18 / 05 / 2024

metrekare yanıltması nedir

metrekare yanıltması nedir

Gayrimenkul satışlarında metrekare beyanlarına düzenleme getirilmesiyle konut satışlarındaki " metrekare yanıltmaları" nın sona ereceği, bu sayede de tüketici haklarının korunarak, sektöre güven geleceği de bildirildi.

Tebernüş Kireçci'den konut fiyat endeksi yorumu: Artış hızının yavaşlaması sizi yanıltmasın! 

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabından, konut fiyat endeksindeki artışı değerlendirdi. Kireçci ''Artış hızının yavaşlaması sizi yanıltmasın'' dedi.

Vatandaşlık maaşı nedir? Bakan Derya Yanık açıkladı: Bakın nasıl bağlanıyor!

Son dönemlerde en çok merak edilen konulardan olan vatandaşlık maaşı nedir? Cumhurbaşkanı tarafından duyurulan maaş ile ilgili açıklamalar Bakan Yanık tarafından yapıldı.

TOKİ İlk Evim Arsa projesi nedir? TOKİ İlk Evim Arsa kaç metrekare?

TOKİ İlk Evim Arsa projesi gündemde yer alıyor. Bu projeye dair detayları bilmeyenler, TOKİ İlk Evim Arsa projesi nedir? TOKİ İlk Evim Arsa kaç metrekare? sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!

Kentsel dönüşümde finansman modelleri neden önemli? Beher metrekare pay senedi nedir?

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Murat Akıncı, Kentsel Dönüşüm Finansman Modelitesi olarak beher metrekare pay senedini kaleme aldı. Peki beher metrekare pay senedi nedir? İşte o sorunun yanıtı...

İslam Memiş: Gram altının pimi çekildi! Altının yanıltıcı yüzü sizi yanıltmasın!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş haftaya düşüşle başlayan emtia fiyatlarının gerilemeye devam ettiğini belirterek bazı noktalara dikkat çekti. İşte detaylar!

Piyasa Kahini İslam Memiş ekranlar sizi yanıltmasın dedi! Gram altının gerçek fiyatını açıkladı

Altın fiyatları tahminleriyle gündemden düşmeyen İslam Memiş, altın yatırımcılarına gram altın fiyatlarıyla ilgili kritik uyarılarda bulundu.

Dolardaki sakinlik yanıltmasın! Tüm piyasa bu ayrıntıya odaklandı, herkes nefesini tuttu! Dolarda son dakika gelişmesi

Dolar kuru haftaya yükselişle başlarken, bugün dünkü seyrini koruyor. Dolar bugün yatay seviyede işlem görüyor. Doların yönünü belirleyecek olan Merkez Bankası Faiz kararı Perşembe günü belli olacak. Peki dolar/TL bugün ne kadar? İşte dolarda son dakika gelişmesi...

Dolardaki düşüş yanıltmasın! Tüm piyasa bu detaya odaklandı, herkes nefesini tuttu

Dolar, TL seviyelerine bugün 15.90-16 TL'den başlarken, yeniden 15.85 seviyelerine indi. Fakat analistler, dolardaki bu düşüşün yanıltmaması gerektiğini belirterek, grafikteki genel ortalama kırılmadan doların düşmesinin zor olduğunu ifade ediyor.

Mülkiyet hakkı nedir?

Vatandaşlar mülkiyet hakkının ne demek olduğu yakından takip ediyor. Peki mülkiyet hakkı nedir? Eşya üzerinde en geniş yetki sağlayan ayni hak olarak olarak bilinen mülkiyet hakkının kapsamı ve ne olduğu araştırılıyor. Merak edilen mülkiyet hakkının ne olduğu sorusunun yanıtı nedir?

Hasanoğlu İnşaat uygun metrekare fiyatlarıyla yatırımcısının yanında! 

Hasanoğlu İnşaat ise Banu Evleri Ispartakule 2 ve Banu Evleri Ispartakule 3 projelerinde 2018 yılı konut metrekare ortalamasından daha uygun metrekare fiyatlarıyla her zaman olduğu gibi yine yatırımcısının yanında yer alıyor.

Bir evin inşaat metrekare maliyeti nedir?

2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 26 Ağustos 2015 tarihinde Resmi Gazete'de açıklandı. Peki, bir evin inşaat metrekare maliyeti nedir?

Betonarme bina metrekare maliyeti 2016!

2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edildi. Peki, meskenler için betonarme bina metrekare maliyeti 2016 nedir? Betonarme bina metrekare maliyeti nasıl hesapl

Net brüt metrekare farkı nedir?

Yapı inşaatlarında yer alan bağımsız bölümlerin metrekare hesaplamalarında net ve brüt metrekare olmak üzere iki farklı hesaplama formülü uygulanıyor. Peki, net brüt metrekare farkı nedir?

metrekare yanıltması nedir Haberi

metrekare yanıltması nedir


Gayrimenkul satışlarında metrekare beyanlarına düzenleme getirilmesiyle konut satışlarındaki "metrekare yanıltmalarının sona ereceği, bu sayede de tüketici haklarının korunarak, sektöre güven geleceği bildirildi. Gayrimenkul satışlarında metrekare beyanlarına düzenleme getiriliyor. Düzenlemeyle yapımı süren veya tamamlanmış inşaatlarda proje üzerinden yapılan alım ve satımlarda, vatandaşa yönelik "metrekare yanıltmaları" son bulacak. 


Geçmişte satılan konutlar bahsedilen metrekareden daha az çıktığında tüketiciler hiçbir hak talebinde bulunamazken, düzenleme sayesinde, satış sözleşmesinde satılan gayrimenkulün metrekaresi, verilen rakamın altında çıktığında bu durum suç teşkil edecek. Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğünce 81 il valiliğine gönderilen yazıyla belediyeler dahil yapı ruhsatı düzenlemeye yetkili tüm idarelere Planlı Alanlar Tip imar Yönetmeliğinde yer alan brüt ve net alan tanımlarına göre uygulama yapılması hususunda gerekli bilgilendirme yapıldı. Bakanlık, bu doğrultuda alım-satıma konu bağımsız bölüme ait mimari...