27 / 04 / 2024

Emlak Konut GYO ve THY’nin Kanal İstanbul projesinde kura krizi!

Emlak Konut GYO ve THY’nin Kanal İstanbul projesinde kura krizi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türk Hava Yolları'nın Kanal İstanbul güzergahındaki projesinde kura krizi çıktı. İşte Arnavutköy Yenişehir Evleri'ndeki kura krizi ile ilgili detaylar...



Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul güzergahındaki toplam 1 milyon metrekarelik arazide Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türk Hava Yolları ortaklığında hayata geçirilecek olan “Yenişehir Evleri Arnavutköy” projesi için başvurular Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde geçtiğimiz Mayıs ayında başlamıştı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın “Emlak Konut ve THY iş birliğiyle mega kent İstanbul'da ilk defa konut sahibi olacaklara yeni sosyal konut müjdesi! 13 bin bağımsız bölümün yer alacağı projesi için kura başvuruları başladı” şeklinde duyurusu yapılan kura başvuru süresi geçtiğimiz Haziran ayında resmen doldu.

Fakat bugüne kadar projenin kuraları çekilmedi. Sözcü'den Özlem Güvemli imzalı habere göre, Arnavutköy Yenişehir Evleri'nden konut almak için başvuru yapanlar yaklaşık olarak 3.5 aydır kuraların çekilmemesine sosyal medyadan tepki vererek, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na konu ile ilgili olarak bir açıklama yapması için çağrı yapmışlardı.

Emlak Konut GYO ve THY’nin Kanal İstanbul projesinde kura krizi!

NELER OLMUŞTU?

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2018'de 3. havalimanı çalışanları için Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile Türk Hava Yolları işbirliği ile çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul güzergahında Arnavutköy'e bağlı Dursunköy'de konut hayata geçirileceğini açıklamıştı.

Yine paylaşılan bilgilere göre, merakla beklenen konut projesinin birinci etabı için 17 Mayıs 2023'te ilk imzalar atılmıştı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, “Dursunköy 1. Etap 1. Kısım İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi” için UNTD İnşaat A.Ş.  ile 3 milyar 488 milyon 800 bin liralık bir sözleşme imzalandı. Yine verilen detaylara göre, “2. Etap 1. Kısım İnşaatı” işi için ise Antaş Altyapı ve Gökyol İnşaat iş ortaklığı ile 2 milyar 157 milyon liralık sözleşme imzalanmıştı.

Emlak Konut GYO ve THY’nin Kanal İstanbul projesinde kura krizi!

Verilen bilgilere göre, söz konusu projenin 41 adet parselinin yapı ruhsatları alınmıştı. Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre, yaklaşık olarak 13 bin konut ve 450 ticari alanın yer aldığı Arnavutköy Yenişehir projesi için geçtiğimiz mayıs ayında başlamış olan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci tamamlanarak, İstanbul Valiliği tarafından “ÇED gerekli değildir” kararı verilmişti.

12 MİLYAR TL'LİK MALİYET

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'un hemen yanındaki toplam 1 milyon metrekarelik arazide toplamda 12 bin 585 konut ve 450 ticari alan yapılacak. Yine açıklanan detaylara göre, Arnavutköy Yenişehir projesi için toplamda 528 adet blok inşa edilecek ve blokların yükseklikleri ise 8 kata kadar çıkacak.

12 milyar 53 milyon 890 bin 472 TL'ye mal olacak olan Arnavutköy Yenişehir evleri projesinde toplamda 42 bin 500 kişinin yaşaması bekleniyor. Yine paylaşılan detaylara göre, Yenişehir Evleri projesinin iskân aşamasına en erken 2033'ün son çeyreğinde gelmesi planlanıyor. 

Emlak Konut GYO Yenişehir evleri kura çekimi ne zaman? Emlak Konut GYO-THY Arnavutköy kuralarını bekleyenler dikkat!

Emlak Konut GYO Beşiktaş Akat arsası için imzalar atıldı! 

Emlak Konut GYO Fua Deniz Park geliyor! Tuzla'ya 420 konutluk yeni proje!


Geri Dön