28 / 04 / 2024

Edremit-Tuşpa Çevreyolu güzergahındaki araziler kamulaştırılacak mı?

Edremit-Tuşpa Çevreyolu güzergahındaki araziler kamulaştırılacak mı?

Van'da yapılması planlanan Edremit-Tuşpa Çevreyolu güzergahında bulunan arazilerin kamulaştırılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Van'da yapılması planlanan Edremit-Tuşpa Çevreyolu güzergahında bulunan arazilerin kamulaştırılmasına ilişkin soru önergesi verdi. Tutdere, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Tutdere, ''Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ve talep ederim'' diye konuştu.

Tutdere, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Van ilimizde yapılması planlanan 43 kilometrelik Edremit-Tuşpa Çevreyolunun geçtiği bölgedeki arazi sahiplerinin çoğu bu arazilerde tarım yaparak geçimlerini sağlamaktadır. Bazı arazi sahiplerinin tek geçim kaynağı çiftçiliktir. Çevreyolu güzergahında bulunan arazi sahipleri oldukça kıymetli olan arazilerinin bedel ödenmeksizin ve DOP kesintileri yapılarak el atılması vatandaşlarımızın mağduriyetine neden olmaktadır. Buralarda kamulaştırma işlemleri yapılmadan 18 uygulaması ile el atılıyor olması kadimden beri süregelen komşuluk ilişkileri başta olmak üzere pek çok konuda telafisi imkânsız zararların meydana gelmesine sebebiyet vermektedir. Çevreyolu güzergahında bulunan arazilerin hak sahipleri de kentin kalkınması ve gelişmesi için çevreyolunun bir an evvel bitirilmesini istemektedirler. Ancak çevreyolu yapılırken kendilerinin mağdur edilmesine karşı çıkmaktadırlar. Dolayısıyla hak sahibi olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilerek bahsi geçen yolun yapılması gerekmektedir. urttaşlarımız bu konunun kendilerinin mağdur edilmeden, güzergahta bulunan arazilerin hakkaniyete uygun bedelle kamulaştırılmasını talep etmektedirler.''

Edremit-Tuşpa Çevreyolu güzergahındaki araziler kamulaştırılacak mı?

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere'nin soruları:
1- Çevreyolu güzergahında bulunan arazilerde neden kamulaştırma işlemi yapılması tercih edilmemiştir? 
2- Çevreyolu güzergahında bulunan hak sahiplerinin mağdur edilmemesi için bu bölgede hakkaniyete uygun kamulaştırma işlemleri yapacak mısınız? 
3- Bu güzergahta adil olmayan 18. Madde çalışması yapılmıştır. Buna ilişkin Bakanlığınızca yapılan herhangi bir soruşturma var mıdır? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön