28 / 08 / 2024

milas yatağanda çıkan taban mozaiği

milas yatağanda çıkan taban mozaiği

Kaymakam Atçı: "Bu mozaikler Türkiye'nin kültür varlığına katkı sağlayacak, belki de Zeugma değerinde olabilecek nitelikte."

TİM Başkanı Gültepe'den son dakika dolar yorumu: Dolar şu anda en az 37 TL...

TİM Başkanı Mustafa Gültepe'den son dakika dolar yorumu geldi. Gültepe, dolar/TL kurunun şu anda en az 37 TL olması gerektiğine dikkat çekti. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan Kur Korumalı Mevduat (KKM) açıklaması: Bir anda gerçekleşecek durum değil

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, finans piyasalarındaki istikrarsızlığı önlemek ve rezerv birikimini kullanarak finansal piyasaların iyileşmesine destek olmak amacıyla  KKM sürecinin sürdürüleceğini belirtti.

İTO Başkanı Avdagiç'ten hükümete 'vergi dilimi gözden geçirilsin' çağrısı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, asgari ücretle ilgili bir sorunlarının olmadığını belirterek "SGK üst limitinin gözden geçirilmesi lazım. Şu anda vergi gelirindeki artış hızı hem enflasyonun hem de asgari ücret artışının çok gerisinde kaldı" dedi.

Ramazanda market fiyatları adeta uçtu! Zam rekoru kuru soğanda!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ramazan ayında yaşanan fiyat artışlarına dikkat çekti. Buna göre market raflarında bulunan 39 adet temel gıda maddesinden 30’unun fiyatı arttı. Yüzde 45 artışla rekor soğanda.

Galerilere 6+6 şartı bugün başladı! Araç fiyatları bir anda yüzde 5 azaldı!

Galericilere ve araç satanlara uygulanacak olan 6+6 kuralı bugün resmen başladı. Fiyatlar bir anda düştü. Çıkan yasayla birlikte 6 ay ve 6 bin kilometre şartını yerine getirmeden satış yapan kişi ve kurumlara 8 bin 400 TL’lik bir ceza uygulanacak. İşte haberin devamı..

Dolar bir anda o rakamı görecek! Tahminleri tek tek çıkan Selçuk Geçer 'Dikkat' diyerek o akıl almaz seviyeyi açıkladı!

Yaptığı isabetli tahminlerle dikkat çeken Ekonomist Selçuk Geçer, doların bir anda yükseleceği seviyeyi açıkladı. Peki Selçuk Geçer dolar kuruyla ilgili olarak neler dedi? İşte Geçer'in o açıklamaları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk lirasıyla ilgili kritik tarihi verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu anda yoğun enflasyon baskısı altında olan Türk lirasıyla ilgili kritik tarihi verdi. Erdoğan, önümüzdeki Şubat- Mart aylarında enflasyonu kontrol altına alacaklarını söyledi.

Ahmet Aras'tan Ali Ağaoğlu’nun Milas’taki projesine tepki!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Ali Ağaoğlu'nun Milas'ta hayata geçirdiği konut projesine tepki gösteren paylaşımda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dere yatağına konut yapılmamalı!

Çankaya Köşkü'nde ulusal kanalların ortak yayında gündeme dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dere yatağına inşa edilen konutlara yönelik açıklamalarda bulundu. 

Ekrem İmamoğlu: İstanbul, dünyanın aynı anda en çok metro yapılan şehri oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı İmamoğlu, Ataköy-İkitelli Metro Hattı test sürüşü videosunu sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak "İstanbul, dünyanın aynı anda en çok metro yapılan şehri oldu" dedi. 

Uluslararası kurumsal emlak firmaları Milas'a geliyor!

Uluslararası kurumsal emlak firmaları Milas'a geliyor. Kurumsal Emlak Danışmanları Derneği KEDD Başkan Yardımcısı Mehmet Sert, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, emlak ve gayrimenkul sektörünün büyümesiyle bölgeye olan talebin sürekli arttığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Konut satışları patladı!

Faizlerdeki düşüşün piyasaları canlandırdığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Faizlerdeki düşüş, otomobilden konuta, tüm piyasalarda belirgin bir canlandırmayı da beraberinde getirdi. Bakın şu anda özellikle konut satışlarında ciddi bir patlama var'' dedi.

Esenyurt'ta konut inşası için derenin yatağı değiştirildi!

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt’ta bir kişinin yaşamını yitirdiği olay için “Konut olsun diye dere yatağı yönünün değiştirildiği yerler var. Esenyurt’ta çarpık kentleşme nirvanaya ulaşmış'' diye konuştu.

milas yatağanda çıkan taban mozaiği Haberi

milas yatağanda çıkan taban mozaiği


     Milas Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir ihbar üzerine ilçe merkezinde bir iş yerinde yaptığı aramada Roma dönemine ait 5 adet toprak kap buldu. Aramada ayrıca ruhsatsız 3 tüfek, 1 tabanca ve silahlara ait fişekler ele geçirildi. Olayla ilgili K.K. ve M.A. gözaltına alındı. 

     Jandarma ekipleri, müze yetkilileriyle toprak kapların çıkarıldığı düşünülen ilçeye bağlı Damlıboğaz köyündeki tarlada giderek, iş makinesi ile kazı yaptı. Kazı sonucunda 1 metre derinlikte taban mozaiğine rastlandı. Yapılan incelemede mozaiğin Roma dönemine ait olduğu anlaşıldı. Alanda kurtarma kazı çalışmaları sürüyor. 

     

     -"Arkeoloji çevrelerinin dikkatini çekmek istiyoruz"- 

     

     Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, Milas, Yatağan, Bodrum Koordinatörü Jandarma Yarbay Ertuğrul Memiş, Milas Jandarma Komutan Vekili Üsteğmen Gürkan Uygun ve diğer yetkililerle basın...