06 / 05 / 2024

metro ve raylı sistem yeni projeler

metro ve raylı sistem yeni projeler

Ulaştırma Bakanlığı, Türkiye genelindeki metro ve hafif raylı sistem projeleri için 2015’te toplamda 1 milyar 734 milyon 92 bin TL harcayacağını duyurdu. Bakanlık, yılın ikinci yarısında projeler için ihaleye çıkacak.

Milyonlarca İstanbullu için toplu taşımada yeni dönem başlıyor: Otobüs, metro, vapur, tramvay...

İstanbul'da toplu taşıma kullananlar için sevindirici haber geldi. Artık kent genelinde otobüs, vapur, metro ve tramvay hatlarında kredi ve banka kartları veya ön ödemeli kartlarla yapılan ödemelerde yüzde 33,33 indirim uygulanacak. Milyonlarca kişiyi sevindiren bu dönem 1 Kasım’da başlıyor.

Metro ve metrobüse yakın en ucuz kira 21 bin TL'den başlıyor! İşte ilçe ilçe İstanbul'da kira fiyatları!

Endeksa tarafından açıklanan resmi verilere göre, metro ve metrobüse yakın en ucuz kira 21 bin TL'den başlıyor. İşte ilçe ilçe İstanbul'da kira fiyatları...

Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? İBB resmen açıkladı! Metro, otobüs ve marmaray bedava olacak mı?

Milyonlarca vatandaş bayramda otobüslerin, metro ve Marmaray’ın ücretsiz olup olmadığını araştırıyor. İBB'den konuyla ilgili son dakika açıklaması geldi...

İstanbul'da İETT başta toplu taşıma ve taksiye büyük zam geldi! Öğrenci ve tam akbil kaç lira oldu?

Son Dakika haberi.. İETT başta olmak üzere İstanbul'da minibüs, servis, taksi, metro ve Marmaray gibi toplu ulaşım araçlarına yüzde 40 zam yapıldı. Öğrenci akbili ve tam akbil zamlı fiyatları kaç lira oldu. İşte detaylar...

Üçyol-Buca Metro Hattı ihalesi 15 Şubat'ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) raylı sistem yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Görev süremin ilk dört yılında toplamda 18,5 kilometrelik yeni metro ve tramvay hatlarını İzmir'in raylı sistem ağına dahil edeceğiz" dedi.

Bisiklet ile scooter yollarını metro ve tren hatlarına entegre edeceğiz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, daha akıllı ve modern ulaşım sistemlerine ağırlık verilmesi gerektiğine dikkat çekerek "Bu kapsamda bisiklet ve scooter yollarını metro ve tren hatlarına entegre edeceğiz” diye konuştu.

Başakşehir Şehir Hastanesi'nin metro ve karayolu inşaatı devam edecek mi?

İBB'den Başakşehir Şehir Hastanesi'nin metro ve karayolu inşaatına ilişkin yapılan açıklamada, metro ve karayolu inşaatının devam edip edilmeyeceğine ilişkin girişimde bulunulmadı dendi...

İzmir'de metro ve tramvay projeleri vaktinde tamamlanacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir'in Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na ilettiği metro projelerini yakından takip ettilerini belirterek, metro ve tramvayda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin eksikliklerini tamamlaması gerektiğini söyledi.

Bakanlığın yaptığı metroların devir şartlarında değişiklik yapılması hakkında karar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından üstlenilen şehir içi raylı ulaşım, metro ve bunlarla ilgili tesislerin devralınması ve tamamlanmasındaki şartlarda değişikliğe gidildi.

Ev alacaklar bu lokasyonlara dikkat!

İstanbul'un metro ağı 518 kilometreye genişleyecek. Metro geçen ilçeler değerini yüzde 100 artırıyor. İşte İstanbul'un 2023 vizyonu ve raylı sistem haritası...

Avcılar’a metro ve imar müjdesi!

AK Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı Dr. İbrahim Ulusoy, Avcılar’a metro geleceğinin müjdesini verdi. Ulusoy, birçok mahallede bulunan imar sorunun seçimlerden hemen sonra çözüleceğini dile getirdi.

Sultangazi'ye metro ve tramvay müjdesi!

Yerel seçimler için hazırladığı projeleri anlatan Sultangazi AK Parti Belediye Başkan adayı Abdurrahman Dursun, yeni dönemde Vezneciler- Sultangazi- Fenertepe metro hattı ile Habibler-Tepeüstü tramvay hatlarının hayata geçirileceğini söyledi.

Beylikdüzü'ne metro ve tramvay müjdesi!

''Şehrin tüm ulaşım ihtiyacını ortadan kaldıracak projelerle geliyoruz'' diye konuşan AK Parti Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mustafa Necati Işık, Beylikdüzü'ne metro müjdesi verdi.

metro ve raylı sistem yeni projeler Haberi

metro ve raylı sistem yeni projeler

Metro inşaatlarının Ulaştırma Bakanlığı’na devredilmesine yönelik düzenlemenin ardından Ankara, İstanbul ve Antalya metroları için de düğmeye basıldı. Yapımına Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 2001’de başlanan ve kaynak yetersizliğinden Ulaştırma Bakanlığı’na devredilen metro inşaatı için süreç başladı. Ankara’da Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ile Kızılay arasında hizmet verecek 3.3 kilometrelik hat 3 istasyondan oluşuyor. Proje, Keçiören- Atatürk Kültür Merkezi hattını AKM İstasyonu’ndan sonra Gar üzerinden Kızılay’a uzatacak. AKM-Gar-Kızılay Metrosu, bakanlığın Ankara’da yapımını üstlendiği dördüncü proje. 


Diğer bir metro projesi de İstanbul’daki Yenikapı-İncirli hattı olacak. 7 kilometrelik hat 5 istasyondan oluşacak. Projeyle Hacıosman-Taksim-Yenikapı Hattı İncirli’ye uzatılacak. Yenikapı'da transfer merkezinde Marmaray ve Yenikapı-Havalimanı hatlarıyla, İncirli'de ise Bakırköy-Başakşehir, Bakırköy- Beylikdüzü ve İDO-Kirazlı raylı sistemiyle entegre olacak. 


Antalya’daki Meydan-Havaalanı- EXPO Tramvay Hattı’nın ise 16.8 kilometresi hemzemin, 1 kilometresi...