21 / 05 / 2024

metro ücretlerine zam

metro ücretlerine zam

Ulaşımda zam şampiyonları belli oldu. Ülkemizde 2009-2014 arasında en yüksek fiyat artışı yüzde 37 ile metro ve vapur bilet ücretlerinde ortaya çıkarken, bu dönemde uçak bileti ücretlerindeki artış yüzde 35'te kaldı...

Antalya’da taksi ücretlerine zam geldi!

Antalya Şoförler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, şehirde taksimetre ücretlerine zam yapıldığını kaydederek tarifenin haziran ayından itibaren geçerli olacağını ifade etti.

Ankara'da minibüs ücretlerine zam mı geliyor?

Ankara'da dolmuş şoförleri ücretlere bir senedir zam yapılmadığını ifade ederek yüzde 47'lik bir zam beklentilerinin olduğunu kaydetti.

Köprü ve otoyol ücretlerine zam hazırlığı yapılıyor!

Köprü ve tünel geçiş ücretlerinde 1 Nisan 2024'den sonra ‘kur ayarı’ yapılması bekleniyor. Buna göre Hazine’den çıkacak olan paranın da yükseleceği kaydediliyor.

1942 yılında belediye yeni gelir arayışında! Tramvay ücretlerine 3 kuruş zam!

Belediye, yeni gelir elde etmek için tramvay ücretlerine zam yapmaya karar vermiş. Üç kademede yapacağı zamlar sonrası toplamda  1 milyon gelir elde edecekmiş. 

Schengen vize ücretlerine zam geliyor!

Avrupa Komisyonu, aralık ayında üye devletlerden uzmanların "ezici bir çoğunlukla" revizyonu desteklediği toplantıdan sonra 2 Şubat'ta Schengen vizesi ücret artışına ilişkin bir taslak hazırlayarak sundu.

Özel okullarda zam fırtınası: Eğitim ücretine yüzde 220'ye varan artışlar yapılıyor!

Özel okullar tarafından maliyetler neden gösterilerek, eğitim ücretlerine en az yüzde yüz zam istiyor. Zam oranı okullara göre değişirken, yüzde 220'yi gören bile var. Veliler, bu durumu şikayetvar platformundan dile getirdi. İşte o şikayetler...

Ankara'da taksi ücretlerine zam yapıldı! İndi bindi 75 Türk Lirası oldu...

Ankara Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, Ankara'da taksi ücretlerine zam geldiğini belirtti. Buna göre, yeni tarife bugünden itibaren geçerli olacağı açıklandı.

Beş soruda özel okul ücretlerinin detayları! Peki yasal zam oranı ne kadar olacak?

Özel okulların her sene ocak-mayıs dönemi arasında yeni sene ücretleri belli oluyor. Uygulanacak olan yeni ücretlerin açıklanmaya başlaması ile  veliler tarafından özel okul ücretlerine yapılabilecek yasal zam oranları da bekleniyor.

İstanbul'da yediemin otopark ücretlerine yüzde 18 oranında zam geldi...

İstanbul'da yediemin otopark ve araç çekme ücretlerine yüzde 18 oranında zam yapıldığı açıklandı. Buna göre, araç çekme ücreti 708 Türk Lirası, 5 kilometreye kadar olan mesafede özel taşıma ücreti 708 TL, ve kilometre ücreti ise 23,6 Türk Lirası olduğu açıklandı.

Okul servislerine yüzde 60 zam talebi geldi! Peki servislere ne kadar zam yapılacak?

Okul servisi şoförleri kalem harcamalarındaki yükseliş nedeni ile servis ücretlerine yüzde 60 oranında zam talep ettiği kaydedildi. İşte haberin detayları...

Bankaların EFT, FAST ve havale, işlem ücretlerine zam yapıldı...

Havale, EFT ve FAST ücretlerine, yeni yıl ile beraber zam geldiği duyuruldu. Buna göre, işlem ücretleri enflasyon zammı kadar zamlanırken, yeni ücretler ise Şubat ayı itibarı ile geçerli olacağı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Havalimanlarında otopark ücretlerine zam geldi...

Yakın zamanda uçuşu olanlara kötü haber geldi. Havalimanlarında otopark ücretlerine yeni yıl zammı geldiği duyuruldu. Buna göre, il il güncellenen park fiyatları ile beraber, taşıtlar sokaklara park edilecek gibi gözüküyor. İşte otopark fiyatları ve haberin detayları...

Köprü ve otoyol ücretlerine zam yapıldı...

2024'ün ilk saatlerinde köprü geçiş ücretlerini belirledi. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen otoyollarda otomobil için en düşük geçiş rakamı 9 TL, en fazla geçiş ücreti ise 84 TL olduğu açıklandı. Buna göre, hangi araç sahibi ne kadar geçiş ücreti ödeyecek?

metro ücretlerine zam Haberi

metro ücretlerine zam

Metro ve vapur, ücret artışında uçağı solladı. Metro ve vapur ücretleri yüzde 37 yükselirken, uçak bileti ücretlerindeki artış yüzde 35'i buldu.



Ulaşımda zam şampiyonları belli oldu. Ülkemizde 2009-2014 arasında en yüksek fiyat artışı yüzde 37 ile metro ve vapur bilet ücretlerinde ortaya çıkarken, bu dönemde uçak bileti ücretlerindeki artış yüzde 35'te kaldı. 


Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, son 5 yılda ulaşım türü ücretlerindeki en az artış yüzde 17 ile şehirlerarası tren biletlerinde görüldü. 


Ücretler aynı dönemde banliyö treninde yüzde 23, servislerde yüzde 29 arttı. Taksi ve dolmuş ücretlerindeki artış oranı Eylül 2009- 2014 arasında yüzde 30 olurken, belediye otobüs ücretleri yüzde 32 yükseldi. Şehirlerarası otobüs biletlerinde de aynı dönemde yüzde 34 artış yaşandı. Metro ve vapur bilet ücretlerinde son 5 yılda yüzde...