02 / 05 / 2024

Metin Esin kentsel dönüşüm

Metin Esin kentsel dönüşüm

İstanbul başta olmak üzere birinci derece deprem kuşağında yer alan illerdeki konutların yenilenmesi ve güçlendirilmesini içeren kentsel dönüşüm çalışmaları, tüm Türkiye 'de hızla devam ediyor.

Diyarbakır Kayapınar'da kentsel dönüşüm başladı!

Diyarbakır Kayapınar' da kentsel dönüşüm başladı. Kentsel dönüşümün Kayapınar İlçesin'de Fırat Mahallesi Aşağı Karakuyu lokasyonunda 96 konutun bulunduğu alanda yapılması planlanıyor.

Rize'deki kentsel dönüşüm çalışmaları 2022 sonunda tamamlanacak!

Şehirdeki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize'deki kentsel dönüşüm çalışmalarının 2022 yılı sonunda tamamlanacağını söyledi.

Rize’de kentsel dönüşüm 30 Ocak'ta başlayacak!

Rize Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile kentsel dönüşüm için gerekli girişimleri başlattıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Rahmi Metin, “Yıkım işlemlerine 30 Ocak’ta başlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

Trabzon Ortahisar kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon ekonomisini canlandırmak için belediye olarak kentsel dönüşüm çalışmaları planlıyordu. İlçede çalışmalar sürüyor.

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı neler getiriyor?

Kentsel dönüşüm projelerine ve çalışmalarına yeni düzenlemeler getirildi. Peki hükümetin geçtiğimiz günlerde açıkladığı yeni sistem neler getiriyor?

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı neler getiriyor?

Kentsel dönüşüme yeni düzenlemeler getiriliyor. Hükümetin hazırlıklarını devam ettirdiği Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'nı Eylül'de açıklanacak. Peki yeni sistem, neler getiriyor?

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize'de bulunan kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili "Rize'de kentsel dönüşüm üç etaplı planlanıyor. İlk Belediye Blokları ile çalışma başlatacağız." diye konuştu. 

TOKİ Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi Eylül'de tamam!

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, TOKİ Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi'nin inşaat alanında incelemelerde bulundu. Genç, projenin Eylül ayında tamamlanacağını açıkladı. 

Kentsel dönüşümde uzmanlar ne diyor?

Habertürk köşe yazarlarından Mimar Esin Tümer, bugünkü yazısında "Kentsel dönüşümde söz uzmanların." başlıklı yazısını kaleme aldı...

Bağdat Caddesi'nde kentsel dönüşüm ne durumda?

Gazete Habertürk yazarlarından Mimar Esin Tümer, Bağdat Caddesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmalarını Cadde'de projeler üreten müteahhit firmalara sordu. İşte,  Mimar Esin Tümer'in yazısı.. 

Kentsel dönüşümde bütüncül yaklaşım modeli uygulanacak!

Hükümetin 2018 programına göre kentsel dönüşümde artık bütüncül bir uygulama modeli geliştirilecek. Bütüncül uygulama modeli niteliği ve süreçleri iyi tanımlanmış, sosyo-ekonomik boyutları güçlendirilmiş ve katılımcı bir yaklaşıma dayanıyor. 

Kentsel dönüşüm Anadolu'da önem kazandı!

Habertürk Gazetesi köşe yazarlarından Mimar Esin Tümer, bugünki yazısında kentsel dönüşümün Anadolu'daki örneklerini değerlendirdi. İşte, Mimar Esin Tümer'in bugünki yazısı...

Zonguldak Üzülmez Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Zonguldak'ta TTK ve TOKİ işbirliğiyle 5 yıl önce çalışmalara başlanılan Üzülmez Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabının temeli atıldı. Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karaduman, törende konuşma yaptı.

Metin Esin kentsel dönüşüm Haberi

Metin Esin kentsel dönüşüm

2013 yılı boyunca ülke çapında toplam 20 bin binaya kentsel dönüşüm raporu verildiğini belirten Esin Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Esin bu sürecin çok dikkatli değerlendirilmesi gerektiğinin ve yapılan her projenin nefes alacak kentler üretmeye yönelik olmasının öneminin altını çizdi.

Kentsel dönüşüme giren bina sayısındaki artışla birlikte daha dikkatli şehirleşme ve yapılaşma gerektiğine dikkat çeken Metin Esin, 2012 yılında çıkan “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasası”na ilişkin çalışmaların etkilerinin tüm Türkiye'de hızla görülmeye başladığını belirtti. Bu denli büyük dönüşümün, hem yatırımcı hem de ev sahibi tarafında bir çok sorumluluğu da beraberinde getirdiğini belirten Esin, dönüşüm sürecinin sadece konut projesi olarak düşünülmemesini,tüm çalışmaların aynı çevreyi paylaşan kişilere fayda sağlayacak şekilde oluşturulması gerektiğini söyledi. Esin, kentsel dönüşümün gelecek nesiller için de bir...