06 / 05 / 2024

Mezitli-TCDD Garı hafif raylı ulaşım

Mezitli-TCDD Garı hafif raylı ulaşım

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 16,24 kilometre uzunluğuna sahip Mezitli-TCDD Garı Hafif Raylı Sistem Hattı projesi için düğmeye bastı..

TCDD, gar binalarındaki 12 adet gayrimenkulü kiraya veriyor: Kafeler, yemek ve hediyelik eşya alanları da var!

TCDD 7. Bölge Genel Müdürlüğü, Selçuklu ve Akşehir gar binalarında yer alan 12 adet gayrimenkulü kiraya veriyor. İşte detaylar ve ihale tarihi...

İstanbul Havalimanı Gar Müdürlüğüne 42 işçi alınacak! TCDD tek tek açıkladı! Şimdi başvuru şartlarına bakın!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul Havalimanı Gar Müdürlüğüne 42 işçi alımı yapılacak. İşte tüm detaylar...

Adil Karaismailoğlu: Demiryolu ağımızı 12 bin 803 kilometreye çıkardık!

TCDD Gar Yerleşkesi Behiç Erkin Salonu'nda yapılan  "Omuz Omuza 165 Yıl Demiryolu İşçi Buluşması" etkinliğinde konuşan Adil Karaismailoğlu, "Toplam demiryolu ağımızı 12 bin 803 kilometreye çıkardık" dedi.

Danıştay’ın gar kararı: İBB haklı, ihale iptal!

TCDD tarafından, Haydarpaşa ile Sirkeci Gar alanlarının kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak amacıyla kiraya verilmesi ihalesiyle ilgili İBB’nin temyiz başvurusu sonuçlandı. Danıştay, ihaleyi iptal etti.

Söğütlüçeşme'de yapılacak 'AVM Gar' projesinin maliyeti 193 milyon 794 bin TL!

TCDD’nin İstanbul’daki Söğütlüçeşme’ye yaptıracağı “AVM Gar”ın projesi ortaya çıktı. AVM, 25 yıl boyunca inşaatı yapan şirket tarafından işletilecek ve şirket, açılış öncesi aylık sadece 32 bin TL, sonrasında da 161 bin TL kira ödeyecek...

Konya YHT Garı 77 milyon liraya ihale ediliyor!

3 yıl boyunca tamamlanması planlanan TCDD Konya YHT Garı için yeni bir ihale düzenleniyor. Tamamı 68 milyon liraya tamamlanacak olan inşaatın tamamlanma ihalesinin bedeli 77 milyon lira olarak açıklandı.

CHP'den Haydarpaşa ve Sirkeci garı açıklaması!

CHP İstanbul Kent Hakları İzleme Kurulu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, TCDD'nin açtığı Haydarpaşa ve Sirkeci garı için yapılan ihaleden elenmesi ile ilgili açıklama yaptı.

TCDD Ankara Tren Garı'ndaki binalar üniversiteye mi tahsis edildi?

TCDD Ankara Tren Garı yerleşkesindeki bazı tarihi binaların bir özel üniversiteye tahsis edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Hakverdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Haydarpaşa Garı ihalesi yapıldı!

TCDD, Haydarpaşa Garı'nın "kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere" kiralamak için ihale yapıldı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından TCDD ihalesi açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, TCDD ihalesi ile ilgili olarak, "Haydarpaşa Gar sahası ve Sirkeci Gar sahasının atıl durumda olan bazı bölümlerinin kiralanmasıyla TCDD, İstanbul'umuzun kültür ve sanat hayatına katkı sağlamayı ve kamuya gelir getirmeyi amaçlamaktadır." açıklamasını yaptı.

TCDD, Haydarpaşa ve Sirkeci Garı'nın bazı bölümlerini kiraya verecek!

TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü 1.Bölge Müdürlüğü Taşınmaz İhale Komisyonu Başkanlığı, Haydarpaşa Gar Sahası 54 pafta, 240 ada, 16 parselde ve Sirkeci Gar Sahası 1 pafta, 1 ada, 20 parselde bulunan gayrimenkulleri kiraya verecek.

Mezitli - Gar Raylı Sistem Hattı için imzalar atıldı!

Mersin’in yıllardır çözüm bekleyen sorunlarından birisi olan trafik sorununu uzun vadeli olarak çözüme kavuşturacak olan Mezitli- Gar Raylı Sistem Hattı Projesi’nin sözleşmesi imzalandı.

Mersin'e Mezitli-TCDD Garı Hafif Raylı Sistem Hattı geliyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 16,24 kilometre uzunluğuna sahip Mezitli-TCDD Garı Hafif Raylı Sistem Hattı projesi için düğmeye bastı..

Mezitli-TCDD Garı hafif raylı ulaşım Haberi

Mezitli-TCDD Garı hafif raylı ulaşım

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Mezitli, Yenişehir, Toroslar ve Akdeniz ilçelerinde, Mezitli-TCDD Garı güzergahı üzerinde “Mezitli-TCDD Garı Hafif Raylı Sistem Hattı” projesi gerçekleştirilmesi planlanıyor.

16,24 kilometre uzunlukta olacak Mezitli-Gar HRS Hattı kentin batısını kent merkezine bağlamayı amaçlıyor. 

Bu hat için öngörülen güzergâh; Mersin Gar’ından başlayarak, İstiklal Caddesi’ni takip etmekte ve GMK Bulvarı’na ulaşıyor.

GMK Bulvarı üzerinde Forum Alışveriş Merkezi, Mersin Üniversitesi Yenişehir Yerleşkesi gibi önemli noktalarda durak yaparak Mezitli Soli’ye ulaşıyor.

Çalışma sınırı içerisine 4 merkez ilçe (Akdeniz, Mezitli, Toroslar, Yenişehir) içerisinde yer alan 9 tanesi kırsal nitelikli olmak üzere 124 merkez mahalle bulunuyor.

Mezitli-Gar HRS Hattı için herhangi bir inşaat işlemine başlanmamış olup, Bakanlık izni alındıktan sonra çevre mevzuatı ve meri mevzuatları gereği gerekli olan bütün izinler alınarak inşaata başlanacak.

Bu işlemlerden sonra kazı ve doldu...