30 / 04 / 2024

Belediyeden satılık 13 arsa!

Belediyeden satılık 13 arsa!

Mardin İli Midyat Belediye Başkanlığı, Mardin Midyat'ta yer alan 13 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 19 Aralık tarihinde yapılacak.



Mardin İli Midyat Belediye Başkanlığı, Mardin Midyat'ta yer alan 13 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor.

Satışa çıkarılan arsaların muhammen bedelleri 1 milyon 177 bin 988 bin TL ile 5 milyon 547 bin TL arasında değişirken, geçici teminat bedelleri ise 36 bin 87 TL ile 166 bin 420 TL arasında değişiyor.

Metrekare birim fiyatlarının 600 TL, 700 TL ve 750 TL olarak belirlendiği arsaların yüz ölçümleri 1.682 metrekareden başlıyor, 8 bin 893 metrekareye kadar çıkıyor.

Yatırımcıların merakla beklediği satış ihalesi 19 Aralık 2023 tarihinde saat 09.00'da yapılacak. 

Belediyeden satılık 13 arsa!

TAŞINMAZLAR SATILACAKTIR
Mardin İli Midyat Belediye Başkanlığından:


1- İHALENİN KONUSU, NİTELİĞİ, YERİ VE MİKTARI:
Acırlı, Akçakaya ve Işıklar mahallelerinde kâin yukarıda evsafı, niteliği, imar durumu, geçici teminat ve muhammen bedelleri yazılı toplam 13 adet taşınmazın 2886 sayılı D.İ.K 45.maddesi gereğince, Belediye Encümenince (Açık arttırma teklif usulü ile) satışı yapılacaktır.
2- İHALENİN YAPILACAĞI YER, TARİH VE SAAT: Midyat Belediyesi Meclis toplantı salonunda 19/12/2023 Salı günü saat 09.00’da yapılacaktır.
3- İHALEYE KATILABİLME ŞARTLARI VE İSTENİLEN BELGELER:
a) Tebligat için adres beyanı (Şirket olması durumunda ticaret sicil gazetesi) ve ayrıca irtibat için telefon numarası
b) Kanuni İkametgâh.

c) Nüfus cüzdan fotokopisi (önlü arkalı),
d) Noter tasdikli imza sürgüsü (Şirket olması durumunda şirketin imza sürgüsü)
e) Vekâleten katılacaklar için Noter tasdikli vekâletname ve imza sürgüsü
f) İstekliler söz konusu işlerin muhammen bedelinin %3’ünde az olmamak üzere geçici teminat vereceklerdir.
g) İhaleye iştirak edecekler bedeli karşılığında şartnameyi satın almak zorundadır. İhale şartname bedeli 10.000,00 TL karşılığında belediye veznesinde makbuz alınacaktır.
h) Belediyemizden (kira, Emlak, çtv) borcu olmadığına dair belge.
ı) Adli Sicil Belgesi
i) İhale satış bedeli üzerinden tellallık harcı alınacaktır. Tellallık Harcının nispeti, yüzde 2’dir. 500.000,00 Türk Lirasını aşan satışlarda aşan kısım için yüzde 1’ Tellallık harcı, belediyelerce görevlendirilecek yetkililer tarafından makbuz mukabili tahsil edilecektir.
4- İstekliler, iadeli taahhütlü teklif gönderebilirler. Ancak posta ile gönderilen teklifler ilanda belirtilen ihale saatine kadar mutlaka Komisyon Başkanlığına ulaşmış olacaktır. Bu saatten sonra gelen teklifler işleme konulmayacaktır.
5- İstekliler, şartnameyi Yazı İşleri Müdürlüğünde görebilir. Ayrıca www.midyat.bel.tr adresinden şartnameye ulaşabilirler. İhaleye iştirak edeceklerin istenilen belgeleri Yazı İşleri Müdürlüğü’ne en geç ihale günü saat 09.00’a kadar teslim etmeleri ve isteklilerin ihale gün ve saatinde Midyat Belediyesi hizmet binası meclis toplantı salonunda hazır bulunmaları gerekmektedir.
6- Arsaların satış bedelleri, satış tarihi itibariyle en geç 1 ay içinde belediye veznesine veya belediyenin T.C Ziraat Bankasındaki hesabına yatırılacaktır. Aksi takdirde geçici teminat belediye lehine irat kaydedilecektir.
7- İhale komisyonu, ihaleyi ve satışı yapıp yapmamakta tamamen serbesttir. İhalenin veya satışın yapılmamasına karar verilmesi halinde, istekilerden alınan geçici teminatlar iade edilecektir.
8- Şartnamede hüküm bulunmayan hallerde 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre işlem yapılacaktır.
9- İhale kapsamında ya da satışla ilgili olarak doğabilecek ihtilafların çözümünde Midyat Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkilidir.
İLAN OLUNUR.

 

SPK piyasayı okuyabiliyor mu?

Faizler 20 yılın zirvesinde! 2 milyon liranın 3 aylık faiz getirisi ne kadar?

MHR GYO Ataşehir kentsel dönüşüm projesi için imzalar atılıyor! 


Geri Dön