11 / 05 / 2024

milli gençlik vakfı

milli gençlik vakfı

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 28 Şubat mağduru vakıflar için başlatılan "iade -i itibar" ve el konulan mallarının geri verilmesi sürecinden ilk yararlanacak vakıf, Milli Gençlik Vakfı (MGV) olacak...

İBB’nin Bahçelievler'deki gençlik merkezi Diyanet Vakfı'na devredildi!

İstabbul Büyükşehir Belediyesi'nin Bahçelievler'de yaptırdığı gençlik merkezi binası Diyanet Vakfı'na devredildi. Binanın açılışı İstanbul seçiminden 3 gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılmıştı. 

Türkiye Gençlik Vakfı Şanlıurfa Şubesi açıldı!

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Şanlıurfa Şubesi açıldı, açılışa TÜGVA İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan da katıldı.

TÜGVA'dan Malatya'ya gençlik külliyesi!

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Malatya Temsilcisi Ahmet Oymak, üçüncü gençlik külliyesi projelerini Malatya'da hayata geçireceklerini söyledi.

TÜGVA Esenler Tekstilkent Gençlik Külliyesi'nin temeli atıldı!

Esenler Belediyesi ve Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) katkılarıyla hizmete girecek olan TÜGVA Esenler Tekstilkent Gençlik Külliyesi'nin temeli atıldı.

Eyyübiye Belediyesi'nden yeni gençlik merkezi!

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, dev projenin startını verdi. Bin 600 metrekare alan üzerine inşa edilecek Gençlik ve Kültür Merkezinin protokolü İl Milli Eğitim Müdürlüğünde imzalandı.

Malatya Arguvan'a yeni gençlik merkezi!

Malatya'nın Arguvan ilçesine gençlik merkezi yapılacağı bildirildi. Kalkınma Bakanlığına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onaylanan Sanatla Yaşayıp Sporla Coşan Bir Gençlik Sosyal Destek Programı'yla yeni gençlik merkezi yapılacak.

Siirt Gençlik ve Kültür Evi'nde çevre düzenleme çalışmaları tamam!

Siirt Gençlik ve Kültür Evi'nde başlatılan çevre düzenlemesi çalışmalarının tamamlandığı bildirildi. Kültür evi asistanı İdris Tan, vakfın bahçesini gençlerin vakitlerini daha iyi bir şekilde değerlendirebilecekleri şekilde düzenlediklerini söyledi.

Alaplı’da Gençlik Merkezi ihaleye çıkıyor!

AK Parti Alaplı ilçe Başkanı Mustafa Yavuz, Alaplı’da gençlere hizmet edecek olan Gençlik Merkezi’nin 2015 yatırım programına alındığını, Ağustos ayında ihaleye çıkacağını söyledi. İşte ayrıntılar...

Antalya'daki Gençlik Mahallesi'ne müteahhitler neden akın ediyor?

Antalya'nın en gözde caddelerinden olan Işıklar, son dönemde müteahhitlerin istilasına uğradı. Gençlik Mahallesi Muhtarı Ömer Kaya, mahallelerindeki eski binaların müteahhitlere verilerek kentsel dönüşüm olamayacağını vurguladı.

Trabzon Gençlik Merkezi 1 milyon 285 bin TL’ye mal olacak!

Trabzon Gençlik Merkezi inşaat çalışması hızla devam ediyor. Mahallenin önemli sosyal alanlarından biri olacak Gençlik Merkezi 2 bin 500 m2 alan üzerinde taban alanı 400 m2’den iki katlı olarak inşa ediliyor.

Yeşilyurt Gençlik Merkezi inşaatı ne zaman bitecek?

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Özalper, Abdulgaffar, Samanlı ve Şeyhbayram mahallelerinin birleşme noktasında yapımı devam eden Gençlik Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.

İnegöl Baykoca Gençlik Merkezi hizmete açıldı!

İnegöl'e bağlı Baykoca Mahallesi TOKİ konutları bölgesinde Gençlik ve Spor Bakanlı tarafından 970 bin TL bedelle ihale edilerek yapımına 2013'te başlanan Gençlik Merkezi hizmete açıldı.

Gölcük Gençlik Merkezi açılış için gün sayıyor!

Hava muhalefeti dolayısıyla verilen süreden sonra biten Gölcük Gençlik Merkezi, hizmete gireceği günü bekliyor. Gölcük Düzağaç Mahallesi'nde yapımı tamamlanan gençlik merkezi, gençler için modern bir tesis olacak.

milli gençlik vakfı Haberi

milli gençlik vakfı


Başbakan Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 28 Şubat mağduru vakıflar için başlatılan "iade -i itibar" ve el konulan mallarının geri verilmesi sürecinden ilk yararlanacak vakıf, Milli Gençlik Vakfı (MGV) olacak. 2011'de vefat eden eski Başbakan Necmettin Erbakan'm talimatıyla kurulan ve 28 Şubat sürecinde hakkında üst üste davalar açılarak kapatılan MGV yeniden açılacak ve el konulan milyonlarca lira değerindeki mallarını geri alacak. MGV'nin 900 bürosu, 125 yurdu, 15 bin yurt öğrencisi ve 2 çocuk yurdu Vakıflar Genel Müdürlüğü tüzel kişiliğine devredilmişti. 


Yeni düzenlemeye göre vakfın mallarını geri alabilmesi için yeniden kurulması gerekiyor. 17 kurucusunun 14'ü hayatta olan MGV'nin kuruluş için bütün imzaları tamamladığı öğrenilirken, bayram soması mahkemeye yapılacak müracaatla vakfın da yeniden açılışı gerçekleşecek ve Türkiye genelindeki 150 gayrimenkulünü geri alabilecek. İçerisinde Türkiye'nin...