05 / 05 / 2024

midibüs

midibüs

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği, Türkiye'nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatının yılın ilk yarısında 2021'in aynı dönemine kıyasla yüzde 13,98 arttığını açıkladı. İşte en çok

Otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı 2023'ün ilk yarısında 1 milyar dolara yaklaştı!

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği kayıtlarından derlenen bilgilere göre, Türkiye'den 2023 yılının ocak-haziran döneminde 67 ülkeye otobüs, minibüs ve midibüs ihraç edildi.

Ticari araçlarda ÖTV indirimi ne zaman başlayacak?

Vatandaşlar, ticari araçlarda ÖTV indiriminin ne zaman başlayacağını merak ediyor. ÖTV indirimi kapsamında; şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, midibüs gibi pek çok araca indirim gelecek. Peki ÖTV indirimi ne kadar olacak, ne zaman başlayacak?

Karsan BMW bataryasına sahip Avrupa’nın en büyük elektrikli midibüs filosunu teslim etti

Karsan, yüksek teknolojili mobilite çözümlerini ihracat pazarlarına sunmaya devam ediyor. Yurt dışı atağını 2022’de de sürdüren elektrikli mobilitenin öncüsü Karsan, e-ATAK modeli ile Avrupa’nın en büyük elektrikli midibüs filosunun satışına imzasını attı.

Türkiye’nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı arttı! İşte en çok araç ihracatı yapılan ülkeler...

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği, Türkiye'nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatının yılın ilk yarısında 2021'in aynı dönemine kıyasla yüzde 13,98 arttığını açıkladı. İşte en çok

Gümüşhane'de inşaat işçilerini taşıyan midibüs devrildi: 8 yaralı!

Diyarbakır'dan Giresun'a giden ve inşaat işçilerini taşıdığı bildirilen midibüs devrildi, kazada 8 kişi yaralandı...

Temsa yeni fabrika için pazar araştırmasına koyuldu!

Yılın ilk dört ayında 112 büyük otobüs ve 350 midibüs satışı ile pazar payını yüzde 30'a çıkaran Temsa, üretimde tam kapasiteye ulaştı. İhracatı hızlandırmayı hedefleyen Temsa'da, yeni fabrika için pazar araştırması başladı.

Sabancı Temsa Global'i satıyor!

Sabancı Holding otobüs ve midibüs segmentlerinde üretim ve ihracat yapan bağlı ortaklığı Temsa Global' de satış dahil stratejik opsiyonları değerlendirmek üzere Credit Suisse' i yetkilendirdi...

Çamlı Konaklar'da 30 aya kadar sıfır faiz

Gündoğan'da yapılan Çamlı Konaklar'daki konutlar için yüzde 40 peşin, 30 aya kadar sıfır faizle ödeme imkanı sunuluyor.

3. havalimanı Yeşilköy'ün kuzeybatısına inşa edilecek

İstanbul'a yeni havalimanı Atatürk Havalimanı'nın kuzeybatısında inşa edilecek.

Gebze Organize'ye Holiday Inn de girdi sıra hastanede

GOSB Başkanı Yücel Güngör, GOSB'ye yatırım yapmaya hazır çok sayıda uluslar arası şirket bulunduğunu söyledi.

Yabancıya mülk sınırına Erdoğan karşı çıktı

Yabancı şirketlerin Türkiye'den mülk edinmesiyle ilgili sınırlama talepleri Erdoğan'dan döndü.

Isı yalıtımıyla soğutma giderlerinde yüzde 50 tasarruf

Elektriğe yapılacak zammı hatırlatan Durmuş Topçu, ısı yalıtımı ile soğutma giderinde yüzde 50 düşüş sağlanabileceğini söyledi.

TOKİ'den Süryanilere geri dönüş konutu

Avrupa ve ABD'ye göç eden Süryanilerin yurda dönüşünü sağlamak için konut projesi planlandı.

midibüs Haberi

midibüs

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği, Türkiye'nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatının yılın ilk yarısında 2021'in aynı dönemine kıyasla yüzde 13,98 arttığını açıkladı.

Birlik’in verilerine göre, geçen yıl ocak-haziran ayları arasında 509 milyon 911 bin dolar olan dış satımı bu sene aynı dönemde 581 milyon 214 bin dolara çıkaran sektör temsilcileri, 68 ülkeye otobüs, midibüs ve minibüs gönderdi.

Bu süreçte en fazla dış satım yapılan ülke olan Fransa'ya otobüs, midibüs ve minibüs ihracatında yüzde 18,23 artış oldu. Fransa'ya geçen yılın ocak-haziran döneminde 125 milyon 606 bin dolar olarak gerçekleşen araç ihracatı, 2022'nin ilk yarısında 148 milyon 510 bin dolara yükseldi.

İkinci sırada yer alan Portekiz'e otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı 2 milyon 267 bin dolardan 62 milyon 886 bin dolara ulaştı. Portekiz’i takip eden Almanya'ya ise dış...