29 / 07 / 2024

meskenin eczaneye çevrilmesi

meskenin eczaneye çevrilmesi

Eczane olarak kullanılacak yerin özellikleri Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik kapsamında açıklanıyor. Buna göre ev eczaneye çevrilir mi? İşte dairenin eczaneye çevrilmesi için gerekli şartlar...

Elbirliği mülkiyet nedir? Elbirliği mülkiyet müşterek mülkiyete nasıl çevrilir? 

Elbirliği mülkiyet, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren önemli bir terimdir. Elbirliği mülkiyetin, müşterek mülkiyete de çevrilmesi mümkündür. Peki elbirliği mülkiyet nedir ve müşterik mülkiyete nasıl çevrilir? İşte konu ile ilgili detaylar haberin devamında yer alıyor...

Türkiye'nin kredi risk primi bugün 720 baz puana yükseldi! Temerrüt riski artıyor! 

Türkiye'nin kredi risk primi (CDS) bugün 720 baz puana ulaştı. Bu durum, Türkiye'nin temerrüt riskinde belirgin yükseliş ve dolar cinsi borçların yüzde 11'in üstünde faizle çevrilmesi anlamını taşıyor. İşte ayrıntılar...

Avrupa Merkez Bankası Başkanı'ndan euroyu güçlendirecek açıklama

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, faizin artırılmasının, yüksek enflasyonun dizginlenmesi için en güçlü silah olduğunu belirterek, piyasalardaki parasal genişlemenin tersine çevrilmesi için görüşmelerin sürdürüldüğünü söyledi,

Maliyetler tavan yaptı. Bu kış çetin geçecek

Ağustos ve Aralık döneminde Hazine, bankacılık ve banka dışı sektörün 22-23 milyar dolar seviyesinde dış borcun, taksitlerle ödenerek belli bir zaman sonunda sıfırlanması bulunuyor. Bankacılık sektöründe yenileme oranları %90’larda seyrederken tüm borcun yeniden çevrilmesi 5-6 milyar dolarlık ek mal

Eczaneye ilaç almaya giden vatandaşlar dikkat! Eczacılar ilaçta korkunç senaryoyu açıkladı: 1000 TL fark çıkabilir

Türk Eczacıları Birliği tarafından yapılan açıklamada, bazı ilaç firmalarının ilaç alımında gerekli ıskontoları yapmadığı ve bu durumun da ilaç temininde sorun çıkardığı belirtildi. Özellikle böbrek yetmezliği ilaçlarında farkın 1000 TL'ye çıkabileceğinin altı çizildi.

Altın hesaplarının TL'ye çevrilmesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

Altın cinsi mevduat hesapları ile katılım fonlarının Türk lirası vadeli mevduata ve katılım fonuna dönüştürülmesine yönelik detaylar açıklandı.

Le Chic Tarabya'daki 60 meskenin değeri ne kadar? 

Le Chic Tarabya'daki 60 meskene ait değerleme raporu yayınlandı. İşte Le Chic Tarabya'daki 60 meskenin değeri...

Ofisler konutlara mı dönüşüyor?

Koronavirüs salgını sebebiyle dünyanın birçok yerinde otellerin ve ofis binalarının büyük bir bölümü neredeyse 1 seneden fazla zamandır boş kaldı. Peki ofisler ne olacak? Kovid-19 salgını ile beraber ofis binalarının apartman dairelerine çevrilmesi yeni normal olabilir mi?

Kayseri’de 981 bin 560 metrekarelik kamu arazisine villa yapılacak iddiası!

Kayseri’de 981 bin 560 metrekarelik kamu arazisinin konut arazisine çevrilmesi önerisi, AKP ve MHP’lilerin oylarıyla onaylandı. CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, tepki gösterdi.

Şanlıurfa Şehir Plancıları Odası imar planı değişikliğine 'dur' dedi!

Şehir Plancıları Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği, Mehmetçik Mahallesinde'nde bulunan donatı alanlarının konut alanına çevrilmesi konusunda açılan davanın Danıştay kararı ile kazanıldığını duyurdu.

 Atatürk Havalimanı’nın koronavirüs hastanesine çevrilmesi için öneri!

Çin’de başlayan ve dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı önlem çalışmaları devam ediyor. Önlem çalışmaları kapsamında " Atatürk Havalimanı’nın koronavirüs hastanesine çevrilebilir mi?" önerisi ise dikkat çekti..

AVM'lerde kiraların TL'ye çevrilmesi faydalı oldu!

FLO Mağazacılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan "AVM'lerde kiraların döviz yerine TL olarak düzenlenmesi kararının sektöre ne kadar faydası oldu?" sorusuna, "Bu karar sektörümüz için elbette faydalı oldu" yanıtını verdi...

Alparslan Türkeş'in evi müze oldu! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP'nin kurucu genel başkanı merhum Alparslan Türkeş'in KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da bulunan doğduğu evin müzeye çevrilmesi için talimat vermişti. Müzenin açılışı bugün yapıldı. 

meskenin eczaneye çevrilmesi Haberi

meskenin eczaneye çevrilmesi

Dairenin eczaneye çevrilmesi!

Eczane olarak kullanılacak yerin özellikleri 12 Nisan 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik kapsamında açıklanıyor. 


Yönetmelik esaslarına göre eczane açılabilecek yerlerin özellikleri şu şekilde sıralanıyor:


MADDE 20 – 

(1) Eczane olacak yerlerin bodrum, asma katları, varsa merpen boşlukları, merpen altı kısımları, kolonları, ara duvarları hariç, lavabo ve tuvalet alanı dâhil olmak üzere asgari 35 metrekare olması; Kanunun 14 üncü maddesinin (A) ve (B) bentlerine göre açılacak eczanelerin depo hariç asgari 20 metrekare olması şarttır. Bu Yönetmeliğin yayımlanmasından önce ruhsat almış eczanelerin devredilmesi hâlinde bir defaya mahsus olmak üzere herhangi bir metrekare kısıtlaması uygulanmaz. Ancak mevcut eczanenin başka bir yere naklinde yukarıdaki hükümlere göre işlem yapılır.


(2) Eczane olarak kullanılacak binanın yapı kullanım izin belgesi veya yapı ruhsatının...