12 / 05 / 2024

mgv nin yeniden açılması

mgv nin yeniden açılması

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 28 Şubat mağduru vakıflar için başlatılan "iade -i itibar" ve el konulan mallarının geri verilmesi sürecinden ilk yararlanacak vakıf, Milli Gençlik Vakfı (MGV) olacak...

Divan Talya Oteli'nde son dakika gelişmesi: İnşaat ruhsatının iptali için dava açıldı! 

Divan Talya Oteli'nin yeniden inşası ve ve Konferans Merkezi'nin yenilenmesi projesi çerçevesinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte ayrıntılar...

Katar, Gazze'nin yeniden imarı için 500 milyon dolar destek verecek!

Katar, İsrail'in 10 Mayıs 2021 itibariyle başlayan ve aralıksız devam eden saldırılarında hasar gören Gazze'nin yeniden imarı için destek sağlayacak.

Gazze'nin yeniden imarı için çağrı!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'de Hamas'la varılan ateşkesin ardından bölgeyi ziyaret etti. 

Gazze nasıl imar edilecek?

İsrail'in Gazze saldırıları sonucunda en az 14 bin yerleşim yeri zarar gördü. Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı Gazze'nin yeniden imar edilmesinin yıllar boyu sürebileceğini dile getirdi. 

Gazze'nin yeniden imarı için İsrail'den şartlı kabul!

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Gazze'nin yeniden imarı için İsrailli esirler meselesinin çözülmesi gerektiğini söyledi.

Hamas yetkilisi Tavil: Gazze yeniden imar edilecek!

Hamas'ın ileri gelen yöneticilerinden Cemal et-Tavil, İsrail saldırıları sonrasında yıkımların yaşandığı Gazze'nin yeniden imar edileceğini dile getirdi. 

Divan Talya Otel 50 milyon dolara yeniden yapılacak!

Divan Talya Oteli'nin yeniden yapımı için resmi makamlardan alınması gerekli yıkım ve inşaat izinleri ile birlikte diğer tüm idari ve tüzel kişiler ile ilgili süreçlerin tamamlanmasına yönelik çalışmalar başlatıldı. Bu kapsamda Divan Talya Otel 50 milyon dolara yeniden yapılacak.

Divan Talya için 50 milyon dolarlık yatırım kararı!

Marmaris Altınyunus, yaklaşık 8 yıl önce faaliyetine ara verilen Divan Talya Oteli'nin yeniden yapımı için 50 milyon dolarlık yatırım kararı alındığını duyurdu.

Hamid et-Tuhri: Hedefimiz Suriye'nin yeniden imar için bir fon temin etmek!

Barış Pınarı Harekatı bölgesindeki Tel Abyad Aşiret ve Kabileler Başkanı Hamid et-Tuhri yaptığı açıklamada, "Hedefimiz Suriye'nin yeniden imar için bir fon temin etmek" dedi.

Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi'nin yeniden açılması talebi mecliste!

Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi'nin yeniden açılması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

AKM'nin yıkılıp yeniden yapılması 1.3 milyon TL'ye mal olacak!

Cumhuriyet dönemi mimarisinin simge yapılarından olan İstanbul Beyoğlu’ndaki Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yıkılıp yeniden yapılmasının faturası ortaya çıktı. Yapılan son ihaleyle birlikte AKM'nin yıkılıp yeniden yapılmasının faturası, 1 milyar 262 milyon 959 bin 280 TL oldu.

Mamak Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi'nin yapımı yeniden başladı!

Kentsel dönüşümden, altyapıya, sosyal belediyecilik hizmetlerinden yatırımlara kadar birçok hizmet sunan Mamak Belediyesi, yapımı durdurulan Mamak Ali Kuşçu Gökbilim Merkezi'nin inşaatına yeniden başlandı. 

Antalya Termessos Antik Kenti'nin surları yeniden inşa ediliyor!

Antalya Termessos Antik Kenti'nin, Korkuteli  Antalya Karayolu nedeniyle 1950 yılında yıkılan surları, yeniden inşa edilecek...

mgv nin yeniden açılması Haberi

mgv nin yeniden açılması


Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 28 Şubat mağduru vakıflar için başlatılan "iade -i itibar" ve el konulan mallarının geri verilmesi sürecinden ilk yararlanacak vakıf, Milli Gençlik Vakfı (MGV) olacak. 2011'de vefat eden eski Başbakan Necmettin Erbakan'm talimatıyla kurulan ve 28 Şubat sürecinde hakkında üst üste davalar açılarak kapatılan MGV yeniden açılacak ve el konulan milyonlarca lira değerindeki mallarını geri alacak. MGV'nin 900 bürosu, 125 yurdu, 15 bin yurt öğrencisi ve 2 çocuk yurdu Vakıflar Genel Müdürlüğü tüzel kişiliğine devredilmişti. 


Yeni düzenlemeye göre vakfın mallarını geri alabilmesi için yeniden kurulması gerekiyor. 17 kurucusunun 14'ü hayatta olan MGV'nin kuruluş için bütün imzaları tamamladığı öğrenilirken, bayram soması mahkemeye yapılacak müracaatla vakfın da yeniden açılışı gerçekleşecek ve Türkiye genelindeki 150 gayrimenkulünü geri alabilecek. İçerisinde Türkiye'nin...