27 / 11 / 2024

mikro havza planı nasıl hazırlanır

mikro havza planı nasıl hazırlanır

2014 - 2023 dönemine ait Türkiye Ulusal Havza Yönetim Stratejisi, 4 Temmuz 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, havza yönetimi planında yer alan mikro havza nedir?

Büyükçekmece Tepecik ve E-5 arası nazım imar planı askıda!

İstanbul Büyükçekmece İlçesi, Tepecik Havza ve E - 5 arası Nazım İmar Planı'nda (Plan Notuna ) ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıda...

Sapanca Gölü Koruma Eylem Planı'nda sona gelindi!

Kocaeli İSU ve Sakarya SASKİ genel müdürlükleri tarafından yapılan Sapanca Gölü Eylem Planı son aşamaya geldi. Göl havza koruma eylem planı ve özel hüküm belirleme projesi kapanış toplantısı yapıldı.

İzmit Körfezi Havza Koruma Eylem Planı hazırlanıyor!

Körfez’in havza ölçeğinde bir bütün olarak değerlendirilerek “İzmit Körfezi Havzası Koruma Eylem Planı” hazırlık çalışmaları başlatıldı.

Havza koruma eylem planı nasıl hazırlanır?

Su kaynakları potansiyelinin her türlü kullanım maksadıyla korunması, kullanımının sağlanması, kirlenmesinin önlenmesi için hazırlanan plana havza koruma eylem planı deniyor. Peki, havza koruma eylem planı nasıl hazırlanır?

Havza yönetim planı nasıl hazırlanır?

Su havzasındaki su kaynaklarının ve canlı hayatının korunmasını, geliştirilmesini ve bozulmamasını sağlamak üzere hazırlanan plana havza koruma planı deniyor. Peki, havza yönetim planı nasıl hazırlanır?

Ziya Yılmaz: Havza ve Ladik için ortak turizm planı yapıldı!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın başkanlığında düzenlenen toplantıda Havza ve Ladik ilçeleri için ortak turizm eylem planı hazırlanması kararı alındı. SAMTAB Havza Turizm Eylem Planı Toplantısı yapıldı.

Büyükçekmece Tepecik ve E5 arası imar planı 6 Şubat'ta askıdan indiriliyor!

Büyükçekmece Tepecik Havza dışı bölgesi ve E-5 arası 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Tadilat Planına plan notu eklenmesine ilişkin plan tadilatı 6 Şubat 2015'te askıdan indiriliyor. İşte o plan tadilatı...

Çevre düzeni planını kim yapar?

Çevre düzeni planı; coğrafi, sosyal, ekonomik, idari, mekânsal ve fonksiyonel nitelikleri açısından benzerlik gösteren bölge, havza veya en az bir il düzeyinde yapılıyor. Peki, çevre düzeni planını kim yapar?

Mikro havza nedir?

2014 - 2023 dönemine ait Türkiye Ulusal Havza Yönetim Stratejisi, 4 Temmuz 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki, havza yönetimi planında yer alan mikro havza nedir?

Türkiye ulusal havza yönetim stratejisi 2014!

Türkiye Ulusal Havza Yönetim Stratejisi 2014-2023, 4 Temmuz 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Strateji planında su havzalarının ve onların doğal kaynakları ile ilgili esaslara yer veriyor...

Havza master planı nedir?

Havza, bir göl havzası ya da nehir kaynağı ile bu kaynağın sonlandığı yer arasında kalan alanları ifade ediyor. Peki, havza alanları için hazırlanan havza master planı nedir?

Havza yönetim planı nedir?

Su havzasındaki su kaynaklarının ve canlı hayatının korunmasını, geliştirilmesini ve bozulmamasını sağlamak üzere hazırlanan havza yönetim planı nedir? Havza yönetim planı nasıl hazırlanır? İşte havza yönetim planları...

Havza koruma eylem planı nedir?

Havza koruma eylem planı nedir? Havza koruma eylem planı nasıl hazırlanır? İşte Su Havzalarının Korunması ve Yönetim Planlarının Hazırlanması Yönetmeliğinde açıklanan havza koruma eylem planı ile ilgili esaslar...

mikro havza planı nasıl hazırlanır Haberi

mikro havza planı nasıl hazırlanır

Mikro havza nedir?

2014-2023 dönemine ait Türkiye Ulusal Havza Yönetim Stratejisi, 4 Temmuz 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu strateji planında, su havzalarının ve onların doğal kaynaklarının korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilir kullanımı ile ilgili esaslar bulunuyor.


Havza, doğal sınırları içinde, iklim, jeoloji, topoğrafya, toprak, flora ve faunanın sular ile etkileşim içinde olduğu, suyun ayrım çizgisinden denize aktığı noktaya, kapalı havzalarda ise suyun toplandığı nihai noktaya göre suyun toplanma alanına deniyor.


Havza yönetimi, coğrafi olarak ayrık bir drenaj alanındaki hidrolojik hizmetlerin sürdürülebilirliğini, toprağın, bitki örtüsünün, su ve diğer doğal kaynakların ve varlıkların havza alanlarında yaşayanların yararına entegre korunması, geliştirilmesi ve yararlanılması ve bu suretle ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.


Sürdürülebilir havza yönetiminin temelini; mevcut arazi ve su kullanımı, bu kullanımın ekoloji ve...