04 / 05 / 2024

Milletlerarası Finansman Kurumu

Milletlerarası Finansman Kurumu

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Milletlerarası Finansman Kurumunun (IFC), Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ'ye ortak olmasına ilişkin Rekabet Kuruluna başvuruldu.

Birevim'in Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu  lisansı onaylandı! 

Birevim’in lisansı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından Tasarruf Finansman Yasası kapsamında onay aldı.

FuzulEv Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu lisansını aldı!

Faizsiz finansman sisteminin öncü markası FuzulEv, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yürütülen intibak sürecini tamamlayarak lisansını aldı.

BDDK, tasarruf finansman şirketlerinin intibak sürelerini uzattı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), halihazırda intibak süreci devam eden 6 tasarruf finansman şirketinin mevzuata intibak sürelerini uzatma kararı aldı.

Tasarruf finansmanı düzenlemesi konut sektörünü nasıl etkiledi?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tasarruf finansmanından yapılan düzenleme ile konut sektöründe yeni düzenlemeler yapıldı. Bu düzenleme ile 29 şirket için tasfiye kararı verildi. 

BDDK tasarruf finansman sektörüne güveni sağladı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tarafından tasarruf finansmanına yönelik yaptığı düzenlemeler vatandaşın konut ediniminde mağduriyet yaşamasını büyük oranda engelledi.

Tasarruf finansman şirketleri 8 soruda tüm detaylarıyla!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, faizsiz finansman modeliyle konut ve araç edindiren 21 firmanın tasfiyesine karar verdi. Peki tasarruf finansman faaliyeti yürüten kaç şirket vardı? Hangi yıl kaç şirket kuruldu? İşte tasarruf finansman şirketleri 8 soruda tüm detaylarıyla...

BDDK, 35 tasarruf finansman şirketinin intibak başvurusunda bulunduğunu açıkladı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), dün itibarıyla tasarruf finansman şirketlerinden 23'ünün tek başına, 12'sinin ise 5 şirket çatısı altında birleşmek üzere toplam 35 şirketin intibak başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

Finansman dönemi için konutta vade sınırı ne oldu?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tasarruf finansman şirketlerine ilişkin gündeme gelen soruları yanıtladı. BDDK konut ve iş yeri için 120 ay vade sınırı olduğunu belirtti. 

Tasarruf finansman şirketlerine yönelik yönetmelik taslağı görüşe açıldı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Tasarruf Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik Taslağı'nı görüşe açtı.

Tasarruf finansman şirketlerinin düzenleme ve denetleme yetkisi BDDK'da!

Tasarruf finansman şirketleri, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından denetlenecek.

İpotek finansmanı kuruluşlarına 'konut finansmanı fonu' izni!

Türkiye’nin ilk ipotek finansmanı kurumu olan Birleşik İpotek Finansmanı AŞ, borçlanma aracı ihracına hazırlanırken önemli bir düzenleme geldi. Borçlanma araçları için artık ihraç tavan limiti uygulaması kaldırıldı. 

EBRD ve EBRD, Akfen Yenilenebilir Enerji'ye ortak oluyor!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Milletlerarası Finansman Kurumunun (IFC), Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ'ye ortak olmasına ilişkin Rekabet Kuruluna başvuruldu.

İpotek finansmanı kuruluşlarında aranan şartlar!

İlgili tebliğte yer alan faaliyetlerin yerine getirilmesi amacıyla anonim şirket şeklinde kurulmuş olan sermaye piyasası kurumu olan ipotek finansmanı kuruluşlarında aranan şartlar nelerdir? İpotek finansmanı kuruluş başvurusu nasıl yapılır?

Milletlerarası Finansman Kurumu Haberi

Milletlerarası Finansman Kurumu

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Milletlerarası Finansman Kurumunun (IFC), Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ'ye ortak  olmasına ilişkin Rekabet Kuruluna başvuruldu.


Söz konusu başvuru, Rekabet Kurumunun internet sitesinde duyuruldu.


Buna göre, Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ'nin yüzde 33,334'lük  hissesine, EBRD ile IFC yüzde 16,667'lik paylarla eşit oranda sahip olacak.  Böylece Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ, Akfen Holding AŞ’nin tek kontrolünden  Akfen Holding AŞ, EBRD ve IFC ortak girişimine dönüştürülecek.


Milliyet


Haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Milletlerarası Finansman Kurumunun (IFC), Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ'ye ortak  olmasına ilişkin Rekabet Kuruluna başvuruldu.


Söz konusu başvuru, Rekabet Kurumunun internet sitesinde duyuruldu. Buna göre, Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ'nin yüzde 33,334'lük  hissesine, EBRD ile IFC yüzde 16,667'lik paylarla eşit oranda sahip olacak....