05 / 05 / 2024

mesken tapusu nedir

mesken tapusu nedir

Kayseri Tüketici Mahkemesi, kat mülkiyeti tapusu alınmadığı için şebeke suyu bedelini iki kat fazla ödeyen vatandaşın mağduriyetinin gidermek için adım attı. 

Mesken tapulu ne demek?

Gayrimenkul hukukuna göre, taşınmaz mal nitelikleri arasında yer alan mesken; kelime anlamı olarak konut ve ikametgah anlamına geliyor. Peki, mesken tapulu ne demek? Mesken tapulu işyeri ne demek?

Kira gelir vergisi nedir? Kimler kira gelir vergisi ödüyor?

Kira gelir vergisini, 2022-2023 yılı içerisinde toplam 9 bin 500 TL üzerinde mesken kira geliri elde edenler beyanname verecek. Peki, Kira gelir vergisi nedir, detayları nelerdir? İşte tüm ayrıntılar...

Aplikasyon krokisi nedir, nasıl alınır?

Tapusu olan kişilerin sıklıkla ismini duyduğu Aplikasyon krokisinin tanımı merak ediliyor. Peki, Aplikasyon krokisi nedir, nasıl alınır? İşte detaylar...

Müstakil tapu nedir? Müstakil ve hisseli hakkında bilgiler!

Müstakil evlere olan talep, pandemiyle birlikte arttı. Apartman dairelerini tercih etmeyen kişiler, ev veya gayrimenkul yatırımı için müstakil ev almayı daha uygun buluyor. Bu evlerin tapusu ise diğer konutların tapusundan farklı. Peki müstakil tapu nedir ve nasıl alınır?

Tapusu olmayan evin tapusu nasıl alınır? Arsa alırken tapuya kim başvurur?

Tapu nedir? Tapusu bulunmayan evin tapusu nasıl alınmaktadır? İşte bu konuda vatandaşların merak ettikleri!

Tapusu olan her arsanın imar durumu var mıdır?

Tapusu olan her arsanın imar durumu var mı sorusu arsası olan herkesin sorduğu sorulardan biridir. Peki tapu nedir? Tapusu olan her arsanın imar durumu var mıdır? İşte detaylar!

Zilliyet nedir? Zilliyet tapu alınır mı?

Zilliyet ve zilliyet tapusu terimleri günlük hayatta çok fazla karşımıza çıkmazken, ancak bir gayrimenkulün alım satım veya kiralama işlemlerinde rastlanılmaktadır. Bu nedenle zilliyet nedir? Zilliyet tapu alınır mı? gibi soruların cevaplarını okurlarımız için bir araya getirdik... 

Yapı Kullanma İzin Belgesi nedir 2021?

Bir arsa üzerinde hayata geçirilecek yapının inşaat çalışmalarının tamamlanması halinde mülkiyet tapusu için öncelikle iskan izinlerinin alınması gerekiyor. Peki Yapı Kullanma İzin Belgesi nedir 2021? Yapı Kullanma İzin Belgesi nasıl alınır? İşte tüm merak edilenler...

Kat irtifakı tapusu nedir, nasıl alınır 2021?

Arsa üzerinde başlanacak inşaata yönelik mülkiyet hakkı olarak bilinen kat irtifakı tapusu nedir, nasıl alınır 2021? İşte tüm merak edilenler...

Mesken tapusu almayan müteahhit su faturasına ortak olacak!

Kayseri Tüketici Mahkemesi, kat mülkiyeti tapusu alınmadığı için şebeke suyu bedelini iki kat fazla ödeyen vatandaşın mağduriyetinin gidermek için adım attı. 

Eğitim tesisleri alanı nedir?

Kimi arazilerin tapusu üzerinde "Eğitim tesisleri alanı" ibaresi yer alıyor. Peki, eğitim tesisleri alanı nedir? Bu alanlarda hangi yapılar yapılabilir?

Tapuda ham toprak nedir?

Bazı gayrimenkullerin tapusu üzerinde ham toprak ifadesi yer alıyor. Peki, tapuda ham toprak nedir? Ham toprak ne anlama geliyor?

Bahçe tapusu nedir?

Genellikle köy yerinde yer alan bağ ve bahçelerin tapularında cins kısmında "bahçe" yazıyor. Peki, bahçe tapusu nedir? Bahçe tapulu ev alınır mı? Bahçe tapulu ev alınırsa ne olur?

Zilliyet tapusu nedir?

Zilliyet olarak bilinen zilyetlik, taşınmaz mallardan bir yarar sağlamak üzere olanları fiilen hakimiyet altında bulundurma olarak tanımlanıyor. Peki, zilliyet tapusu nedir?

mesken tapusu nedir Haberi

mesken tapusu nedir

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre mahkeme, "mesken tapusu" olarak bilinen kat mülkiyeti tapusunu almadan daire satan müteahhidin, daireye gelen su faturasının yarısını ödemesine karar verdi. 

Kayseri'de bir daire sahibi, dairenin kat mülkiyeti tapusu olmadığı için 2017 yılına kadar su faturası bedelini iki kat tarifeli inşaat aboneliği üzerinden ödedi. Vatandaş, mddi kaybın müteahhit tarafından giderilmesi için Talas Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı'na başvuruda bulundu. Hakem heyeti, tüketiciyi haklı bulup kat mülkiyeti alınıncaya kadar su faturası olarak ödenen bin 740 liranın yarısının müteahhitin ödemesine karar verdi. 

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, konu ile ilgili açıklamada bulundu. Türkiye'deki yapıların birçoğunda mesken ruhsatının olmadığını belirten Şahin, "Milyonlarca tüketici yıllardır fazla para ödüyor. Burada tüketicinin bir hatası yok. Tüketici ev alırken mesken masrafını da...