27 / 04 / 2024

Milli Emlak iki ilde 19 arsa ve arazi satacak! 

Milli Emlak iki ilde 19 arsa ve arazi satacak! 

Milli Emlak iki ilde yer alan 19 adet arsa ve arazi için satış ihalesi düzenliyor. İşte o ihale ilanları...



Milli Emlak iki ilde yer alan 19 adet arsa ve arazi için satış ihalesi düzenliyor. Satış ihaleleri 18 ve 23 Ocak tarihlerinde yapılacak.

NEVŞEHİR'DE SATILIK 17 ARSA

Hacıbektaş Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği, Nevşehir Hacıbektaş'ta yer alan 17 adet arsa ve araziyi satışa çıkardı. Satış ihalesi 18 Ocak 2024 tarihinde yapılacak olan arsa ve arazilerin satış bedelleri 16 bin 800 TL ile 292 bin 600 TL arasında değişiyor. 


İLAN
HACIBEKTAŞ KAYMAKAMLIĞI
MİLLİ EMLAK ŞEFLİĞİNDEN
  SATIŞI YAPILACAK TAŞINMAZLAR

AÇIKLAMALAR :
 
Yukarıda tapu bilgileri ve geçici teminatı belirtilen Hazine adına kayıtlı 17 adet taşınmaz malın satışı ve 2 adet  taşınmaz malın kiralama ihalesi, 2886 Sayılı Kanunun 45.maddesine göre Açık Teklif Usulü ile hizalarında gösterilen tarih ve saatte  Hacıbektaş Kaymakamlığı 1. Katta bulunan Toplantı Salonunda toplanacak komisyon huzurunda yapılacaktır.
İhale ile ilgili şartname ve diğer belgeler mesai saatleri içerisinde Hacıbektaş Kaymakamlığı 2. Katta bulunan Milli Emlak Şefliğinde ücretsiz görülebilir.
İhaleye iştirak edeceklerin;
Kanuni ikametgah belgelerini ve nüfus cüzdanı fotokopilerini (aslı ihale esnasında ibraz edilecektir),
   b. Geçici teminat makbuzlarını veya teminat mektuplarını (Teminat Mektuplarının süresiz ve  limit içi düzenlenmesi ve teyit yazısının da ibrazı gerekmektedir)
  c. Özel Hukuk Tüzel Kişileri adına ihaleye katılacaklar; yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak İdare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret veya Sanayi Odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile Tüzel Kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarının gösterir belge veya noterlikçe tasdik edilmiş vekaletnameyi vermeleri, Kamu Tüzel Kişilerinin ise tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi,
  d.  Başka bir kişi adına ihaleye iştirak edeceklerin Noterlikçe onaylı vekaletnameyi ihale saatine kadar ihale komisyonu başkanlığına vermeleri zorunludur.     
 4. Posta ile yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37. Maddesine uygun hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce Komisyona ulaşması şarttır. Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı idare ve komisyon herhangi bir sorumluluk kabul etmez.
5. 4706 Sayılı Kanunun 7.maddesinin son fıkrası ile 8.maddesine göre:
Hazineye ait taşınmaz malların satış işlemleri sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan müstesnadır.
Hazineye ait taşınmaz mal satışları ve kiralaması K.D.V’ne tabi değildir.
6. Satışı yapılan taşınmaz mallar 5 yıl süre ile Emlak Vergisine tabi değildir.

7. İhale bedeli, belediye ve mücavir alan içerisinde 5.000,00 TL’yi, belediye ve mücavir alan dışında 1.000,00 TL’yi geçen taşınmazların talep edilmesi halinde ihale bedelinin dörtte biri peşin, kalan kısma kanuni faiz uygulanarak taksit tutarları eşit olarak belirlenmek üzere en fazla 2 yılda, 3 er aylık dönemler halinde 8 eşit taksitte ve kanuni faizleriyle birlikte ödenebilecektir.
8. Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
9. Hazine taşınmazlarının satış işlemlerinde Bakanlığımız Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü adına; satış bedeli üzerinden 5 milyon tl ye kadar olan kısım için  %1 (yüzde bir), 5 milyon TL den 10 milyon TL ye kadar olan kısım için % 05 (binde beş), 10 milyon TL yi aşan kısımlar için ise %0.25 (onbinde yirmi beş) oranında işlem bedeli alınacaktır.
10. Peşin satışlarda satış bedelinin %20 si oranında indirim uygulanacaktır.
11. İşgalli taşınmazlardan doğabilecek her türlü ihtilaf alıcısına aittir.
12. Geçici teminat bedeli Hacıbektaş Malmüdürlüğü veznesine veya Hacıbektaş Malmüdürlüğü TR49 0001 0002 8900 0010 0057 19 İBAN hesabına yatırılabilir
13. Türkiye genelindeki ihale bilgileri http://www.milliemlak.gov.tr adresinden öğrenilebilir.
14. Bilgi için Hacıbektaş Milli Emlak Şefliği telefonu : 0384 441 37 32
 Milli Emlak iki ilde 19 arsa ve arazi satacak! 

BOLU'DA SATILIK 2 ARAZİ


Dörtdivan Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği Bolu'da yer alan iki adet araziyi staışa çıkardı. Muhammen bedelleri 241 bin 500 TL ve 69 bin 750 TL olarak açıklanan arazilerin satış ihalesi 23 Ocak 2024 tarihind eyapılacak. 

