05 / 05 / 2024

milas oda mezar

milas oda mezar

Muğla'nın Milas ilçesinde yapımı devam eden bir inşaat alanında, oda mezar ve tarihi kalıntılarına rastlandı

Muğla Milas'ta oda mezar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde yapımı devam eden bir inşaat alanında, oda mezar ve tarihi kalıntılarına rastlandı

Muğla Milas’ta inşaat kazında tarihi kalıntılar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde bir inşaatın temel kazısında tarihi oda mezar kalıntıları çıktı. Kazı alanında çalışma başlatıldı.

Milas'ta inşaat temelinden tarihi mezarlar çıkıyor!

Muğla Milas’taki Fabrika Sokak’ta yürütülen çalışmalar sırasında ortaya çıkarılan mezar sayısı 18 oldu. İnşaat temeli kazısından çıkan mezar sayısı arkeologları şaşırttı.

Muğla'da inşaat kazısında tarihi mezar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde inşaatın temel kazısı sırasında tarihi mezar bulundu.

Milas'taki yahudi mezarlığı restore edilecek!

Milas ilçesindeki Yahudi Mezarlığı "Milas'ta Yahudiliğin Sessiz Tanıkları" projesi kapsamında restore edilecek. Yaklaşık 170 Yahudi mezarının bulunduğu alan, Milas Kültür Rotası'na dahil edilerek inanç turizmine evsahipliği yapacak.

Samsun'da inşaat kazısı sırasında tarihi mezar bulundu!

Samsun'un İlkadım ilçesi Kalkanca Mahallesi'nde müteahhit Ahmet Kırımlı, Meryem Ukan'a ait arsada 8 katlı inşaat için temel çalışması yaptıkları sırada tek oda şeklinde altın girişi bulunan tarihi mezar ortaya çıktı.

Milas'ta kanalizasyon çalışması sırasında 1600 yıllık tarihi mezar bulundu!

Muğla’nın Milas İlçesi’nde süren alt yapı çalışmaları sırasında bu kez M.S. 400’lü yıllara ait bir mezar bulundu. Mezarda yapılan kazı çalışmasında klasik döneme ait eserlere rastlandı...

Milas'ta antik mezar bulundu!

Muğla’nın Milas İlçesi’nde süren alt yapı çalışmaları sırasında bu kez M.S. 400’lü yıllara ait bir mezar bulundu. Mezarda yapılan kazı çalışmasında klasik döneme ait eserlere rastlandı.

Hekatomnos Anıt Mezarı restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Muğla Milas'taki dönemin en önemli yapılarından biri olan anıt mezarın lahit bölümünde Hekatomnos'un yaşamına ilişkin sahnelerin büyük bir ustalıkla eserleştirildiği, anıt mezarın mevcut haliyle korunmasına çalışıldığı belirtiliyor...

Milas'ta 300 konutlu TOKİ projesine 227 başvuru yapıldı!

Milas'ta Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yoksul vatandaşlara yönelik yapılan 300 konutlu projeye 227 kişinin başvurduğu bildirildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay Milas'ta incelemelerde bulundu!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Fethiye ziyaretinin ardından geldiği Milas'ta, Hekatomnos Anıt Mezarı ve Kutsal Alanı'nda incelemelerde bulundu

Milas'ta arkeoloğun evinde çok sayıda tarihi eser bulundu!

Milas'ta Türkiye Kömür İşletmeleri'ne ait ocakta mezar yapılarına rastlanmasının ardından başlatılan kazı çalışmalarında bir dönem çalışan arkeoloğun depo olarak kullandığı evde çok sayıda tarihi eser bulundu

Tesco Kipa Muğla'daki yeni mağazasını Milas'a açtı!

Tesco Kipa Kitle Pazarlama Ticaret Lojistik ve Gıda Sanayi A.Ş. Muğla'daki yenş şubesini Milas ilçesine açtı.

milas oda mezar Haberi

milas oda mezar


Muğla'nın Milas ilçesinde yapımı devam eden bir inşaat alanında, oda mezar ve tarihi kalıntılar bulundu.


Alınan bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren Milas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, İsmet Paşa Mahallesi Sanayi Caddesi'nde bir inşaat alanında inceleme yaptı.


İncelemede inşaatın bahçesinde tarihi bir mezar girişi ve bazı kalıntılara rastlandı. Milas Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü ekipleri, mezarın bulunduğu alanda arkeologlar eşliğinde inceleme başlattı.


Mezar girişinin beton dökülerek kapatılmaya çalışıldığı görüldü. İncelemenin ardından, mezarın dönemi ve özelliklerinin belirleneceği...