05 / 05 / 2024

Metro Çin

Metro Çin

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Dünyanın en hızlı büyüyen iki ülkesi Çin ve Türkiye önemli bir stratejik ortaklığa gidiyor" dedi

Ümraniye-Göztepe Metrosu'nda hak edişler ödenmedi! Metro inşaatı durduruldu!

Ümraniye-Göztepe Metrosu'nda firmalara ödemelerin yapılmaması sebebiyle inşaat durduruldu. 

İstanbul'da raylı sistem atağı! Metro inşaatları tam gaz!

Posta Gazetesi köşe yazarı Hakan Çelik, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun İstanbul'daki metro çalışmalarına ilişkin açıklamalarını kaleme aldı. İşte Hakan Çelik'in 'İstanbul'da raylı ulaşım hamlesi' başlıklı yazısı...

Murat Ongun'dan 'İBB metro inşaatına beton döktü' iddialarına yanıt!

'İBB Metro inşaatına beton döktü' şeklinde basında çıkan haberlere İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan yanıt geldi. Ongun, "O metro hattı değil bir çukur. Metro hattı nedir diye öğrenmek isterseniz eğitim verebiliriz" diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul'daki metro inşaatlarına ilişkin açıklama!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin bütçe tartışmalarına ilişkin açıklamasında "‘İBB borçlanıyor, şu oluyor, bu oluyor...’ Evet, borçlanıyoruz. Çünkü İBB, 10 tane metro yapıyor" diye konuştu. İmamoğlu, "10 tane metro hattında birden çalışan bir şehir olduk. 2 tane metro hattını hazırlayan bir şehir

Ankara Güvenpark'taki metro inşaatı TBMM'de!

Ankara Güvenpark'ta devam eden metro inşaatına ve inşaatta oluşan göçük TBMM gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, konuya ilişkin soru önergesi sundu.

İzmir Narlıdere Metrosu'nun maliyeti belli oldu!

İzmir'de yapımı devam eden Narlıdere Metrosunda tünel birleşim törenine katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer toplam uzunluğu 7.2 kilometreyi bulan metro inşaatının 2 milyar 500 milyon liraya mal olduğunu açıkladı. 

Sancaktepe metro inşaatında göçük: 1 ölü, 1 yaralı!

Sancaktepe metro inşaatında göçük meydana geldi. Meydana gelen göçükte, 1 işçi yaşamını yitirirken 1 işçi de yaralandı.

İstanbul'da raylı sistem çalışmaları tam gaz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin aynı anda on metro inşaatını sürdürdüğüne dikkat çekti ve konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul'daki metro inşaatlarında son durum ne?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım problemini ortadan kaldırmak için metro inşaatlarına aralıksız devam ediyor. Peki İstanbul'un hangi bölgelerinde metro projeleri hayata geçiriliyor. İşte detaylar...

Mansur Yavaş'a metro tepkisi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın metro inşası izin vermediği yönündeki açıklamaları üzerine Yavaş'a birçok isim tepki gösterdi. 

Pendik'teki metro inşaatı şantiyesinde patlama!

Pendik'te metro inşaatı şantiyesinde patlama oldu. Kaynarca Mahallesi Tevfik İleri Caddesi'nde yer alan metro şantiyesinde patlama yaşanması üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekibi gönderildi. 

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'den metro tepkisi!

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, sosyal medya üzerinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne metro inşaatları konusunda tepki gösterdi. 

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'dan metro tepkisi!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İBB Meclisi’nde yaptığı konuşmasında Tuzla metrosunun açılma tarihinin farklı olduğunu dile getirerek metro inşaatının son durumu hakkında bilgi talep etti. 

Metro Çin Haberi

Metro Çin

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bugün imzalanacak Ankara Metroları Araç Alımı ve İşletmeye Alma İşi sözleşmesinin imzalanmasıyla metro araçlarıyla çeken çekilen araçların Türkiye'de yapılmasının yolunun açılacağını belirterek, ''Ankara metrosunun bize böyle bir getirisi oldu. Bu sözleşmeyle dünyanın en hızlı büyüyen iki ülkesi Çin ve Türkiye önemli bir stratejik ortaklığa gidiyor. Bu metro araçlarının Türkiye'de müşterek üretimi, diğer yandan Ankara metrolarının ihtiyacı olan bu tren setlerinin temin edilmesidir'' dedi.


Bakanlık Konferans Salonu'nda düzenlenen imza töreninde konuşan Bakan Yıldırım, 2014 Martına göre yapılan programın erken seçimlerin öne alınması durumuna karşı 2013 Kasımına göre yeniden yapılanmaya gitme ihtiyacı doğacak gibi gözüktüğünü belirtti. 


Sözleşmesi imzalanacak 324 araçlık metro setleri alım işinin sadece bir mal tedariki olmadığını, onun ötesinde bir iş olduğunu dile getiren...