08 / 05 / 2024

midyat medrese

midyat medrese

Mardin’in Midyat ilçesinde bayanlara yönelik Arapça ile eğitim, tefsir, hadis ve bütün İslami eğitimi verebilecek medresenin temeli düzenlenen bir törenle atıldı.

Belediyeden satılık 13 arsa!

Mardin İli Midyat Belediye Başkanlığı, Mardin Midyat'ta yer alan 13 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 19 Aralık tarihinde yapılacak.

O ilde 13 adet arsa metrekaresi 700 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor! İhalesi 19 Aralık'ta!

Midyat Belediyesi tarafından 13 adet arsa satılıyor. Peki Mardin Midyat'ta yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

Midyat Belediyesi 3 adet arsayı satışa çıkardı! İşte yüzölçümü bilgileri ve fiyatı...

Mardin Midyat Belediyesi, 2’si tarla olmak üzere toplam 3 adet arsayı satışa çıkardı. Tarlaların imarsız ve diğer arsanın da A-2 imarlı olduğu öğrenilirken, ihale tarihinin 2 Kasım olmasına karar verildi.

TOKİ Eskişehir Mihalıççık projesi için beklenen tarih geldi! 142 yeni konut geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Eskişehir Mihalıççık projesi için beklenen tarih geldi. Söz konusu projeyle Medrese Mahallesi'ne 142 yeni konut geliyor...

A101’de ön sepetli bisiklet 2 bin 799 TL’ye, elektrikli cezve 159 TL’ye, Tat Midyat bulgur 20,90 TL’ye düştü!

A101’den cuma gününe özel dev indirimler geldi. Bu kapsamda, ön sepetli bisiklet 2 bin 799 TL’ye, elektrikli cezve 159 TL’ye, Tat Midyat bulgur 20,90 TL’ye düştü. İşte 25 Ağustos Cuma A101 fiyat listesi...

O ilde yüzde 20 indirimle arazi fırsatı!

Mardin İli Midyat Kaymakamlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Mardin Midyat'ta yer alan araziyi satışa çıkardı. Satış ihalesi 31 Mayıs 2023 tarihinde saat 09:00'da yapılacak.

TOKİ Mardin projesinde son dakika müjdesi! Midyat'a tam 354 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Mardin projesinde son dakika müjdesi geldi. Midyat'a tam 354 konutluk yeni proje geliyor...

TOKİ Mardin projesiyle Midyat'a 354 konutluk yeni proje geliyor!

Dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Mardin projesinin ihalesini 27 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirecek.

Hasankeyf-Gercüş Tüneli açıldı! Hasankeyf-Gercüş Tüneli kaç liraya mal oldu? 

Hasankeyf-Gercüş-Midyat arasındaki mesafeyi kısaltacak olan Hasankeyf-Gercüş Tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uzaktan bağlantı ile katılım gösterdiği törenle bugün açıldı. İşte Hasankeyf-Gercüş Tüneli ile ilgili detaylar...

TOKİ Mardin Midyat’ta 240 taksitle! 6 soruda TOKİ Midyat!

TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları Çarşamba günü itibarıyla başladı. TOKİ 250 bin Konut Projeleri tamamında Mardin’de de yeni projeler yer almış olacak. Peki, TOKİ Mardin Midyat Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

Midyat Millet Bahçesi bugün ihaleye çıkıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Midyat Millet Bahçesi projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Mardin Midyat Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Midyat Millet Bahçesi projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Mardin Midyat Millet Bahçesi 5 Ekim'de ihaleye çıkıyor!

Yeni millet bahçeleri için düğmeye basan TOKİ, Mardin Midyat Millet Bahçesi projesinin ihalesini 5 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

midyat medrese Haberi

midyat medrese

Midyat’ın Bağlar Mahallesi’nde yapılması planlanan bayanlara yönelik 120 kişilik medresenin sorumlusu Abdurrahman Kaya, üç yıldan beri 55 kız öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi. Kaya, "Bir hayırsever aile tarafından üç yıl süreyle karşılıksız bize yer tahsis edilmişti. Ama yerimizin küçük olması ve taleplerin çok olması nedeni ile hayırseverlerin yardımı ile bir arsa aldık ve temeli şuanda atmış bulunmaktayız. Bir yıl içerisinde inşallah bitirmeyi planlıyoruz. Medresemiz 4 katlı ve bin 500 metrekare iç alanı olarak bayanlara yönelik 120 kişilik yatılı hafızlık hizmeti verecektir. Medresemiz iki bölümden oluşmakta birinci bölüm yatılı hafızlık diğer bölüm yediden yetmişe İslami eğitim alabilecek şekilde ilçe müftülüğünün desteği ile de hizmet verecektir” dedi.


Temel atma töreninde bir konuşma yapan ve medreselerin önemine dikkat çeken bölgenin tanınmış alimlerinden Molla İbrahim...