25 / 07 / 2024

Mesnevihane Camisi projesi

Mesnevihane Camisi projesi

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Fatih'teki Mesnevihane Camisi'nin restorasyon uygulamasının, İstanbul IV Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı doğrultusunda gerçekleştirildiğini bildirdi.

Çamlıca Camisi Çevresi Dönüşüm Projesi 2. Etap için yıkımlar başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi tarafından başlatılan Çamlıca Camisi Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. Etap için yıkımlar başladı...

Konya Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ramazan Bayramı namazını Konya'daki tarihi Kapu Camisi'nde kıldı. Kurum, Konya'da devam eden Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi ve Mevlana Meydanı Yenileme ve Dönüşüm Projesi ile ilgili konuştu.

Selimiye Camisi'nin restorasyon projesi tamam!

Vakıflar Genel Müdürü Ertem, "Edirne'deki en önemli vakıf eserlerinden Selimiye Camisi'nin restorasyon projesi hazır. Niyetimiz bu sene içerisinde başlayabilmek" ifadelerini kullandı...

Selman Ağa Camisi çevresine inşa edilen yapılardan kurtarılıyor!

2. Beyazıd'ın Kapı Ağası Selman Ağa tarafından 512 yıl önce yaptırılan  Selman Ağa Camisi Üsküdar Meydan Düzenleme Projesi sayesinde yıllar içinde çevresine inşa edilen yapılardan kurtarılıyor

Tokat Meydan Çarşısı Projesi'nde yıkımlar başladı!

Tokat Belediyesi tarafından Hatuniye Camisi önündeki alanın eski tarihi ve ticari kimliğine kavuşturulmasını amaçlayan Tokat Meydan Çarşısı Projesi'nde yıkım çalışmaları başladı.

Taksim Camisi'nde kazıklar çakıldı!

Taksim Camisi projesi havadan görüntülendi. Caminin çekilen görüntülerinde kazık çakma işlemlerinde sona gelindiği görülüyor.

Selimiye Camisi Meydan projesine destek!

Edirne Valisi Günay Özdemir, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'dan oluşan Edirne heyeti "Selimiye Camisi Meydan" projesi hakkında Ankara'da görüşmelerde bulundu.

Ankara Kuzeykent Camisi ve Külliyesi ne zaman tamamlanacak?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında bulunan Kuzeykent Camisi ve Külliyesi'nin inşa çalışmaları, 300 kişinin geceli gündüzlü çalışmalarıyla aralıksız devam ediyor.

İTÜ Camisi'nin temeli atıldı!

Lojman olarak düşünülen alana yapılması tartışma yaratan İstanbul Teknik Üniversitesi Camisi’nin projesi sonuçlandı, temeli atıldı. Rektör Prof. Dr. Mehmet Karaca, “Gelen istek üzerine” yapılacağını duyurmuştu

İskendurun Sahil Camisi'nin temeli ne zaman atılacak?

Edinilen bilgiye göre, İskenderun sahiline yaptırılacak olan “Sahil Camisi” temeli 13 Kasım Cuma günü atılacak.İskenderun’a yapılması planlanan Sahil Camisi Projesi işlerlik kazanıyor.

İskenderun Sahil Camii'nin temeli 13 Kasım'da atılacak!

İskenderun'a yapılması planlanan Sahil Camisi Projesi işlerlik kazanıyor. Edinilen bilgiye göre, İskenderun sahiline yaptırılacak olan "Sahil Camisi" temeli 13 Kasım Cuma günü atılacak.

Sultanahmet Camisi'nin restorasyon projesi hazır!

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem Sultanahmet Camisi’nin restorasyon programına alınacağını açıkladı. Adnan Ertem İstanbul’da orta ve büyük ölçekli camilerin restorasyonunun tamamlandığını belirtti.

Koruma Kurulu Mesnevihane Camisi'nin restorasyon raporunu onayladı!

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Fatih'teki Mesnevihane Camisi'nin restorasyon uygulamasının, İstanbul IV Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı doğrultusunda gerçekleştirildiğini bildirdi.

Mesnevihane Camisi projesi Haberi

Mesnevihane Camisi projesi

"Mesnevihane Camisi'ndeki restorasyon, kurul kararı doğrultusunda"

- Vakıflar Genel Müdürü Ertem:

- "Cami duvarlarının 19. yüzyılda da sıvalı olduğu dikkate alınarak Horasan sıva uygulanmasına karar veriliyor. Uygulama tamamen kurul kararı doğrultusunda"


Ertem, Twitter hesabından Mesnevihane Camisi'nin restorasyon raporu ve projelerinin Koruma Kurulu tarafından uygun bulunduğuna dair kararı paylaştı.


Mesnevihane Camisi'nin minaresinin 2005'te statik tespit için raspa edildiğini ve bu şekilde bırakıldığını anlatan Ertem, caminin minaresinin gövde tuğla örgülerinin imitasyon ve kötü durumda olduğunu belirtti.


Ertem, "Caminin duvarlarının 19. yüzyılda da sıvalı olduğu dikkate alınarak Horasan sıva uygulanmasına karar verildiği" bilgisini iletti.


Uygulamanın tamamen kurul kararı doğrultusunda yapıldığını vurgulayan Ertem, "Restorasyonlarda en büyük sıkıntı, birçok farklı uygulama görüşünün olması. Bir otoritenin yapılmasına imkan tanıdığı uygulama, diğer bir otorite tarafından eleştirilebiliyor. Unutulmamalıdır ki Vakıflar Genel Müdürlüğü bütün...