02 / 05 / 2024

Milli Mücadele Müzesi kayseri

Milli Mücadele Müzesi kayseri

Cumhurbaşkanları Turgut Özal ve Abdullah Gül’ün de mezunları arasında bulunduğu, 118 yıllık geçmişe sahip Kayseri Lisesi restorasyonunda sona gelindi. Tarihi bina Milli Mücadele Müzesi olarak düzenleniyor.

Ankara Keçiören’e iki adet Milli Mücadele Müzesi inşa edilecek!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yaptığı açıklamada, Keçiören'e Milli Mücadele'ye ilişkin 2 müze birden inşa edeceklerini müjdeledi.

Alevi dernekleri, Ankara'da Madımak Müzesi kuracak!

Sivas'ta 25 sene önce Madımak Oteli’nin yakılması sonucu hayatını kaybeden 33 kişi için yürütülen mücadele Başkent'e taşındı. Alevi dernekleri, Ankara’da Madımak Müzesi kuracak.

Demir Grup’tan Sivas-Milli Mücadele’nin 108 Günü kitabına destek!

Sivas- Milli Mücadele’nin 108 Günü kitabının lansmanı yapıldı. Demir Grup desteğiyle okuyucuyla buluşan kitap Yekta Kopan moderatörlüğünde düzenlenen bir söyleşi eşliğinde tanıtıldı...

15 Temmuz Milli Mücadele Müzesi 2019'da açılacak!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin karşısında inşa edilen 15 Temmuz Milli Mücadele Müzesi’nde sona geliyor. Temel kazısı tamamlanan projenin 2019'da hizmete açılması planlanıyor.

Çorum 15 Temmuz Şehitler Müzesi'nin inşaatı başladı!

Çorum Belediyesi'nin, FETÖ'nün darbe girişimine karşı verilen mücadele ruhunu ve şehitlerin anısını yaşatacağı 15 Temmuz Şehitler Müzesi'nin inşaatına başlandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin karşısına Milli Mücadele Anıtı yapılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesince, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi giriş kapısı karşısına "15 Temmuz 2016 Milli Mücadele Anıtı" yapılması kararlaştırıldı.

Samsun Kuvayi Milliye Müzesi açılıyor!

Milli mücadelenin kıvılcımının yakıldığı Samsun’da, düşmana karşı direnişin ilk planlarının hazırlandığı gizli karargahı Kuvayi Milliye Müzesi’ne dönüştüren Samsun Büyükşehir Belediyesi, şehitlerin de yaşatılacağı bu önemli tarih ve kültür abidesini halkın hizmetine açmaya hazırlanıyor.

Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi açıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi uyguladığı projelerle Kayseri tarihini geleceğe taşımaya devam ediyor. Restorasyonu yapılan Tarihi Kayseri Lisesi Milli Mücadele ve Eğitim Müzesine dönüştürüldü.

Panorama 1919 Müzesi inşaatında son durum!

Samsun Valisi İbrahim Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, milli mücadele ruhunu derinden hissettirecek ve yaşatacak Panorama 1919 Müzesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi açılıyor!

Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi 2 Mayıs Pazartesi günü açılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, açılış için hazırlanan müzede incelemelerde bulundu.

GÜ ve YDÜ Milli Tarih Müzesi oluşturacak!

Girne Üniversitesi ile Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyetleri ortak kararları doğrultusunda Kıbrıs Türk tarihine ışık tutacak Milli Tarih Müzesi oluşturuluyor.

Kültürpark'a bilim müzesi inşa edilmesi talebi reddedildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Milli Eğitim İzmir İl Müdürlüğü'nün Kültürpark'a bilim müzesi ile bilim ve teknoloji merkezi inşa edilmesi talebini reddetti.

Karataş'taki Cumhuriyet Müzesi onarımı yarım kaldı!

İzmir’in Karataş semtinde Milli Eğitim Bakanlığı’na ait 200 yıllık İzmir Cumhuriyet Eğitim Müzesi ve Türk Eğitim Tarihi ve Teknolojileri Müzesi onarımı tamamlanmadan kapatıldı. İşte ayrıntılar...

Milli Mücadele Müzesi kayseri Haberi

Milli Mücadele Müzesi kayseri

Milli Mücadele Müzesi olarak tefriş edilecek Kayseri Lisesi restorasyonunda çalışmalar devam ediyor. Tarihi binada geçmişin izleriyle günümüz teknolojisi birlikte yansıtılacak.


Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bu müzeyle günümüz insanına milli mücadele ruhunu yansıtmayı hedeflediklerini kaydederek, "Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız Kültür Yolu projesinin en önemli duraklarından birisi de Kayseri Lisesi. Yüzyılı aşkın bir süre şehrin eğitim alanındaki en önemli kurumlarından birisi olan bu tarihi taş binayı Milli Mücadele Müzesi olarak düzenliyoruz. Binanın zemin katında tarihimizde önemli bir konuma sahip milli mücadele yıllarını canlandıracağız. Özellikle Sakarya Savaşı'na katılıp da şehit olan öğrencileri ön plana çıkarıyoruz. Çok farklı sunum teknikleriyle hem görsel olarak hem dijital ortamda vatandaşlarımıza burayı gezdireceğiz. Ayrıca Kayseri Lisesi'nde okuyan ve mezun olan devlet adamlarımız, cumhurbaşkanlarımız ve ünlülerimiz var....