06 / 05 / 2024

Mesleki yeterlilik müfredatında hata mı var

Mesleki yeterlilik müfredatında hata mı var

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanlar Kurulu Başkanı ve Güler Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güler, inşaat sektörüne yönelik hazırlanan mesleki yeterlilik müfredatında temel eksikliklerin olduğunu vurguladı.

Milli Eğitim Bakanlığı müfredat değişikliği yaptı! Son dakika: Siber ve akran zorbalığı müfredata alındı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokullarda seçmeli dersler kapsamına alınan "okul temelli sosyal sorumluluk çalışmaları" alanında siber zorbalık ve akran zorbalığı ile  mücadele etmeyi öğrencilere anlatacağını açıkladı. Yeni müfredat, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onayından geçti. İşte ayrı

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan restorasyon alanında çalışamayacak!

Yeryüzü Mühendisleri Derneği, Tarihi Koruma ve Restorasyon alanında hizmet veren bireylere, Avrupa Birliği onaylı mesleki yeterlilik standartlarına uygun donanımlı elemanlara sertifika vermek amacı için “KURAM Mesleki Sınav Merkezi” projesini başlattı.

Aliağa'da emlakçılar için mesleki yeterlilik sınavları başladı!

Aliağa Ticaret Odası’nda (ALTO), sorumlu emlak danışmanı mesleki yeterlilik sınavları devam ediyor. Yazılı ve uygulamalı sınavın ardından başarılı olan emlak danışmanları, “MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi” alacak.

Mesleki yeterlilik belgelendirme sınavları Antalya'da yapılacak!

Belge Zorunluluğu kapsamında Sorumlu Emlak Danışmanı ve Emlak Danışmanı Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sınavları Şubat ayı içerisinde Antalya'da yapılacak.

Emlak danışmanları yıl sonuna kadar 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' alacak!

Hürriyet Emlak, tüm emlak danışmanlarının 2019 yılı bitmeden alması gereken “Mesleki Yeterlilik Belgesi”nin alım sürecinde iş ortaklarının 900 TL’lik sınav giriş ücretini karşılayacak. 

Tüm emlak danışmanları “Mesleki Yeterlilik Belgesi” almak zorunda!

Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesiyle beraber, tüm emlak danışmanlarının 2019 yılı sonuna kadar Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne sahip olması zorunlu hale geldi.

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan 11 Kasım 2019'dan sonra çalışamayacak!

İNTES Başkan Vekili Gürhan Özdemir, 1 Kasım 2019'dan itibaren mesleki yeterlilik belgesi olmayan inşaat işçilerinin şantiyelerde çalıştırılamayacağını açıkladı.

Mesleki Yeterlilik Belgesi iyileştirilmeli!

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, Mesleki Yeterlilik Belgesi'nin eksikleri olduğunu gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Mesleki yeterlilik belgesi hangi meslekler için zorunludur?

Aydınlık Gazetesi köşe yazarı olan Şenay Koçyiğit Özdoğan bugünkü yazısında ''Mesleki yeterlilik belgesi hangi meslekler için zorunludur?'' okuyucusunun sorduğu sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Trabzon'da 209 inşaat işçisi için mesleki yeterlilik sınavı!

Trabzon'da inşaat ve makine alanında toplam 209 kişiye mesleki yeterlilik sınavı yapıldı. Sınav, Of Çaysan ve Kantekin Grup İnşaat’ta gerçekleştirildi.

Hasan Alişan'dan müteahhitlere Mesleki Yeterlilik Belgesi uyarısı!

Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak ve yönetim kurulu üyeleri, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan’ı ziyaret etti. Alişan, yılbaşında sona erecek olan Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYB) konusunda müteahhitleri uyardı.

THBB'den Mesleki Yeterlilik Belgesi için son çağrı!

Mesleki Yeterlilik Belgesi 31 Aralık 2016’dan itibaren zorunlu hale geliyor. Daha sağlam bir gelecek adına uğraş veren Türkiye Hazır Beton Birliği Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi, ‘Betoncu’ alanındaki çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

DYO, ısı yalıtım ustalarına Mesleki Yeterlilik Belgesi veriyor!

Boya ve ısı yalıtımı sektöründe kalite çıtasını yukarıya taşımaya kararlı olan DYO, işini hakkıyla yapan ustaların Mesleki Yeterlilik Belgesi almalarını sağlıyor.

Mesleki yeterlilik müfredatında hata mı var Haberi

Mesleki yeterlilik müfredatında hata mı var

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanlar Kurulu Başkanı ve Güler Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güler, "Usta da, kalfa da, çırak da aynı eğitim ve sınava tabi tutuluyor. Bu nedenle sınava girenlerin büyük bölümü sertifika alamayacak. Böylece hem birçok kişi işsiz kalacak hem de işveren çalıştıracak işçi bulamayacak" dedi. 


Türkiye'nin hayata geçirmeyi taahhüt ettiği Avrupa Birliği müktesebatına göre inşaat sektöründe çalışan işçi ve ustaların mesleki yeterlilik belgesine sahip olması, inşaat firmalarının bütün projelerinde bu belgeye sahip personeli istihdam etmesi gerekiyor. Mesleki yeterlilik belgesinin Avrupa Birliği'nde yıllardır var olan bir uygulama olduğunu belirten Mustafa Güler, uygulamada her meslekteki birim ve kademeye göre sınav sonucunda yeterlilik belgesi verildiğini kaydetti. İnşaat sektöründe Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) bünyesinde kurulan Türkiye Mesleki Yeterlilik...