29 / 04 / 2024

Metris Cezaevi adalet sarayı

Metris Cezaevi adalet sarayı

Esenler’de yer alan Metris Cezaevi’nin bulunduğu araziye ‘Adalet Sarayı’ yapılacak. Kentsel dönüşüm kapsamında Esenler Belediyesi’ne devredilen kışla arazisi yanındaki 50 bin metrekarelik alana ilişkin planlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya alındı. 

Mahkumlara Genel Af Çıktı mı? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan Önemli Açıklama!

Adalet Bakanlığı, cezaevi izinleri konusunda yapılan açıklamalarla gündeme geldi ve mahkumların odak noktası haline geldi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, denetimli serbestlik, açık ve kapalı cezaevindeki mahkumlar için alınan kararı sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. İşte alınan son karar… 

Mahkumlara Af Çıkacak mı? Açık Cezaevi İzinleri ve Son Durum Hakkında Adalet Bakanı'ndan Açıklama!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, cezaevinde kalan mahkumlar için önemli açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre mahkumlara af çıkıp çıkmadığı merak edildi. Açık cezaevi izinleri ve af çıkan mahkumlar hakkındaki detaylar paylaşıldı. İşte Adalet Bakanı tarafından mahkumlar için yapılan açıklamalar…

Son 5 yılda 94 cezaevi inşa edildi! 

Adalet Bakanlığı tarafından açıklanan rapora göre Türkiye'de son 5 yıl içerisinde 94 cezaevi inşa edildi. Raporda yer alan detaylara göre halen 26 bölgede cezaevi inşaatı devam ediyor. 

Adalet Bakanlığı 2019'da 2 cezaevi ve 94 adliye binasına kira ödüyor!

Adalet Bakanlığı, 2019 Yılı Faaliyet Raporu’nda gayrimenkul bilgilerini yayınlandı. Rapora göre, bakanlık 2 ceza ve infaz kurumu, 94 adliye binasına kira ödüyor.

91 yeni cezaevi inşa edilecek!

Türkiye'nin 2021 yılına kadar 13 milyar yatırımla 91 yeni cezaevi olacak. Adalet Bakanlığı'nın 9 milyar yatırımla 48 yeni cezaevinin inşaatını devam ederken, İş Yurtları Kurumu'da 43 cezaevi yaptırıyor. 

5 yılda 193 yeni cezaevi yapılacak!

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, ‘hükümlü ve tutuklu sayısındaki öngörülemeyen artış’ nedeniyle 5 yıl içerisinde 193 yeni cezaevi yapımının planlandığını kaydetti.

Yozgat Adalet Eğitim Merkezi'nin inşaatında sona gelindi!

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ve Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Adalet Eğitim Merkezi ve kapalı ve açık cezaevi inşaatlarını inceledi. Projelerin inşaatlarında sona gelindiği açıklandı.

Metris Cezaevi’nin yerine Adalet Sarayı geliyor!

Esenler’de yer alan Metris Cezaevi’nin bulunduğu araziye ‘Adalet Sarayı’ yapılacak. Kentsel dönüşüm kapsamında Esenler Belediyesi’ne devredilen kışla arazisi yanındaki 50 bin metrekarelik alana ilişkin planlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya alındı. 

Bayrampaşa Eski Cezaevi dönüşüm projesi Şubat sonunda başlıyor!

Bayrampaşa'daki Eski Cezaevi binası 2009 yılında Silivri'ye taşınmıştı. Adalet Bakanlığı tarafından takas yöntemiyle ÎBB'ye devredilen arazi İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla Bayrampaşa Belediyesi'ne kentsel dönüşüm çalışması yapılmak üzere tahsis edildi.

Isparta Keçiborlu'ya 10 bin kişilik cezaevi yapılacak!

ISPARTA'nın Keçiborlu İlçesi'nde inşa edilecek 10 bin kişi kapasiteli Bölge Cezaevi için Keçiborlu Belediyesi, Adalet Bakanlığı'na yer tahsisi yaptı. Belediye Başkanı Yusuf Parlak, "10 bin kişi kapasiteli bölgesel bir cezaevi ilçemize büyük katkı sağlar" dedi.

Ordu Ulubey K Tipi Cezaevi silah fabrikasına dönüştürüldü!

Ordu'da, Adalet Bakanlığı tarafından 2008 yılında kapatılan Ulubey K Tipi Cezaevi, 10 milyon lira harcanarak silah fabrikasına dönüştürüldü.

Gölcük Adalet Sarayı açıldı!

Gölcük´te yıkılan eski cezaevi yerine inşa edilen Gölcük Adalet Sarayı´nın resmi açılışı yapıldı. Siyasi protokolün yoğun katılım sağladığı açılışa Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da katıldı.

5 yılda 174 cezaevi yapılacak!

Adalet Bakanlığı, ‘hükümlü ve tutuklu sayısındaki öngörülemeyen artışın karşılanması’ için 5 yıl içinde 174 cezaevi yapılarak, 100 bin 182 kişilik kapasite artışı sağlanacağı bildirildi.

Metris Cezaevi adalet sarayı Haberi

Metris Cezaevi adalet sarayı

İstanbul Esenler’de yer alan ve şarkılara konu olan ünlü Metris Cezaevi’nin bulunduğu araziye Adalet Sarayı inşa edilecek. Metris Cezaevi’nin arazisini Adalet Sarayı olarak düzenleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın planları askıya çıktı. 

Habertürk Gazetesi'nden Mehmet Demirkaya'nın haberine göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, kentsel dönüşüm kapsamında, Esenler’de yeni yerleşim alanı olarak kullanılmak üzere rezerv alan olarak ayrılmış 5 ayrı bölgeyle ilgili hazırladığı imar planları askıya çıktı. 

Çiftehavuzlar Mahallesi, Oruçreis Mahallesi, Tuna Mahallesi’nde bulunan rezerv alanları ile Metris Kışlası ve Metris Cezaevi’nin bulunduğu “Güney Rezerv Alanı” ile ilgili olarak hazırlanan planlar, itirazların yapılabilmesi için 5 Haziran 2018 tarihine kadar askıda kalacak.

7 PARSEL 191 HEKTAR

Oruçreis Mahallesi Eski Edirne Asfaltı üzerinde yer alan Esenler Metris Cezaevi ve kışla arazi toplam 7 parselden meydana geliyor ve 191...