04 / 05 / 2024

Milli tren geri sayım

Milli tren geri sayım

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Adapazarı'nda bulunan Türkiye Vagon Sanayi A.Ş.'de (TÜVASAŞ) 2018'in sonunda raylarda olması hedeflenen Milli Yüksek Hızlı Tren'i inceledi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! 2 yılda milli tren seti sayımız 25’e ulaşacak...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "2025 sene sonuna kadar 22 set daha yollarda olacak ve 2 sene içerisinde yerli ve milli tren seti sayımız 25’e ulaşacak. 2030 senesine kadar ise toplam 56 setimiz vatandaşlarımıza hizmet vermek üzere yola çıkmış olacak” diye konuştu.

Milli Banliyö Tren Seti 2024 yılında hizmet verecek!

Milli Banliyö Tren Seti'nın 2024 yılında tamamlanması ve ilk setlerin Gaziray Projesi'nde kullanılması hedefleniyor.

Mlli Hızlı Tren’in tasarım aşaması bitiyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan Milli Hızlı Tren müjdesi geldi. Uraloğlu, işletme hızı 225 kilometre olan Milli Hızlı Tren'de dizayn çalışmalarının yüzde 90'ının tamamlandığını ifade etti.

Milli Elektrikli Tren seferlere başladı; 11 durakta hizmet verecek

Adapazarı-Gebze arasında 11 durakta hizmet verecek ve günde 5 sefer yapacak olan Milli Elektrikli Tren ilk kez saat 20.10’da Adapazarı’ndan harekete ederek ilk yolcularını taşıdı. Garın çevresindeki vatandaşlar milli treninin ilk ticari seferini cep telefonlarıyla  kaydetti.  İşte detaylar...

Yerli ve Milli Elektrikli Tren Seti Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaretçilerini bekliyor!

Uğur Taşkınsakarya, TCDD Taşımacılık AŞ'nin İstanbul Bölge Müdürü olarak görev yapıyor ve "Yerli ve Milli Tren Seti"nin bir hafta boyunca Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaret edilebileceğini ve tüm vatandaşları beklediklerini ifade etti.

İlk Milli Elektrikli Tren Seti bugün İstanbul'da görücüye çıktı!

Türkiye'nin ürettiği İlk Milli Elektrikli Tren Seti, bugün Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda vatandaşlarla buluşturulacak.

Hangi bankalar TOGG kredisi verecek? 36 ay vade ve yüzde 0,99 faizle geri ödeme tablosu!

TOGG T10X için kredi verecek bankalar belli oldu. Kamu bankalarınca yurttaşlara 36 vade ve 0,99 faizle kredi olanağı sağlanacak ve yerli ve milli otomobil TOGG'a ulaşım kolay hale gelecek. Yurttaşlar ayrıntıları araştırmaya başladı. TOGG kredisinde geri ödeme tablosu da belli oldu.

Özel okula açıklanan orandan fazla para ödeyen veliler dikkat! Paranızı nasıl geri alacaksınız?

Geçtiğimiz gün Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından, özel okullardaki zam oranı yüzde 65 olarak duyurulmuştu. Ancak velilerin çoğu bunun çok üzerindeki ücreti ödemek zorunda kalmıştı. Peki veliler, zam oranları açıklanmadan önce ödedikleri fazla parayı geri alabilecek mi?

Milli trende geri sayım başladı! Saatte 225 kilometre hıza ulaşabilecek!

Milli Elektrikli Tren Seti'nin üretim ve test çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Milli Elektrikli Tren için geri sayım! Üç ay kaldı

Sene sonunda tamamlanması hedefler arasında olan Milli Elektrikli Tren Seti'nin üretim ve test çalışmaları devam etmekte. Sakarya Bölge Müdürü olan Erdal Aba ise tüm detayları basın mensupları ile paylaştı. İşte detaylar…

Milli yüksek hızlı tren ihalesi meclis gündeminde!

Milli yüksek hızlı tren ihalesi meclis gündemine taşındı. MHP'li Sazak, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Uşak-İzmir tren seferleri başlıyor!

Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ) tarafından yakın kentler arasında hızlı, rahat ve konforlu seyahat imkanı sağlamaya yönelik üretimi yapılan Anadolu DMU Milli Tren Seti'nin Uşak test sürüşü gerçekleştirildi.

Ankara-İzmir YHT hattı için geri sayım başladı!

İzmir ulaşım yatırımlarına bir yenisi daha ekleniyor. Temeli 2012'de atılan Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattı için geri sayım süreci başladı...

Milli tren geri sayım Haberi

Milli tren geri sayım

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Adapazarı'nda bulunan Türkiye Vagon Sanayi A.Ş.'yi (TÜVASAŞ) ziyaret etti. Bakan Mehmet Müezzinoğlu, fabrika yetkililerinden 2018 sonunda raylarda olması planlanan Milli Yüksek Hızlı Tren hakkında bilgi aldı. Milli Tren'in test edilmekte olan aracına binen Bakan Mehmet Müezzinoğlu, trenin makinist bölümünü inceleyerek, yolcu koltuklarında oturup protokol üyeleriyle bir süre sohbet etti.


Bakan Müezzinoğlu, TÜVASAŞ fabrikasında hem akıl, hem de alın terinin olduğunu belirterek, "Burada akıl teriyle alın terinin ciddi bir şekilde şekillendiği bir yerdeyiz. Akıl teriyle alın terini birlikte götüren ve ikisinin hakkını hukukunu birlikte koruyabilen bir merkezdeyiz. İnşallah önümüzdeki süreç bu anlamda daha güçlü olacaktır. Biz de karınca kararınca katkı sağlayacağız. Bu anlamda en iyi kazanımımız masanın karşı tarafında oturanlar değil, bu masa hepimizin....