30 / 04 / 2024

metrobüs yoğunluğu

metrobüs yoğunluğu

Metrobüsteki yoğunluğu gidermek için metrobüs sayısını artırmak yerine yeni bir elektronik kontrol sistemi üzerinde çalışılıyor. Başkan Topbaş, trafiği yönlendirecek akıllı bir sistemi devreye sokmak üzere olduklarını kaydetti

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Kurban Bayramı yoğunluğu başladı!

Okulların yaz tatiline girmesi ve 9 günlük bayram tatili nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bayram yoğunluğu başladı. İSG CEO’su Berk Albayrak, bayram yoğunluğuna karşı gerekli önlemlerin alındığını belirterek sürecin aynı zamanda yapay zeka ile de takip edildiğini ifade etti.

Otogarlarda '14 Mayıs' yoğunluğu! Tüm seferler doldu, ek seferler düzenlendi!

14 Mayıs tarihinde yapılacak seçimlere son 3 gün kala otogarlarda yoğunluk başladı. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, normal seferlerin dolduğunu ifade ederek ilave seferler konulmaya başlandığını belirtti.

İstanbul Havalimanı’nda bayram yoğunluğu! Tatili kapan havalimanına akın etti! Günlük yolcu sayısı 200 bini geçti!

Ramazan Bayramı tatilini memleketinde veya tatil merkezinde geçirmek isteyenler İstanbul Havalimanı’na akın etti. Günlük yolcu sayısı 200 bini geçerken, bayram trafiğinin arife günü olan 20 Nisan Perşembe günü daha da artması bekleniyor.

1915 Çanakkale Köprüsü trafik problemine ilaç olacak!

Bayram tatilinin yaklaşmasıyla trafik yoğunluğu arttı. Çanakkale Boğazı'ndan geçmek isteyen vatandaşlar da feribot kuyruklarında beklemeye başladı. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılmasıyla bu yoğunluğun azalması bekleniyor.

5 maddede arsa payı ve sayı çoğunluğu gerektiren kararlar!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "5 maddede arsa payı ve sayı çoğunluğu gerektiren kararlar" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Vergi dairelerinde hafta sonu yoğunluğu!

Vergi ve borç yapılandırmada borç taksit ödemeleri için son gün 1 Mart Pazartesi. Yoğunluğun engellenmesi için bugün vergi daireleri açık olacak. Borçlarını ödemek ve yapılandırmak isteyenler sabah 07.30'dan itibaren sıraya girdi ve uzun kuyruklar oluşturdu.

Milyonları ilgilendiren karar! 'Geçici iş ilişkisi'ne süre sınırı geldi!

İşveren, iş yoğunluğu çok artınca, doğum izni kullanan ya da askere giden çalışanın yerine geçici iş ilişkisi kurulabiliyor. Günümüzde, özellikle pandemi süreciyle birlikte 'meslek edinilmiş geçici iş ilişkisi' kurulması yaygınlaştı.

Tapu dairelerinde koronavirüs yoğunluğu!

Web Tapu, vatandaşın tapu müdürlüğüne gitmeden 46 tapu işlemini (satış, bağış, intikal vb.) elektronik ortamda gerçekleştirmesine imkan sunuyor...

Kiralık villalar ve butik otellerde koronavirüs yoğunluğu!

Koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde kontrollü normalleşme döneminin başlamasıyla beraber tatilciler, kalabalık oteller yerine villa tipi tesislere yöneldi. 

Banka ve tapu işlemlerinde düşük faiz yoğunluğu!

Koronavirüs salgını sürecindan sonra yeni normale geçiş süreciyle birlikte konut kredilerindeki indirim konuta olan talebi artırdı. Konut satışında yaşanan yoğunluk sebebiyle, banka ve tapu işlemleri uzuyor...

İnşaat sektöründe yakın izlemedeki kredi yoğunluğu arttı!

İnşaat sektöründe yakın izlemedeki kredi yoğunluğu arttı. Genele bakıldığında yakın izlemedeki kredilerde yüzde 244 artış yaşandı... 

Ekrem İmamoğlu: Metrobüs yoğunluğunu hafifletecek tek şey metrodur!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, metrobüs filosuna dahil etmek üzere, ikinci kez yeni araç incelemesi yaptı. İmamoğlu, “Bugünü çözüyoruz, ama 3 yıl, 5 yıl, 10 yıl sonrasını da düşünüyoruz.  Bu hatta, insanları mümkün olduğu kadarıyla metroyla buluşturmakla çözüm bulacağız.” dedi.

Kocasinan Belediyesi'nde yapı ruhsatı yoğunluğu yaşandı!

Kocasinan Belediyesi, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren yürürlüğe giren Yapı Denetim Mevzuatındaki değişiklikler ve Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği dolayısıyla yoğunluk yaşadı.

metrobüs yoğunluğu Haberi

metrobüs yoğunluğu




İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da toplu taşımayı tercih edenleri rahatlatacak yeni projeyi anlattı.

İstanbul'da metrobüsün büyük bir ihtiyaç olduğunu belirten Kadir Topbaş, metrobüs sayısını artırmayacaklarını çünkü artan sayının istasyonlarda daha büyük sıkıntı yaratacağını söyledi.

Metrobüste yaşanan yoğunluk ve sorunların çözümü için yeni bir elektronik kontrol sistemi oluşturduklarını, sıkışıklığı fark edip, trafiği yönlendirecek akıllı bir sistemi devreye sokmak üzere olduklarını kaydeden Başkan Topbaş, şunları ifade etti:

''Otobüsler arasında radyo ringi kurmak suretiyle aradaki haberleşmeyi sağlayacağız. Sadece metrobüs hattını da kontrol eden bir komuta kontrol merkezi planlıyoruz. Bu sistemle ekranlarda, kalabalıkları görerek, çok kalabalık olan yerlere boş otobüs göndermek suretiyle tarihi bir çalışmaya giriyoruz. Metrobüsle ilgili başka sistem çalışmalarımız da var. Beylikdüzü metrobüs hattında da şu an test sürüşüyle yolcu taşıyoruz. Henüz...