08 / 05 / 2024

metrobüs işkencesi

metrobüs işkencesi

İstanbul trafiğini rahatlatması beklenen metrobüs projesi, işkenceye dönüştü. Alınan tedbirler ve vatandaşların duyarlılığı nedeniyle kent genelinde trafik yoğunluğu yaşanmazken, metrobüs güzergahında trafik felç oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hizmete alınan metrobüsler için tören düzenlendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından kentin ulaşımı için iki sene içinde alınan ve kullanımda olan toplam 252 metrobüs için tören yaptığını duyurdu. İşte haberin ayrıntıları...

İETT'den öğrencilere ücretsiz akbil uygulaması! Metro, metrobüs vapur ve otobüslerde geçerli olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi öğrencilere ücretsiz akbil duyurusu yaptı. Ücretsiz geçişler metro, metrobüs, vapur ve otobüslerde geçerli olacak. İETT'den yapılan son dakika açıklamasının detayları belli oldu! İşte ayrıntılar...

Metrobüs güzergahı için planlanan metroya bir an önce başlanmalı!

İBB Meclisi’nin İYİ Parti Grup Sözcüsü olan trafik ve ulaşım uzmanı Dr. Suat Sarı;" Metrobüs güzergahına planlanan metro hattına hemen başlanması gerek" dedi...

Kalyon İnşaat Mali’ye metrobüs hattı yapacak!

Kalyon Holding, Mali'nin başkenti Bamako'ya metrobüs hattı inşa etmek için harekete geçti. Şirket Mali yönetimiyle Bamako'da 18 duraklı metrobüs hattının inşa edilmesine dair mutabakat muhtırası imzaladı...

Mevlüt Uysal: Metrobüs’ü Silivri’ye kadar uzatacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşlarla biraraya geldiği mitingde açıklamalar yapan AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Mevlüt Uysal, “Metrobüs’ü Beylikdüzü’nden Büyükçekmece’ye sonrasında Silivri’ye kadar uzatacağız” dedi. 

Bursa'nın ulaşım sorununa metrobüs önerisi!

Bursa gibi büyüyen kentler için toplu ulaşımın omurgası olarak raylı sistem en önemli çözüm yolu olarak görülüyor. Ulaşım sorunu için metro ve metrobüs önerisinde bulunuldu.

Özcan Işıklar: Silivri'ye metrobüsü biz getireceğiz!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın metrobüsün Silivri’ye uzatılmayacağına ilişkin açıklamasına yanıt verdi. 

Hasan Akgün'den metrobüs teşekkürü!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün: “Metrobüs hattının, Büyükçekmece’miz ve bölgemiz için ne kadar önemli olduğunu yıllardır dile getiriyorum. Yapılacak çalışmaların da yakından takipçisi olacağım” dedi.

Metrobüs hattı Silivri'ye kadar uzatılıyor!

İETT Genel Müdürü Arif Emecen, İstanbulluların beklediği metrobüs müjdesini verdi. Emecen, "Planlanan Beylikdüzü-Silivri güzergahı ile İstanbul halkı hızlı ve konforlu ulaşım hizmetlerinden birine daha kavuşacaktır." açıklamasında bulundu.

Metrobüs hatlarına yeni düzenleme!

Hızlı ve konforlu bir ulaşım sağlayan metrobüste olası kazaların önüne geçilmek için yeni önlemler alınıyor. İBB, metrobüs yolunu diğer yoldan ayıran bariyerlerin güçlendirilmesi için çalışma başlattı.

Büyükçekmece Silivri hattına metrobüs geliyor!

İlker Gürbüz toplu ulaşım sorununu çözmek için Kadir Topbaş ile yaptıkları görüşmenin detaylarını açıkladı. Büyükçekmece Silivri hattı üzerindeki metrobüs projesine başlandığını belirten Gürbüz, metronun da 2019 projelerine dahil edileceğini söyledi.

İstanbul'a yeni metrobüs hatları geliyor!

İETT Genel Müdürü Arif Emecen, İstanbul’da D-100 karayolu dışında da yeni metrobüs hatlarını devreye almak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Gana'ya metrobüs gidiyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gana'da iş adamlarına seslenerek iki ülke arasında ticaret rotası çizilmesine dikkati çekti. Erdoğan Gana'nın başkenti Akra'da kullanılabilmesi için İstanbul'daki metrobüs projesinin inceleneceğini açıkladı.

metrobüs işkencesi Haberi

metrobüs işkencesi


İstanbul'un en önemli ana arteri olan E5 trafiğini Topkapı-Çobançeşme istikametinde rahatlatması için gündeme getirilen metrobüs projesi, yüklenici firmanın işleri yetiştirememesi nedeniyle komediye dönüştü. Büyükşehir'in Hollanda'daki üretici firmadan kiraladığı 24 metrelik 2 adet metrobüs, ilk kez dün deneme seferlerine başladı fakat ilk deneme hezimetle sonuçlandı.


DURAKLAR NEREDE?


Alınan tedbirler ve İstanbulluların duyarlılığı sayesinde il genelinde trafik yoğunluğu yaşanmazken, metrobüs güzergahı olan Avcılar - Topkapı arasında trafik neredeyse durma noktasına geldi. 2006 yılının Mayıs Nisan ayında başlanan ve aynı yılın Eylül ayında tamamlanacağı açıklanan metrobüs projesinde, 2007 yılının Eylül ayı gelmesine rağmen ne metrobüsler geldi ne de yol tamamlanabildi. Okulların açıldığı ilk gün metrobüs yolunda, ne durak, ne üst geçit, ne de manyetik çiviler vardı.


VİYADÜKTE TIKANDI


Metrobüsler ve...