04 / 07 / 2024

Milli Emlak alım işlemleri

Milli Emlak alım işlemleri

Milli emlak arazi satın alma işlemlerinin başında bir dilekçe ile taşınmaz malın bağlı bulunduğu malmüdürlüklerine başvuru yapmak geliyor. İşte, milli emlak arazi satın alma dilekçesi!

Milli Emlak mevzuatı nedir?

Milli Emlak, devlete ait olan taşınır ve taşınmazların tümü olarak biliniyor. Milli Emlak'ın idaresi devlet tarafından kanun ve yönetmeliklerle yapılıyor. Peki, Milli Emlak mevzuatı nedir?

Milli Emlak'tan Haziran ve Temmuz 2024 müjdesi! 5 bin TL, 12 bin TL ve 20 bin TL'ye KDV'den muaf arsa ile arazi satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Konya, Tokat ve Kütahya'da 5 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa ile arazi satacak. İşte Milli Emlak'ın Haziran ve Temmuz 2024 ihaleleri...

Milli Emlak'tan 12 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla arsa ve arazi müjdesi! Temmuz 2024 ihaleleri tek tek açıklandı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Konya ve Kütahya'da yer alan arsa ile arazileri satışa çıkardı. Söz konusu satış ihaleleri Temmuz 2024 içerisinde yapılacak.

Milli Emlak Ankara ve bir şehirde daha arazi satıyor! KDV'den muaf arazi arayanlara müjde!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve Zonguldak'ta yer alan iki adet arazi için satış ihalesi düzenliyor. Yatırımcıların merakla beklediği ihaleler Haziran ve Temmuz'da yapılacak.

Milli Emlak'tan Temmuz 2024 müjdesi! 3 şehirde 12 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf arsa ve arazi satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Çankırı, Kütahya ve Zonguldak'ta yer alan arsa ile arazileri satışa çıkardı. Arsa ve arazilerin satış ihaleleri Temmuz ayında yapılacak. 

Milli Emlak'tan başkent Ankara ve bir şehirde daha arazi müjdesi! Haziran 2024 fırsatını kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve Denizli'de yer alan arazileri satışa çıkardı. Söz konusu arazilerin satış ihaleleri Haziran ayı içerisinde yapılacak.

Milli Emlak'tan peş peşe Mayıs ve Haziran 2024 müjdesi! 12 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa satacak!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 12 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa ve arazi satıyor. Satış ihaleleri Mayıs ve Haziran aylarında yapılacak.

Milli Emlak'tan hem Ankara'da hem de İzmir'de KDV'den muaf arazi müjdesi! Haziran 2024 fırsatını kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve İzmir'de yer alan arazileri KDV'den muaf olarak satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arazilerin fiyatları 55 bin TL'den başlıyor.

Konya ve Amasya'da yüzde 20 indirimle 4 adet arazi satılıyor! Milli Emlak Genel Müdürlüğü duyurdu!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Konya ve Amasya'da yüzde 20 indirimle 4 adet araziyi satıyor. İşte ihale detayları...

Milli Emlak'tan Mayıs 2024 müjdesi! 10 bin TL'ye KDV'den muaf arsa satacak! 

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Amasya ve Sivas'ta yer alan arsa ile araziler için satış ihalesi düzenliyor. İşte o ihale ilanları...

Milli Emlak'tan KDV'den muaf arsa ve arazi müjdesi! 23 bin TL'den başlayan fiyatlarla Mayıs ve Nisan 2024 fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Amasya ve Niğde'de yer alan arsa ile arazileri satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin muhammen bedeli 23 bin TL'den başlıyor. 

Milli Emlak'tan son dakika Nisan 2024 müjdesi! 4 bin TL'ye KDV'den muaf arazi fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Çorum ve Kırıkkale'de yer alan iki adet arazi için satış ihalesi düzenliyor. KDV'den muaf olarak satışa çıkarılan arazilerin fiyatları 4 bin TL'den başlıyor. 

Milli Emlak'tan 2 ilde KDV'den muaf arazi müjdesi! 17 bin 500 bin TL'den başlayan fiyatlarla arazi fırsatını kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Konya ve Erzincan'da yer alan iki adet araziyi KDV'den muaf olarak satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arazilerin satış bedelleri 46 bin TL'den başlıyor.

Milli Emlak'tan 29 bin TL'den başlayan fiyatlarla arazi fırsatı! KDV'den muaf arazileri sakın kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 29 bin TL'den başlayan fiyatlarla arazi satacak. KDV'den muaf araziler Sivas, Edirne ve Bayburt'ta yer alıyor. İşte Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı Nisan 2024 ihaleleri...

Milli Emlak alım işlemleri Haberi

Milli Emlak alım işlemleri

Milli emlak arazi satın alma dilekçesi!


Milli emlak, mülkiyet hakkı devlette olan araziler olarak karşımıza çıkıyor.  Milli emlak arazi satın alma işlemlerinin başında bir dilekçe ile taşınmaz malın bağlı bulunduğu ilçede ise malmüdürlüğü, İlde ise Defterdarlık  Emlak  Müdürlüğü veya Milli Emlak Müdürlüğüne müracaat etmek geliyor. 


Milli emlak arazisinin özelliklerinin (ada, parsel,yüzölçüm v.s.) bulunduğu, açık adresini belirtir bir dilekçe ile müracaat edilmesi halinde ihale günü ve saati müracaat edene bildiriliyor. Hazine arazileri açık ve kapalı ihale usulüyle satılabiliyor. 



Milli emlak arazi satın alma dilekçe örneği... 

T.C.

................ VALİLİĞİ / KAYMAKAMLIĞI

DEFTERDARLIĞI / MALMÜDÜRLÜĞÜ


Sayı :

Konu :



Sayın ...................



19/4/2012 tarihli ve 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun hükümlerine göre satın...