09 / 05 / 2024

metrekare bazında daire satışı

metrekare bazında daire satışı

Gayrimenkul sertifikasıyla artık evin 1 metrekaresi bile alınabilecek, böylece küçük yatırımcı da trilyonluk projelere yatırım yapabilecek...

Yeni inşaatlarda frene basıldı: Daire bazında verilen yapı ruhsat sayısı 1.4 milyondan 520 bine düştü!

TÜİK tarafından açıklanan daire bazında alınan ruhsat sayısı rakamlarında büyük bir düşüş yaşandı. Daire bazında verilen yapı ruhsat sayısının 1.4 milyon adetlerden 520 bine kadar düştüğü belirlendi. Peki sektör nasıl hareketlenir?  

Yabancıya konut satışları 2023'te metrekare bazında yüzde 48 geriledi!

Türkiye’de gerçekleştirilen yabancı yatırımlarını  değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme, yatırımların 2023 yılında 2022 yılına göre metrekare bazında yüzde 48 oranında azaldığını ortaya koydu.

İstanbul'da metrekare bazında en pahalı ofis kirası 765 TL ile Levent'te!

İstanbul'da metrekare bazında ofis kiraları açıklandı. Haziran'da İstanbul ofis pazarında genel arz 6,46 milyon metrekare olurken, doluluk da son 10 senenin zirvesinde. Peki İstanbul'da ofis kiraları ne kadar oldu?

Eskişehir Tepebaşı’nda daire imkanı! 3+1 daire sahibi olun! İşte detaylar!

Eskişehir Tepebaşı’nda bir konut sahibi olabilirsiniz 82 metrekare, 3+1 daire sizleri bekliyor. İşte detaylar!

Panorama Park Silivri fiyatları!

Panorama Park Silivri fiyatları metrekare bazında değerlendiriliyor. Ölçer İnşaat tarafından geliştirilen projede 90 daire ve 24 ticari alan bulunuyor. 

SO'U SPA iller bazında şubeleşecek!

Özellikle son 20 yılda hızlı adımlarla büyüyen Spa & Welness sektörü, iller bazında şubeleşecek.

Seba Suites Cendere 2018 Ocak fiyat!

Seba Suites Cendere 2018 Ocak fiyat listesi metrekare bazında 8 bin TL'den başlıyor. Proje kapsamında 144 daire ve 23 adet ticari birim bulunuyor.

Nivo Ataköy ne zaman teslim?

Cathay İnşaat imzası taşıyan Nivo Ataköy Evleri 2 blok şeklinde yükseliyor. Projede daire fiyatları metrekare bazında 10 bin TL'den başlıyor. Peki Nivo Ataköy ne zaman teslim?

Dap İzmir Evleri daire satış fiyatları!

Dap İzmir Evleri daire satış fiyatları metrekare bazında 4 bin 500 TL'den başlıyor. Proje "İzmir'in doyumsuz deniz manzarasında lüks yaşam keyfi" sloganıyla yükseliyor...

Alan bazında kentsel dönüşüm yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm çalışmalarına hız vereceklerini belirterek müteahhitleri hazırlıklı olmaları için çağrıda bulundu. Özhaseki,  “Alan bazında dönüşüme ağırlık vereceğiz. Küçük çaplı iş yapan müteahhitler pastadan pay almak istiyorsa güçbirliği yapmalı" dedi.

Ekim ayında 11 bin 347 yeni konut satışa çıktı!

Konut yatırımlarının hızla devam ettiği Ekim ayında 11 bin 347 yeni konut satışa çıktı. Satışa çıkan projelerdeki konutların fiyatları metrekare bazında 2 bin 750 TL'den başlıyor. 

Siluet Mimaroba'da metrekaresi 5 bin TL! Yeni Proje!

İstanbul Anadolu Yakası Büyükçekmece'de inşa edilen Siluet Mimaroba projesi 92 adet daire  ve 6 adet ticari üniteden meydana geliyor. 5 blok şeklinde dizayn edilen Büyükçekmece Siluet Mimaroba'da dairelerin fiyatları metrekare bazında 5 bin TL'den başlıyor.

Vadi Koru daire fiyatları!

İnvest İnşaat imzasıyla hayata geçirilen Vadi Koru projesi "Aşk kadar beklenmedik, İstanbul kadar sıradışı" sloganıyla basına tanıtılıyor. Vadi Koru daire fiyatları metrekare bazında hesaplanıyor.

metrekare bazında daire satışı Haberi

metrekare bazında daire satışı



Gayrimenkul sertifikasıyla artık evin 1 metrekaresi bile alınabilecek, böylece küçük yatırımcı da trilyonluk projelere yatırım yapabilecek. Resmi Gazete'de yayımlanan Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği'ne göre vatandaş artık evini metrekare bazında alabilecek. 



Sertifikalar borsada hisse senedi gibi işlem görecek. Böylece inşası devam eden bir konutun birden fazla sahibi olabilecek. Yatırımcı tek bir projeden bir daire almak yerine, farklı projelerden metrekare satın alabilecek. 



Gayrimenkul sektörünün heyecanla karşıladığı bu gelişmenin piyasaya da hareket getirmesi bekleniyor. Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, sektörün çeşitli enstrümanlarla zenginleştirilmesinin önemli olduğunu ifade ederek, "Eskiden kişi evin tamamını satın almak zorundaydı. Şimdi kaç metrekare isterse alabilecek. Tabii sadece gayrimenkul sertifikası değil, piyasanın derinleşmesi için sukuk, murabaha gibi enstrümanlar da devreye girmeli" dedi. Yatırımcıların yeni enstrümanlara ilgisinin yüksek olduğunu vurgulayan Ağaoğlu, "Sertifika...