03 / 05 / 2024

Mihrimah Sultan Camisi restorasyon çalışması

Mihrimah Sultan Camisi restorasyon çalışması

İstanbul Edirnekapı' daki 16' ncı yüzyılda yaptırılan Mihrimah Sultan Camisi' nin restorasyonu bitince Vakıflar Müdürlüğü karşısında bulunan Aya Yorgi Kilisesi' nin yenilenmesi için kolları sıvadı...

Denizli'deki 591 yıllık Sultan 2. Murat Camisi restore ediliyor!

Denizli'de yer alan Sultan 2. Murat Camisi'nin restorasyon çalışmalarının 2021 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.

Tanzanya'daki Sultan Abdülhamit Han Camisi açıldı!

Tanzanya’nın Zanzibar bölgesinde hayata geçirilen Sultan Abdülhamit Han Camisi ibadete açıldı...

Ani Harabeleri'ndeki Anadolu'nun ilk Türk camisi restore edilecek!

Sultan Alparslan'ın 1071'de Malazgirt Savaşı'nı kazanmasından sonra, bugün Ani Harabeleri olarak bilinen yerde yapılan Anadolu'nun ilk Türk camisi restore edilecek.

Fransa'da yükselen Avrupa'nın en büyük camisi için yardım kampanyası başlatıldı!

Fransa'nın Strazburg şehrinde 2018'de yapımına başlanan Eyüp Sultan Camisi'nin inşaatı için yardım kampanyası başlatıldı.

Rüstem Paşa Camisi ibadete açılıyor!

Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı Rüstem Paşa tarafından Tekirdağ'da denize hakim bir tepede Mimar Sinan'a yaptırılan Rüstem Paşa Camisi, restorasyonun ardından yarın ibadete açılmaya hazırlanıyor..

Mihrimah Sultan Malikanesi satışta!

Dünyanın en büyük mimari dehalarından olan Mimar Sinan'ın en özel eserlerinden biri Mihrimah Sultan Malikanesi satışa çıkarıldı...

Strazburg Eyüp Sultan Camisi 3,5 yılda tamamlanacak!

Fransa'da 2018 yılında temeli atılan ve 3 buçuk sene içinde ibadete açılması planlanan Strazburg Eyüp Sultan Camisi tamamlandığında içinde 3 bin 500 kişi aynı anda namaz kılabilecek.

Cihangir Camisi yenilendi!

1559 yılında Sultan Süleyman tarafından oğlu Şehzade Cihangir için Mimar Sinan’a yaptırılan Cihangir Camisi yenilendi...

Edirne Selimiye Camisi'nin restorasyonu ihale aşamasında!

Sultan 2. Selim tarafından yaptırılan ve Mimar Sinan'ın, "Ustalık eserim dediği Edirne'deki Selimiye Camisi'nin restorasyon projeleri onaylandı ve ihale aşamasına gelindi.

Mihrimah Sultan’ın bağı otopark oluyor!

4 yıl önce özelleştirme kapsamına alınan ve Mihrimah Sultan’ın bağı olarak bilinen Erenköy’deki İstanbul İl Tarım Müdürlüğü arazisinin kaderi belli oldu.

Beyoğlu Cihangir Camisi'nde silüet korkusu!

İstanbul Beyoğlu'nda yer alan ve Kanuni Sultan Süleyman döneminde, 1559 yılında Mimar Sinan’ın yaptığı Cihangir Camisi'nde silüet korkusu yaşanıyor. 

Strazburg'da Eyüp Sultan Camisi'nin temeli atıldı!

Strazburg'da Eyüp Sultan Camisi'nin yapımında ilk harç törenle döküldü. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Külliyenin mimarisi Strazburg'a ayrı bir zenginlik katacak" dedi.

Strazburg'daki Eyüp Sultan Camisi'nin temeli atılıyor!

Fransa'nın Strazburg kentinde yer alan  Eyüp Sultan Camisi'nin temeli atılıyor.  Külliye şeklinde yeniden inşa edilecek caminin temel atma törenine Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da katıldı.

Mihrimah Sultan Camisi restorasyon çalışması Haberi

Mihrimah Sultan Camisi restorasyon çalışması

16'ncı yüzyılda yaptırılan Mihrimah Sultan Camisi'nin restorasyonu bitince Vakıflar Müdürlüğü karşısında bulunan Aya Yorgi Kilisesi'nin yenilenmesi için kolları sıvadı.


İstanbul Edirnekapı'daki Mihrimah Sultan Camisi'nin restorasyonunun tamamlanmasının ardından karşısındaki Aya Yorgi Kilisesi'nin yenilenmesi için çalışmalara başlanıyor. Restorasyon projesi 2010'da hazırlandı. Vakıflar Genel Müdürlüğü, kilisenin rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerini tamamladı. İstanbul 4 Numaralı Koruma Kurulu Müdürlüğü'nce onaylandıktan sonra yapım ihalesi için çalışma yapıldı. İhale, 14 Nisan'da düzenlenecek. Yapım işi 750 gün içerisinde tamamlanacak. Kilisenin tarihi şöyle: Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı Mihrimah Sultan adına inşa edilecek cami için Edirnekapı Ayios Yeoryios Kilisesi'nin bulunduğu yer seçilir. Ayios Yeoryios Kilisesi, Mihrimah Sultan Camisi'nin inşaatı nedeniyle yıkıldıktan sonra, karşısında bulunan günümüzdeki yerinde yeniden inşa edilir. 18'inci yüzyılın sonunda İstanbul'da yaşayan S.S. Hovhannesyan, eserinde kilisenin varlığını...