14 / 05 / 2024

milas evleri

milas evleri

Muğla'nın Milas İlçesi'nde, sahipleri tarafından kaderine terk edilen tarihi evler, ayakta kalma mücadelesi veriyor. 19 Yüzyıl'da ve 20'nci Yüzyıl'ın başlarında inşa edilmiş bu yapıların birçoğu yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya...

Tarihi Milas evleri turizme kazandırılıyor!

Muğla'da Kral Hekatomnos'a ait anıt mezarın da yer aldığı Uzunyuva Anıt Mezarı, Arkeopark Alanı'ndaki Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait 8 bina restore edilerek ziyarete açıldı.

Areon Boğaziçi Evleri'nde peşinatsız villa fırsatı!

308 evin bulunduğu Boğaziçi Evleri, Milas havaalanına 17 km, Bodruma ise sadece 23,5 km uzaklıkta. Projenin gerçekleştirildiği Boğaziçi bölgesinin özellikleriyse saymakla bitmez.

Tarihi Milas evleri yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya!

Muğla'nın Milas İlçesi'nde, sahipleri tarafından kaderine terk edilen tarihi evler, ayakta kalma mücadelesi veriyor. 19 Yüzyıl'da ve 20'nci Yüzyıl'ın başlarında inşa edilmiş bu yapıların birçoğu yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya...

Areon Bağ Bodrum Evleri'nde 130 bin TL'ye 2+1 dubleks!

48 bin metrekarelik yeşil alanı bulunan Areon Bağ Evleri'nde 1+1 evler 44 metrekare 2+1 dubleksler ise 91 metrekare olarak tasarlandı. Proje Uluslararası Milas Havaalanı'na 10 kilometre, Bodrum Merkez'e 20 kilometre uzaklıkta konumlanıyor

Areon Bağ Evleri nerede

Areon Bağ Evleri, Areon Yapı tarafından Bodrum Merkez'e 20 kilometre, Uluslararası Milas Havaalanı'na 10 kilometre mesafede konumlandırıldı...  Areon Bağ Evleri Bodrum, 1 oda 1 salon yazlıklar ile 2 oda 1 salon dubleks yazlıklardan oluşuyor.

Güneş Park Evleri'nde 250 bin YTL'ye! Hemen teslim!

Albayrak Yapı Grubu'nun Halkalı'da inşa ettiği Küçükçekmece Gölü manzaralı Güneş Park Evleri, 250 bin YTL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Rapsodi Evleri'nde 3. etap erken teslim!

Çekmeköy'de 80 milyon dolarlık yatırımla iki yıl önce başlayan Aktürk Rapsodi Evleri'nde 3. etap planlanan tarihten 6 ay önce tamamlandı.

Fi-yaka Evleri'nde 140 bin YTL'ye! Ekim'de teslim!

Fi-yaka Evleri'nde daireler, 140 bin ile 610 bin YTL arasında değişen fiyatlardan satılıyor

Ayazma Evleri'nde 500 bin dolara

Beykoz'da inşa edilen Ayazma Evleri'nde 305 metrekarelik villalar 500 bin dolardan satılıyor.

Leoland Amerikan Evleri'nde 390 bin dolara!

Silivri'de projelendirilen Leoland Amerikan Evleri'nde 330 metrekarelik ikiz villalar 390 bin ile 430 bin dolar arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

Rapsodi Evleri'nde 3. etap erken bitti

Çekmeköy'de 80 milyon dolarlık yatırımla iki yıl önce başlayan Aktürk Rapsodi Evleri'nde 3. etap planlanandan 6 ay önce tamamlandı.

Royal Park Evleri'nde yüzde 20 indirim

Çorlu' da yapımı devam eden Royal Park Evleri' nde çok özel indirimlerle yeni bir kampanya başladı!...

Kuğu Evleri'nde 450 bin Euro'ya

Akfırat'ta inşaatı tamamlanan Bautek Kuğu Evleri'nde kalan 14 villanın satışı devam ediyor.

milas evleri Haberi

milas evleri


Milas'ta tarihi değerleri tescillenmiş ev, cami, türbe, han ve hamamlardan oluşan 181 yapı bulunuyor. Yapıların yaklaşık 120'si şehir merkezinde yer alan evler, konaklar oluşturuyor. Milas'ın dar sokaklarındaki hemen hemen hepsi iki katlı, cumbalı, ahşap yapı olan bu evler, özgün baca yapılarıyla ön plana çıkıyor. Bu yapıların birçoğu günümüzde sahipleri tarafından kullanılmadığı ve terkedildiği için yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Konaklarını ve evlerini yeniden kullanabilmek için tadilat yapmak isteyen mal sahipleri uzun süren prosedürler ile onarım giderlerinin yüksekliğinden şikayet ederken, birçok ev de birden fazla varisi bulunduğu ve gerekli anlaşmaların sağlanamadığı için kaderine terkedilmiş durumda.


PROSEDÜR GÖZ KORKTUYOR


Tescilli bir evin restorasyonu için öncelikle rölevesinin ve buna uygun restorasyon projesinin hazırlanması gerekiyor. Bunların toplam maliyeti neredeyse 30 bin lirayı buluyor. Daha sonra Anıtlar...