28 / 04 / 2024

MGV 150 gayrimenkulünü geri alıyor!

MGV 150 gayrimenkulünü geri alıyor!

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 28 Şubat mağduru vakıflar için başlatılan "iade -i itibar" ve el konulan mallarının geri verilmesi sürecinden ilk yararlanacak vakıf, Milli Gençlik Vakfı (MGV) olacak...




Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 28 Şubat mağduru vakıflar için başlatılan "iade -i itibar" ve el konulan mallarının geri verilmesi sürecinden ilk yararlanacak vakıf, Milli Gençlik Vakfı (MGV) olacak. 2011'de vefat eden eski Başbakan Necmettin Erbakan'm talimatıyla kurulan ve 28 Şubat sürecinde hakkında üst üste davalar açılarak kapatılan MGV yeniden açılacak ve el konulan milyonlarca lira değerindeki mallarını geri alacak. MGV'nin 900 bürosu, 125 yurdu, 15 bin yurt öğrencisi ve 2 çocuk yurdu Vakıflar Genel Müdürlüğü tüzel kişiliğine devredilmişti. 


Yeni düzenlemeye göre vakfın mallarını geri alabilmesi için yeniden kurulması gerekiyor. 17 kurucusunun 14'ü hayatta olan MGV'nin kuruluş için bütün imzaları tamamladığı öğrenilirken, bayram soması mahkemeye yapılacak müracaatla vakfın da yeniden açılışı gerçekleşecek ve Türkiye genelindeki 150 gayrimenkulünü geri alabilecek. İçerisinde Türkiye'nin 81 ilinde bulunan yurtların bulunduğu taşınmazların maddi değerinin ise milyon liraları bulduğu ifade ediliyor. Taşınmazların içerisinde henüz inşaat halindeyken el konulan ve bu nedenle detaylı restorasyondan geçmesi gereken mallar olduğu belirtiliyor. 


12 Eylül 1980 darbesinin ardından kurulan Milli Gençlik Vakfı, Refah Partisi'nin gençlik kolları işlevini görüyordu. 


Sabah


Geri Dön