03 / 05 / 2024

Meyso Tarım Fabrikası yangın

Meyso Tarım Fabrikası yangın

Meyso Tarım Fabrikası, 2019'un Mayıs ayında bir yangın sebebiyle kül oldu. Meyso Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Ragıp Nayır, "Sigorta yaptırmasaydım ailemizin 15-20 yıllık emeği heba olacaktı. Sigorta sayesinde tesisimizi 1 ayda yeniden inşa ettirdik" dedi...

TMSF Türsa Tarım Ürünleri’nin 2 gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karar kapsamında, Türsa Tarım Yazıbelen Un Fabrikası Ticari ve İktisadi Bütünlüğü için 3.2 milyon Türk Lirası, Türsa Tarım Meram Tavuk Çiftliği Ticari ve İktisadi Bütünlüğü için ise 15.1 milyon Türk Lirası muhammen tutar belirlendi.

Dikey tarım fabrikasında çalışmalar tam gaz!

Pimtaş'ın kuruluşu olan HGT Tarım tarafından hayata geçirilecek olan dikey tarım fabrikasında çalışmalar tam gaz devam ediyor. Fabrika, 1 milyon metrekare büyüklüğündeki alanda ve yüzde 100 yerli ve milli olanaklarla hayata geçirilecek.

1 milyon metrekarelik dikey tarım fabrikası kurulacak!

Pimtaş'ın kuruluşlarından HGT Tarım, artan taze ve organik gıda talebini karşılamak için 1 milyon metrekarelik dikey tarım fabrikası kuruyor. PİMARGE ve Gebze Teknik Üniversitesi ile ortak sürdürülen dikey tarım projesinde çalışmalara start verildi.

İş yeri sigortası sayesinde fabrikasını 1 ayda yeniden inşa etti! 

Meyso Tarım Fabrikası, 2019'un Mayıs ayında bir yangın sebebiyle kül oldu. Meyso Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Ragıp Nayır, "Sigorta yaptırmasaydım ailemizin 15-20 yıllık emeği heba olacaktı. Sigorta sayesinde tesisimizi 1 ayda yeniden inşa ettirdik" dedi...

Gümüşhane Kelkit Organik Tarım Uygulama Merkezi incelendi!

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Kelkit ilçesinde uzun yıllardan beri atıl durumda bekleyen kibrit fabrikasının yerinde yaklaşık 5 milyon liraya yapılacak olan Organik Tarım Uygulama ve Araştırma Merkezinde incelemelerde bulundu.

Hakan Kocabaş: Tarım arazisine çimento fabrikası yapılmasını kınıyoruz!

Silivri SİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocabaş, “Bizler 7 yılı aşkın süredir, öncesinde sanayi imarlı olan arsalarımıza dahi fabrika yapamazken, tarım arazisine çimento fabrikası izni verilmesini esefle karşılıyoruz” dedi

Silivri'de tarım arazisine çimento fabrikası kurulacak!

Silivri’nin kuzeyindeki, yaklaşık 1 milyon 200 bin metrekarelik tarım arazisi üzerine kurulacak olan çimento fabrikasının proje bedeli 300 milyon dolar. İstanbul Silivri’nin kuzeyine, kil ocağı açılması için izin verildi.

2b tarım arazisi nedir?

6831 sayılı Orman Kanununun değişik 2 nci maddesinin birinci fıkrasının (B) bendine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan ve çıkarılacak yerlere deniyor. Peki 2b tarım arazisi nedir?

Çankırı'da köy sakinleri tarım arazisine kurulacak tuz fabrikasını protesto etti!

Seyit Çelik, yaptığı açıklamada, köyün tek geçim kaynağının bulunduğu araziye tuz fabrikası kurulmak istendiğini öne sürerek, tuzun bölgedeki topraklara zarar vereceğini, bu nedenle artık tarım ve hayvancılık yapılamayacağını savundu.

Altınyağ Kombinaları Gürtaş Tarım Yatırımları'nı devralıyor!

Altınyağ Kombinaları A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Altınyağ Kombinaları Gürtaş Tarım Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'yi devralıyor.

Batumi İnşaat Taahhüt Tarım Turizm ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Batumi İnşaat Taahhüt Tarım Turizm ve Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Aydın tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 17 Nisan'da Zeytinburnu, Tercüman Sitesi A3 Blok'ta kuruldu.

Zeytinburnu'ndaki eski tank bakım fabrikası arazisine yapılacak inşaatın yüksekliği indirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Zeytinburnu'ndaki eski tank bakım fabrikası arazisine yapılacak inşaatın yüksekliğini indirdi. Söz konusu arazinin yakınındaki 16/9 gökdelenlerinin İstanbul'un siluetini bozması büyük tepki çekmişti

Ekin Tarım Gayrimenkul Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekin Tarım Gayrimenkul Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Cem Şahin tarafından 500 bin TL'lik sermaye bedeli ile 9 Nisan'da Bakırköy, Yeşilköy Mahallesi, Yeşilzeytin Sokak'ta kuruldu.

Meyso Tarım Fabrikası yangın Haberi

Meyso Tarım Fabrikası yangın

Fabrikasında çıkan yangından sonra büyük bir zarar aldıklarını belirten Meyso Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Ragıp Nayır, “Sigorta yaptırmasaydım ailemizin 15-20 yıllık emeği heba olacaktı” diye konuştu.

Meyso Tarım Fabrikası 2005'te bir aile şirketi olarak faaliyet göstermeye başladı. Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre, meyve suyu üreten şirketin 6 tonluk soğuk hava deposu 2019'un Mayıs ayında gerçekleşen bir yangın sebebiyle kül oldu. Meyso Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Ragıp Nayır, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşlar sonucu söndürdükleri yangın sonrasında tesiste büyük çapta hasar oluştu ifade etti. Fakat Nayır, daha önce fabrikasına İş Yeri Sigortası yaptırdığı için bu hasar bedeli, 45 gün içinde sigorta şirketi tarafından ödendi. Bu sayede fabrikasını kısa süre içinde tekrar faaliyete geçirdi.

'1 ayda yeniden inşa ettirdik'

Fabrikasında çıkan yangına ilişkin...