29 / 04 / 2024

Metris Cezaevi imar planı

Metris Cezaevi imar planı

Esenler’de yer alan Metris Cezaevi’nin bulunduğu araziye ‘Adalet Sarayı’ yapılacak. Kentsel dönüşüm kapsamında Esenler Belediyesi’ne devredilen kışla arazisi yanındaki 50 bin metrekarelik alana ilişkin planlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya alındı. 

İzmir'deki cezaevi arazisinin yüzde 85'ini betona bırakan imar planı iptal edildi!

Çevre Bakanlığı tarafından Buca Cezaevi arazisinin yüzde 85'ini betona bırakan imar planını mahkeme iptal etti. 

Esenler Metris Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Güney (Metris) Rezerv Yapı Alanı’nın Bir Kısmına İlişkin 1/5000 Ölçekli Kısmi Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Kısmi Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

Metris Kışlası’nın imar planları değiştirildi!

İstanbul Esenler'deki eski Metris Kışlası arazisinde yapılacak kentsel dönüşüm için hazırlanan imar planları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tekrar değiştirildi.

Bayrampaşa Cezaevi arsasındaki konut projesi için imar talebi!

İstanbul Bayrampaşa Cezaevi’nin yerine 2 bin 200 konut, 300 yatak kapasiteli devlet hastanesi, eğitim, otopark, alışveriş merkezi, sosyal donatı ve yeşil alanların yapılmasına dair imar planı durdurulmuştu. Tayfun Kahraman Bayrampaşa Cezaevi arazisindeki konut projesi için imar talebinde bulundu...

Bayrampaşa Cezaevi alanına yapılan 2.270 konut oturuma açılmıyor!

Bayrampaşa Cezaevi alanına yapılan 2270 konutluk kentsel dönüşüm projesinin imar planları İBB Meclisi’nde görüşüldü ve AK Parti ve CHP grubu arasında hararetli tartışmalara neden oldu. Yeni imar planı kabul edilmedi...

Metris Cezaevi’nin yerine Adalet Sarayı geliyor!

Esenler’de yer alan Metris Cezaevi’nin bulunduğu araziye ‘Adalet Sarayı’ yapılacak. Kentsel dönüşüm kapsamında Esenler Belediyesi’ne devredilen kışla arazisi yanındaki 50 bin metrekarelik alana ilişkin planlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya alındı. 

Sultangazi Metris Kavşağı imar planı tadilatı askıda!

Sultangazi Metris Kavşağı - Avrupa Konutları Arası Tem Güney Yan yolu Yol Kavşak Uygulama Revize Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Bayrampaşa eski cezaevi alanı imar planı durduruldu!

Bayrampaşa İlçesi, İsmetpaşa Mahallesi`nde, "Eski Cezaevi Alanı" olarak bilinen alana ilişkin Kentsel Dönüşüm amaçlı imar planları dördüncü kez yargıya taşındı.

Bursa Cezaevi arazisi imara mı açılıyor?

Yeni Dönem Gazetesi köşe yazarı olan Yüksel Baysal bugünkü yazısında Bursa Cezaevi'nin arazisinin imar planını anlattı. Herkes gözünün bu arazide olduğunu söyleyen Baysal, arsanın imara açılıp açılmayacağına cevap buldu.

Bayrampaşa Cezaevi arsası imar planı değişikliği onaylandı!

İBB Meclisi, 148 bin metrekarelik Bayrampaşa Cezaevi'nin arsasına konut ve işyerlerinin yapılmasını kapsayan imar planlarının 3 kez yargıdan dönmesine rağmen bölge için dördüncü kez plan değişikliğine gitti.

Bayrampaşa Cezaevi arazisine AVM mi yapılacak?

Mahkemenin 3 kez iptal kararına rağmen Bayrampaşa Cezaevi’nin imar planı Büyükşehir Meclisi’nden geçti. Başkan Aydıner, “İçerisinde AVM yok. Alışveriş merkezlerinin olacağı dükkanlar var” dedi.

Bayrampaşa Cezaevi imar planları neden iptal edildi?

2008 yılında yıkılan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) kentsel dönüşüm alanı ilan ettiği Bayrampaşa Cezaevi arazisi için hazırlanan imar planları iptal edildi.

Bayrampaşa Cezaevi imar planı neden iptal edildi?

Bayrampaşa Cezaevi arazisi için hazırlanan imar planları, İstanbul 9. İdare Mahkemesi tarafından ‘şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve tekniklerine ve hukuka uygun olmadığı' gerekçesiyle iptal edildi

Metris Cezaevi imar planı Haberi

Metris Cezaevi imar planı

İstanbul Esenler’de yer alan ve şarkılara konu olan ünlü Metris Cezaevi’nin bulunduğu araziye Adalet Sarayı inşa edilecek. Metris Cezaevi’nin arazisini Adalet Sarayı olarak düzenleyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın planları askıya çıktı. 

Habertürk Gazetesi'nden Mehmet Demirkaya'nın haberine göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, kentsel dönüşüm kapsamında, Esenler’de yeni yerleşim alanı olarak kullanılmak üzere rezerv alan olarak ayrılmış 5 ayrı bölgeyle ilgili hazırladığı imar planları askıya çıktı. 

Çiftehavuzlar Mahallesi, Oruçreis Mahallesi, Tuna Mahallesi’nde bulunan rezerv alanları ile Metris Kışlası ve Metris Cezaevi’nin bulunduğu “Güney Rezerv Alanı” ile ilgili olarak hazırlanan planlar, itirazların yapılabilmesi için 5 Haziran 2018 tarihine kadar askıda kalacak.

7 PARSEL 191 HEKTAR

Oruçreis Mahallesi Eski Edirne Asfaltı üzerinde yer alan Esenler Metris Cezaevi ve kışla arazi toplam 7 parselden meydana geliyor ve 191...