17 / 05 / 2024

MetroCity AVM elektrik kesintisi

MetroCity AVM elektrik kesintisi

İstanbul Levent'teki MetroCity AVM icra şokuyla sarsıldı. Haciz iddiaya göre, AVM'nin ortaklarından Seda Gengönü'nün Metrocity'yi teminat olarak gösterip faktoring şirketlerinden 5 milyon dolar borç alması üzerine geldi. 

Mağazaların elektrik maliyeti ikinci kira parası oldu!

BMD Başkanı Sinan Öncel "Elektrik maliyetleri bazı AVM'lerdeki mağazalar için ikinci bir kira giderine dönüştü. Mağazalarında enerji fiyatının ortak sayaç üzerinden faturalandırılması yerine bireysel abonelik koşullarında ve ulusal tarifeye dönüştürülerek fiyatlandırılmasını öneriyoruz" ifadelerini

AVM'lerin en önemli problemi elektrik maliyetleri!

Alkaş ve Han Spaces CEO'su Avi Alkaş, alışveriş merkezlerinde en önemli konulardan birinin elektrik faturası olduğunu açıkladı. 

Akbatı ve Akasya AVM'nin enerjisi için Sakarya Elektrik'le sözleşme imzaladı!

Akbatı ve Akasya Alışveriş Merkezlerinde kullanılmak üzere enerji firmalarından alınan teklifler değerlendirildi. 31 Aralık 2019 tarihi itibariyle sona erecek enerji tedarik sözleşmesinin Sakarya Elektrik ile imzalanmasına karar verildi....

Akbatı ve Akasya AVM'nin enerjisi için Sakarya Elektrik'le anlaşıldı!

Akbatı ve Akasya Alışveriş Merkezlerinde kullanılmak üzere enerji firmalarından alınan teklifler değerlendirildi.  1 Ocak 2019 tarihi itibariyle sona erecek enerji tedarik sözleşmesinin Sakarya Elektrik ile imzalanmasına karar verildi....

Orge, AVM projelerinde yer almak için harekete geçti!

Son yıllarda İstanbul'da metro hatlarının elektrik işini almasıyla dikkat çeken Orge, yurtdışında raylı sistemlerin yanı sıra büyük konut, AVM projelerinde yer almak için harekete geçti....

MetroCity'de icra nedeniyle sökülen merdivenler geri döndü!

İstanbul Levent’te bulunan MetroCity AVM’nin yürüyen merdivenlerinin bazılarının paletleri alacaklı firmanın aldırdığı haciz kararından dolayı sökülmüştü. MetroCity'de icra nedeniyle sökülen merdivenler geri döndü.

MetroCity AVM'ye icra şoku!

İstanbul Levent'teki MetroCity AVM icra şokuyla sarsıldı. Haciz iddiaya göre, AVM'nin ortaklarından Seda Gengönü'nün Metrocity'yi teminat olarak gösterip faktoring şirketlerinden 5 milyon dolar borç alması üzerine geldi. 

Gürcistan Metrocity Batumi AVM 29.2 milyon TL'ye satılıyor!

Mepet Metro Petrol ve Tesisleri Sanayi Ticaret AŞ. tarafından Gürcistan Batum'daki Metrocity Batumi AVM satın alındı. Firma, 13,5 bin metrekare kiralanabilir alanı bulunan AVM için 29 milyon 270 bin dolar ödeyecek.

Akasya AVM, Akenerji Elektrik ile anlaştı!

Akasya AVM için Akenerji Elektrik Üretim A.Ş.'den enerji verimliliği danışmanlığı hizmeti alınmasına ve bu kapsamda sözleşme imzalanmasına karar verildi.

Metrocity AVM'de sular durulmuyor!

Metrocity açıldığı 2003’ten beri ortaklar arası ve aile içi kavgalarla gündemde. Ortaklar arasında yeni kavganın konusu ortaklardan Seda Gengörü’nün şirketten aldığı belirtilen 60 milyon TL paranın silinmesi talep ediliyordu. Genel Kurul toplandı. Borcun silinmesi reddedildi!

Akbatı AVM'nin enerji tedarik sözleşmesi imzalandı!

Akbatı AVM'de kullanılmak üzere enerji firmalarından alınan teklifleri değerlendirildi. 30 Haziran 2016 tarihi itibariyle sona erecek enerji tedarik sözleşmesinin Sakarya Elektrik Perakende Satış A.Ş ile bir yıl süreyle imzaladı.

Metrocity AVM satılacak mı?

İstanbul’da sayıları 50’yi bulan AVM’lerin büyük bir kısmındaki esnaf yaz durgunluğu yaşarken, Vatan gazetesinden Necla Dalan, AVM alım satım piyasasını hareketlendirecek habere imza attı.

Metrocity AVM'ye Araplar talip oldu!

Metrocity’nin yatırımcısı, AVM’ye Ortadoğulu yatırımcılardan ilginin olduğunu doğruladı. Lübnanlıların 50 milyon dolar ön ödeme yaptığı konuşulurken toplam satış bedelinin ise 500 milyon doları bulacağı söyleniyor.

MetroCity AVM elektrik kesintisi Haberi

MetroCity AVM elektrik kesintisi

MetroCity AVM'nin ortaklarından Seda Gengönü'nün Metrocity'yi teminat olarak gösterip faktoring şirketlerinden 5 milyon dolar borç alması üzerine AVM'ye haciz geldi. 

Sabah Gazetesi'nden Mustafa Kaya'nın haberine göre şirketler borcun ödenmemesi üzerine olayı mahkemeye taşıdı. Mahkeme kararı ile de AVM'ye haciz getirildi. 

Haciz memurları dün AVM'ye giderek yürüyen merdivenleri söktü. Asansörleri iptal etti. Elektriği kestirdi. Borcun tahsili için 180 bin dolar 30 bin TL'ye el koydu. Ancak, ortaklar paranın Metrocity'ye ait olmadığını belirtip itiraz etti. Elektriklerin kesildiğini AVM'nin iki gün jeneratör enerjisi ile açık kalacağı daha sonraki günlerde ise işlevini yerine getiremeyeceği bildirildi.