de başlıyor.

Tapuda eklentinin belirtilmemesi sorun olur mu?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Mesken aldık. Fakat tapuda eklenti yazmıyor. Bağımsız bölüm falan yazıyor. Eklentinin belirtilmesi sorun olur mu?’ demiş. Bu nasıl bozulur?' sorusunu yanıtladı.

Bodrum'da 3 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Muğla İli Bodrum İlçesi Bitez Mahallesi Gündönümü Mevkii'nde yer alan dubleks mesken vasıflı gayrimenkul 3 milyon TL bedel ile icradan satışa sunuldu. 

Mesa Bodrum projesinin detayları belli oldu!

Mesa Mesken'in Bodrum'da hayata geçirmeyi planladığı projesinin detayları belli oldu. Projede 5 yıldızlı otel ve 260 adet suit villadan meydana gelen tatil köyüne yer verilecek..

Mesa Bodrum Demirbükü projesi ne zaman başlayacak?

Deniz sıfır konumda inşa edilecek olan Mesa Bodrum projesi Mesa Mesken tarafından hayata geçiriliyor. Peki Mesa Bodrum Demirbükü projesi ne zaman başlayacak?

Mesa Bodrum ön talep topluyor! Yeni Proje!

Ön talep toplanan Mesa Bodrum projesi Mesa Mesken tarafından hayata geçirilecek. Proje Demircibükü Koyu'nda deniz sıfır konumda inşa edilecek. İşte Mesa Bodrum Demircibükü projesinin detayları...

Tapuda satış harcı 2017!

Mesken, işyeri ve arsa ile arazi gibi taşınmaz malların satış işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Peki, tapuda satış harcı 2017 ne kadar?

Tapuda ödenen vergiler!

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların alım satım gibi işlemleri ilgili tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda yapılan bu işlemler için belli harç ve vergiler ödeniyor. İşte tapuda ödenen vergiler..

Tapuda harç oranları 2015!

Bir mesken, işyeri, arsa veya arazinin satış işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Yapılan bu işlem için tapu harcı ödeniyor. Peki, 2015 yılı tapuda harç oranları nelerdir? Tapuda harç oranları hesabı nasıl yapılır?

Hande Yener Bodrum Gündoğan'da 1 milyon TL'ye villa aldı!

Hande Yener, bu yaz Bodrum'u mesken tutacak. Yalıkavak'ta bir beach açan ünlü popçu, şimdi de Gündoğan'dan 1 milyon liraya villa aldı.

Tapuda mesken olan yerin işyeri olarak kullanılması mümkün müdür?

Tapuda iş yeri olarak görünen yerlerde, umuma açık istirahat ve eğlence yeri açılması için oy çokluğu yeterli oluyor. Peki, tapuda mesken olan yerin işyeri olarak kullanılması mümkün müdür?

Mesken tapu masrafları 2015!

Mesken alım satımları, tapu dairesinde yapılıyor. Alıcı ve satıcının devir işlemleri için randevu günü ve saatinde tapuda olması gerekiyor. Peki, tapuda mesken tapu masrafları 2015 ne kadar tutar?

Tapuda nakit ödeme nasıl yapılır?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların tapu devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu devir işlemlerinde satıcı, belli bir bedel karşılığında taşınmazını alıcıya satıyor. Peki, tapuda nakit ödeme nasıl yapılır?

mesken tapuda bodrum olarak kayıtlıysa ne olur Haberi

mesken tapuda bodrum olarak kayıtlıysa ne olur

Tapuda bodrum 2 yazılması ileride sorun teşkil eder mi?

Tapu belgesinde, taşınmaz malın cinsi ve mülkiyet türü gibi ait olduğu taşınmaz mala ilişkin bilgilere yer veriliyor.


Daire olarak kullanılan bir taşınmaz malın, tapuda bodrum olarak kayıtlı olması bir sorun teşkil etmiyor. Nitekim, 8 Eylül 2013 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında bodrum katlarının yapının ihtiyacına göre mesken veya otopark olarak kullanılabileceğine ilişkin esaslar bulunuyor.


Alan kullanımları:

a) Konut alanı: Yerleşme ve gelişme alanlarında konut kullanımına yönelik olarak planlanan alanlardır. Ancak, yol boyu ticaret olarak teşekkül etmiş konut alanlarında bulunan parsellerin zemin kat ve yol seviyesinde veya açığa çıkan bodrum katlarının yoldan cephe alan mekânlarında, gürültü ve kirlilik oluşturmayan ve imalâthane niteliğinde olmayan, gayrisıhhi özellik taşımayan,...