02 / 05 / 2024

Midyat turist ilgisi

Midyat turist ilgisi

Mardin'in Midyat ilçesinde bulunan tarihi konak ve binalar yerli ve yabancı turistlerin ilgisi nedeniyle kafe ve restoranlara dönüştü.

Antalya Demre'de taş evlere Avrupalı turist ilgisi!

Antalya'nın Demre ilçesinde bulunan Beymelek taş evler, batı Avrupalı turistlerin ilgi odağı haline geldi. Bölgeye tatile gelen turistler Beymelek taş evlerde tarih ve doğayla vakit geçirmenin keyfini yaşıyor.

Midyat'ta tarihi ev ve konaklar kafelere dönüştü!

Mardin'in Midyat ilçesinde bulunan tarihi konak ve binalar yerli ve yabancı turistlerin ilgisi nedeniyle kafe ve restoranlara dönüştü.

Hattuşa'daki 350 yıllık konağa turist ilgisi!

Çorum'un Boğazkale ilçesinde kaymakamlık tarafından restore ettirildikten sonra halk eğitim merkezi bünyesinde hizmet vermeye başlayan 350 yıllık Dulkadiroğulları Konağı turistlerden yoğun ilgi görüyor.

Manisa Kula evlerine Japon turist ilgisi!

Manisa'nın Kula ilçesinde 18. yüzyıl Osmanlı mimarisinin bu zamana kadar bozulmadan gelen evleri, Japon belgeseline konu olacak.Yabancı turistin uğrak noktası olan tarihi evler tanıtacak.

Kapadokya Ihlara Vadisi'ne turist ilgisi artıyor!

Kapadokya'da turistlerin en fazla ziyaret ettiği yerlerden Aksaray Ihlara Vadisi'nin ziyaretçi sayısı her geçen yıl artıyor. Ihlara Vadisi, Kapadokya'ya gelen turistlerin görmek istediği ilk 3 noktadan biri.

Kapadokya'da yabancı turist ilgisi yoğunlaştı!

Dünyanın en önemli kültür, doğa, manzara ve sıcak hava balonculuğu merkezlerinden Kapadokya'da, önceki gün yapılan milletvekili seçimleri nedeniyle yerli turist bulunmazken, yabancı turistler açığı kapattı.

Side Antik Kent Arap turist ilgisi görüyor!

Antik Kent'te turuna çıkarak Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Arap Turistler Side Antalya'ya tatile gelen Arap turistler, Alanya ve Side Antik Kent'te kültür Anadolu Beylikleri ve Osmanlı dönemi eserlerini yakından görüyor.

Afyon’un termal sularına yabancı turist ilgisi artıyor!

Termal ile lüksü buluşturarak termal turizme yepyeni bir anlayış kazandıran NG Afyon Wellness & Convention, şifalı termal suları ve 9500 metrekarelik spa merkezi ile son dönemde özellikle Alman turistlerden büyük ilgi görüyor.

Trabzon'da Ayasofya'ya turist ilgisi!

Trabzon' da müze olarak kullanılırken 52 yıl aradan sonra geçen sene yeniden ibadete açılan Ayasofya Camisi, kente gelen yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor...

Kapadokya'nın Küçük Ayasofya'sına yoğun turist ilgisi!

Kapadokya'da Ortodokslar için önemli bir dini merkez olan ve "Küçük Ayasofya" olarak da bilinen Kilise Cami, her yıl binlerce turist tarafından yoğun ilgiyle ziyaret ediliyor...

İstanbul'a Alman turist ilgisi!

İstanbul'a yılın ilk 9 ayında gelen yabancı turist sayısı 9 milyon 10 bin oldu. Şehre gelenler arasında yüzde 10,1 ile Almanlar ilk sırayı aldı.

Arapların Bursa'ya ilgisi şaşırtıyor!

Bursa'ya yönelik son yıllarda giderek artan Arap turist ilgisi, özellikle Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi esnafını memnun ediyor. "İğne atsan yere düşmez" deyimi, Arapların oluşturduğu kalabalıklar sayesinde hayata yansıyor...

Girmeler Mağarası'na turist ilgisi!

Makedonya Kralı Büyük İskender'in şifa bulmak amacıyla geldiği rivayet edilen Seydikemer ilçesindeki Girmeler Mağarası, turistlerin ilgisini çekiyor. Mağara, Prehistorik çağlardan günümüze kadar uzanan süreçte Likya uygarlığına ışık tutuyor.

Midyat turist ilgisi Haberi

Midyat turist ilgisi

Midyat'ta tarihi konak ve binalar, yoğun turist akımı nedeniyle kafe ve restoranlara dönüştürülüyor. Mardin Life'ta yer alan habere göre; turist bolluğu nedeniyle esnafın yüzü gülerken, ziyaretçiler de otantik mekanlarda dinlenme fırsatı buluyor.

Midyat Işıklar, Ortaçarşı, Ulu Cami ve Akçakaya Mahallelerinde yer alan tarihi binalar yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Açık hava müzesi konumunda bulunan bölgede çekilen diziler de vatandaşların merakını bir kat daha arttırırken, telkari gümüşü ve katori taşını yerinde gören turistler bu kez de mağara ve tarihi evlerde hizmete giren mekanlarda dinlenme fırsatı oluyor.

Otantik mekanları turistlerin gelmesinden memnun olduklarını söylerken, her anlarını fotoğraflayıp sosyal medyada paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydediyor.

Midyat'a gelen turistlerden Turgut Bessi, "Mardin'e bir seminer çalışması için geldik, ama Midyat'ın adını, namını duymuştuk. Bugün Midyat'a geldik...