DÖRTDİVAN KAYMAKAMLIĞINDAN  (MİLLİ EMLAK ŞEFLİĞİ)
TAŞINMAZ SATIŞ İHALELERİ İLANI


1-  Yukarıda nitelikleri belirtilen mülkiyeti Hazineye ait taşınmazların satış ihalesi 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun  45. maddesine göre "Açık Teklif Usulü" ile, Çavuşlar Mah Aladağ Sk. No:565 14910 Dörtpan/BOLU adresindeki Dörtpan Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği İhale Salonunda toplanacak İhale Komisyonunca, karşılarında belirtilen tarih ve saatte yapılacaktır. 
2- İhalelere iştirak etmek isteyenlerin;
a) Yasal yerleşim yeri sahibi olmaları, (Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi'ni - İkametgah- vermeleri)
b) Tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri,
c) Gerçek kişilerin T.C. kimlik numarasını, tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri, (Aslı, Komisyona ibraz edilmek üzere Kimlik Fotokopisi, Tüzel Kişiler için vergi kimlik no gösterir evraklardan herhangi biri)
ç) Geçici Teminat bedelinin Dörtpan Malmüdürlüğü veznesine yatırıldığına ilişkin Alındı Belgesini veya 2886 Devlet İhale Kanununun 27. maddesi ve Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakkındaki Yönetmeliğin 26. maddesi hükümlerine uygun olarak düzenlenen (süresiz ve limit içi olarak düzenlenecek, işin özelliği belirtilecek ve Banka teyit yazısı ile birlikte ibraz edilecektir) mevduat veya katılım bankalarının verecekleri Geçici Teminat Mektubunu, (Geçici teminat olarak kabul edilebilecek değerler ile buna ilişkin belgelerin her taşınmaz için ayrı ayrı yatırılması yada tanzimi gerekmektedir. Geçici teminat olarak kabul edilebilecek değerler 1-Tedavüldeki Türk Parası, 2- Mevduat veya Katılım Bankalarının verecekleri süresiz teminat mektupları, 3-Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet İç Borçlanma Senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeler -Nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise, bu işlemlerde anaparaya tekabül eden satış değerleri esas alınır. 4-Dışarıda yerleşik kişiler ile geçimini yurtdışından temin eden Türk Vatandaşlarından teminat olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasınca belirlenen konvertibl döviz)
d) Özel hukuk tüzel kişilerinin, yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde (2024 yılı içinde) alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir belge veya noterlikçe tasdik edilmiş vekaletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise, yukarıdaki (b) ve (ç) bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi vermeleri, ŞARTTIR.
3-  Satış bedelinin peşin olarak ödenmesi halinde satış bedeline yüzde yirmi indirim uygulanır. Satış Bedelinin taksitle ödenmesi halinde, bedelin en az dörtte biri peşin, kalan kısma faiz uygulanmak suretiyle en fazla iki yılda, eşit taksitlerle ve üçer aylık dilimler halinde kanuni faiziyle tahsil edilir.  
4- İhalelere ait şartname ve ekleri mesai saatleri içerisinde Milli Emlak Şefliğinde görülebilir ve ücretsiz olarak temin edilebilir. Ayrıca ihale ilanları www.milliemlak.gov.tr adresinde satış ilanları bölümünden ve İl Müdürlüğümüzün https://bolu.csb.gov.tr adresinde Milli Emlak Duyuruları bölümünden takip edilebilir. 
5- İhaleye katılacakların nakit olarak yatırmak istedikleri geçici teminat bedellerini, Dörtpan Malmüdürlüğü veznesine başvurmak suretiyle ihale saatinden önce yatırmaları gerekmektedir. Buna ilişkin makbuzun veya muhasebe işlem fişinin aslı yada onaylı örneğinin ihale evrakları ile birlikte ihale saatine kadar Komisyona teslimi zorunludur. Banka aracılığı ile (Havale/Eft vb.) yapılan ödemelerde dekont/fiş ibrazı yeterli olmayıp geçici teminatın ilgili hesaplara alındığına dair Dörtpan Malmüdürlüğüden alınacak muhasebe işlem fişinin aslı veya onaylı örneğinin ihale saatine kadar Komisyona teslimi gerekmektedir. Buna dair yaşanacak gecikmelerden idare sorumlu olmayıp, bu durumdaki istekliler ihaleye kabul edilmeyecektir. 
6- Taşınmazların satış ve devir işlemleri sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim ve harçtan müstesna olup satışı yapılan taşınmaz 5 (beş) yıl süre ile emlak vergisine tabi tutulmaz.
7- Satışı yapılacak taşınmazların; satış bedelleri üzerinden  5.000.000,00-TL'ye (BeşMilyonTL'ye) kadar olan kısmı için %1 (yüzde bir) 5.000.000,00-TL'den (BeşmilyonTL'den) 10.000.000,00-TL'ye (OnMilyonTL'ye) kadar olan kısmı için %0.5 (binde beş), 10.000.000,00-TL'yi (OnMilyonTL'yi) aşan kısmı için % 0.25 (on binde yirmi beş) oranlarında döner sermaye bedeli tahsil edilir.
8- Ortak katılım halinde pilot ortak da belirtilmek suretiyle, noter tasdikli ortak girişim beyannamesinin, yukarıda belirtilen belgelerle birlikte ihale saatine kadar İhale Komisyonuna teslim edilmesi gerekmektedir.
9- İstekliler ihale saatine kadar İhale Komisyonuna ulaşması kaydıyla 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre hazırlayacakları tekiflerini iadeli tahahhütlü posta ile de gönderebilirler. Postada meydana gelebilecek geçikmelerden dolayı İdare veya Komisyon herhangi bir sorumluluk kabul etmez. Komisyon ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

İLAN OLUNUR.

Özel okullarda yasaya rağmen zam yüzde 300'e dayandı!

2023'te 111 bin esnaf kepenk indirdi!

Asgari ücret zammı kiralara nasıl yansıdı?


Geri Dön