04 / 05 / 2024

milli emlak ihalesi işlemleri

milli emlak ihalesi işlemleri

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında yer alan 45. maddeye göre milli emlak ihaleleri yapılabilir.Peki milli emlak ihalesi nasıl olur?Milli emlak hangi usullerde gerçekleşir?

Milli emlak ihalesine nasıl girilir?

Milli Emlak İhalelerine nasıl katılım gösterileceği İhalelere Yönelik Başvurular Hakkında Yönetmelik kapsamında ele alınıyor.Buna göre,milli emlak ihalesine nasıl girilir?işte milli emlak ihalesine katılma yolları..

Milli Emlak'tan Antalya ve Ankara'da 38 bin 500 TL'den başlayan fiyatlarla KDV'den muaf arazi fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve Antalya'da yer alan iki adet arazi için satış ihalesi düzenliyor. Arazilerin fiyatları 38 bin 500 TL ve 614 bin 980 TL olarak açıklandı.

Milli Emlak'tan iki ilde kiralık araziler! 1.170 TL'den başlayan fiyatlarla!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Erzurum ve Konya'da yer alan iki adet arazi için kiralama ihalesi düzenliyor. Kiraya verilecek olan arazilerin kira bedelleri 1.170 TL'den başlıyor.

Milli Emlak'tan Ankara ve bir şehirde daha KDV'den muaf arazi fırsatı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara ve Manisa'da yer alan iki adet araziyi satışa çıkardı. KDV'den muaf olarak satışa çıkarılan arazilerin satış ihalesi Şubat ayı içerisinde yapılacak.

Milli Emlak'tan Ankara ve iki ilde daha kiralık 3 arazi! 6 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Ankara, Konya ve Erzurum'da yer alan 3 adet arazi için kiralama ihalesi düzenliyor. Arazilerin kira bedelleri 6 bin TL'den başlıyor.

Milli Emlak iki ilde 19 arsa ve arazi satacak! 

Milli Emlak iki ilde yer alan 19 adet arsa ve arazi için satış ihalesi düzenliyor. İşte o ihale ilanları...

Milli Emlak'tan Çanakkale'de satılık 3 arsa!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Çanakkale'de yer alan 3 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 5 Ocak 2024 tarihinde yapılacak.

Milli Emlak'tan Konya'da yüzde 20 indirimle 5 gayrimenkul!

Akören Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği Konya'da yer alan 5 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin satış ihalesi 22 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Milli Emlak'tan ucuz arazi fırsatı: O ildeki 5 adet arazi yüzde 20 indirimle satışa sunuluyor!

Denizli Milli Emlak Müdürlüğü, Denizli Babadağ'da yer alan 5 adet arsayı yüzde 20 indirimle satıyor. Peki Denizli Babadağ'daki arazilerin muhammen bedelleri ne kadar? Satış ihalesi ne zaman?

Milli Emlak'tan büyük fırsat: Bolu'da yüzde 20 indirimle 14 arazi satacak!

Bolu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü Bolu'da yer alan 14 araziyi satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 25 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Milli Emlak'tan bu ilde taksitle satılık arazi!

Kurtalan Milli Emlak Şefliği, Siirt Kurtalan'da yer alan araziyi satışa çıkardı. Söz konusu arazinin satış ihalesi 18 Aralık'ta yapılacak.

Milli Emlak o ildeki konut imarlı arsayı 8 taksitle satıyor! İhalesi 19 Aralık'ta!

Bayburt Demirözü Milli Emlak, Bayburt ili, Demirözü ilçesi, Esentepe Mahallesinde yer alan arsayı 8 taksit fırsatıyla satıyor. Peki Bayburt Demirözü'nde yer alan arsanın fiyatı ne kadar? 

Milli Emlak'tan Ankara'da yüzde 20 indirim ve 8 taksitle beş arsa!

Ankara Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Başkent Milli Emlak Dairesi Başkanlığı Ulus Emlak Müdürlüğü Ankara'da yer alan 5 arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu satış ihalesi 20 Aralık'ta yapılacak.

Milli Emlak'tan Gaziemir'de yüzde 20 indirimle satılık dükkan!

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Daire Başkanlığı, İzmir Gaziemir Atıfbey Mahallesi'nde yer alan dükkanı satışa çıkardı. Merakla beklenen satış ihalesi 12 Aralık'ta yapılacak.

milli emlak ihalesi işlemleri Haberi

milli emlak ihalesi işlemleri

Milli emlak ihalesi nasıl olur?

Milli emlak, devlete ait olan taşınır ve taşınmaz malların tümüne deniyor. Yasal düzenlemeler doğrultusunda edinilen ve idare edilen taşınmazların, yine yasal düzenlemelere uygun olarak bedelli veya bedelsiz olarak devir veya terk işlemleri Milli Emlak Genel Müdürlüğü Bedelsiz Devir dairesince yürütülüyor.


2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında yer alan 45. maddeye göre 1 inci maddesinde yazılı işlerden, tahmin edilen bedeli her yıl Genel Bütçe Kanunu ile tespit edilecek tutarı geçmeyen ihaleler açık teklif usulüyle yapılabiyor.


İhale Kanunun 1 inci maddesinde yazılı işlerden, tahmin edilen bedeli her yıl Genel Bütçe Kanunu ile tespit edilecek tutarı geçmeyen ihaleler açık teklif usulüyle yapılabiliyor.


Söz konusu satışın yapılabilmesi için satın almak isteyen gerçek veya tüzel kişinin bir dilekçe ile başvuruda bulunması gerekiyor.



Milli emlak...