08 / 05 / 2024

metro güzergahındaki konut projeleri

metro güzergahındaki konut projeleri

Büyükşehirler raylı sistem yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Konut alıcılarını cezbetmek isteyen inşaatçılar, yeni projeleri için metro güzergâhlarına odaklanıyor.

Emlak Konut GYO ve THY’nin Kanal İstanbul projesinde kura krizi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türk Hava Yolları'nın Kanal İstanbul güzergahındaki projesinde kura krizi çıktı. İşte Arnavutköy Yenişehir Evleri'ndeki kura krizi ile ilgili detaylar...

Kanal İstanbul projesinde şok gelişme! TOKİ, Kanal İstanbul güzergahındaki projeleri için yeniden ihaleye çıkıyor!

TOKİ, Kanal İstanbul güzergahında yer alan Arnavutköy’de üç etap halinde hayata geçireceği toplam 2 bin 181 konut için Eylül'de ihale gerçekleştirecek. Geçtiğimiz sene konut ihaleleri iptal edilmişti. İşte ayrıntılar....

Kanal İstanbul güzergahındaki Şahintepe Mahallesi taşınıyor!

Kanal İstanbul güzergahı üzerinde bulunan Şahintepe Mahallesi'nde vatandaşa önce tapular dağıtıldı, hemen sonrasında sürgün kararı verildi. Mahalleli, "Rant peşinde değiliz, trilyonluk olalım demiyoruz ama düzenimizi bozmayın" dedi ve tepkilerini dile getirdi.

Yabancıların Kanal İstanbul güzergahındaki arazileri imara açıldı!

Kuveyt vatandaşı Wael N Y Alnusef, ve Suudi iş insanı Al Muhaıdıb’ın gündemden düşmeyen Kanal İstanbul güzergahında satın aldığı ‘tarla’ vasfındaki araziler de proje planlarının onaylanmasıyla tam olarak imara açılmış oldu. Arazilerin değeri katlandı.

Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahındaki arazisi imara açıldı iddiası!

Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’ın tartışmalı proje Kanal İstanbul güzergahındaki ‘tarla’ vasfına sahip arazinin, proje planlarına onay verilmesiyle beraber kesin olarak imara açıldığı ileri sürüldü.

Kanal İstanbul güzergahındaki konut ihalelerinin tümü iptal oldu!

TOKİ, Kanal İstanbul çevresinde inşa edilecek Yenişehir için Arnavutköy’de etaplar şeklinde gerçekleştireceği konut projeleri için çıktığı 5 ihaleden 3’ünü geçen günlerde iptal etmişti. Geri kalan 2 ihale de dün iptal edildi.

Kanal İstanbul güzergahındaki konut ihaleleri iptal edildi!

Sazlıbosna Baraj havzasında Kanal İstanbul manzaralı “tarla” niteliğinde olan henüz tapusu bile çıkmayan arazilerde inşa edilecek projelerin üç, dört ve altıncı etapları için yapılacak ihalelerin, kurum tarafından farklı nedenlerle iptal edildiği belirlendi. 

Kanal İstanbul güzergahında hangi metro hatları yapılacak?

Çılgın proje Kanal İstanbul, 2011'den beri Türkiye'nin gündeminde. Son günlerde yetkili isimlerinde açıklamalarıyla yeniden gündeme gelen proje dikkat çekiyor. Peki Kanal İstanbul güzergahında hangi metro hatları yapılacak? İşte detaylar...

Kanal İstanbul güzergahındaki sit alanlarının koruması düşürülüyor mu?

1 Nolu Koruma Kurulu'nun gündemine, Kanal İstanbul projesinin güzergahında yer alan Küçükçekmece ve Avcılar arasındaki sulak alanın birinci derece olan sit korumasının, üçe düşürülmesi teklifi getirildi.

Edremit-Tuşpa Çevreyolu güzergahındaki araziler kamulaştırılacak mı?

Van'da yapılması planlanan Edremit-Tuşpa Çevreyolu güzergahında bulunan arazilerin kamulaştırılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul güzergahındaki çiftçilerin tahliye edilmesi çalışmaları TBMM'de!

Kanal İstanbul Projesi alanındaki çiftçilerin tahliye edilmesi çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Levent-Hisarüstü Metro Güzergahı imar planı değişikliği onaylandı!

Levent-Hisarüstü Metro Güzergahı Boğaziçi Öngörünüm Sınırlarında Kalan Alanda 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi; Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun 17.12.2020 tarihli ve 2020/3 sayılı kararı ile onaylandı.

Kuzey Marmara Otoyolu güzergahındaki gayrimenkul fiyatlarında patlama!

400 kilometrelik Kuzey Marmara Otoyolu projesinin Kınalı-Çatalca etabı geçen 9 Mart'ta trafiğe açıldı. Güzergahta ulaşım rahatlarken, yol hattındaki arsa, arazi, konut ve tarlalara talep arttı. Uzmanlar, bölgedeki arazilere talebin devam edeceğini belirtiyor.

metro güzergahındaki konut projeleri Haberi

metro güzergahındaki konut projeleri


Büyükşehirler raylı sistem ağlarıyla tanışırken, ulaşım projelerinin açıklanması en çok gayrimenkul sektörünü etkiliyor. Konut alıcılarını cezbetmek isteyen inşaatçılar, yeni projeleri için metro güzergâhlarına odaklanırken, yatırımcılar raylı projeleri yüksek primin garantisi olarak görüyor. 


Recep Tayyip Erdoğan’ın Belediye Başkanlığı döneminin ardından önce çıkan ulaşım yatırımları, büyükşehir belediyesi bütçesinden aslan payını almaya devam ediyor. “Her yerde metro, her yere metro” hedefiyle üç yıldır hızlandırılan raylı sistemle seyahat projeleri vesilesiyle İstanbul’un her iki yakasında yer alan birçok semtte hızlı değer artışları yaşandı. 

Doping etkisi yaratıyor

Anadolu yakasında Üsküdar başta olmak üzere Çekmeköy Ümraniye ve Sancaktepe’deki metro duraklarının bulunduğu mahallelerde konut fiyatları yükselişe geçti. Öte yandan Kartal’dan sonra hizmete açılan Pendik, Tavşantepe gibi hatların yanı sıra gündemde olan Gebze uzantılı hat üzerindeki istasyonlar da değer artışında etkili...