20 / 05 / 2024

Mimar adayları Kaşı ziyaret etti

Mimar adayları Kaşı ziyaret etti

İstanbul Teknik Üniversitesi ( İTÜ ) Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan grup, Kaş'ı ziyaret ederek ilçenin tarihi yapısı ve kent planlarını inceledi.

TMMOB'dan belediye başkan adaylarına 11 maddelik uyarı: Bir an önce bina envanteri çıkarılmalı!

TMMOB Bodrum temsilcisi yaptığı basın açıklaması ile Muğla ve Bodrum'daki belediye başkan adaylarına 11 maddelik bir çağrıda bulundu. Depremden kaçak yapılaşmaya kadar pek çok duruma dikkat çekildi. 

2023-2024 Eğitim Yılı için KYK Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuruları Ne Zaman? Başvuru tarihlerini kaçırmayın!

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın (GSB) KYK yurtlarına dair son açıklamaları sonrasında öğrenci burslarına olan ilgi arttı. Ön lisans ve lisans öğrenci adayları için üniversiteler kapılarını yeniden açtı. Özellikle başka bir şehirde eğitim gören öğrenciler bu tarihleri merakla araştırıyor.

Üniversite adaylarının gözleri okul ücretlerine çevrildi: İşte vakıf üniversitelerinin 2023-2024 eğitim yılı ücretleri

Son dönemde üniversite adaylarının gözleri, tercih döneminde okul ücretlerine çevriliyor. Peki hangi vakıf üniversitesinin ücreti ne kadar, kaç TL? İşte vakıf üniversitelerinin 2023-2024 eğitim yılı ücretleri...

Bahçeşehir Üniversitesi çok sayıda Öğretim Görevlisi alıyor! Akademisyenler ve akademisyen adayları kaçırmasın!

Bahçeşehir Üniversitesi çok sayıda Öğretim Görevlisi alacağını duyurdu. Akademisyenler ve akademisyen adaylarının kaçıramayacağı kadroları sizler için derledik.

Akademisyenler ve akademisyen adayları kaçırmasın! Son başvuru tarihi 25 Şubat 2023!

Biruni Üniversitesi Araştırma Görevlisi ve Öğretim Görevlisi alım ilanını yayımladı. Akademisyenler ve akademisyen adayları kaçırmasın! Son başvuru tarihi 25 Şubat 2023 olarak belirlendi.

Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi alıyor! Akademisyenler ve akademisyen adayları kaçırmasın!

Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi alacağını duyurdu. Akademisyenler ve akademisyen adayları bu ilanı araştırıyor. İşte kadro dağılımı ve detaylar…

Şişli Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi ve Öğretim Görevlisi alıyor! Bu ilanı sakın kaçırmayın!

Şişli Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi ve Öğretim Görevlisi alıyor! Akademisyen ve akademisyen adaylarının sakın kaçırmayacağı ilanların detaylarını sizler için hazırladık. İşte haberin ayrıntıları…

Bekçi alımında son dakika gelişmesi! Bekçi olmak isteyenler hemen bakın! Peş peşe açıklama geldi! Sakın kaçırmayın

Geçtiğimiz günlerde, Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı tarafından 1250 bekçi alımı yapılacağı açıklanmıştı. Adaylar detayları araştırırken son dakika gelişmesi yaşandı. Bekçi olmak isteyenler hemen bakın! Peş peşe açıklama geldi! Sakın kaçırmayın...

Hacı adayları dikkat! Hac kontenjanları açıklandı! Peki bu sene kaç kişi hacca gidecek?

Hacı adayları dikkat! Hac kontenjanları bugün açıklandı. Peki 2023 senisi için hac kayıt başvurları nasıl yapılacak? Nerelere müracaat edilecek? 2023 senesi hac kontenjanı bugün belli oldu. Hacca gitmek isteyenler işte tüm merak edilen soruların cevabı.

Konutta trend değişti: Küçük yerleşim yerlerine kaçış başladı!

Agra Mimarlık Kentsel Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, inşaat sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Şen, küçük yerleşim yerlerine kaçışın başladığını belirterek Türkiye'de 700 bin yeni konut ihtiyacının olduğunu söyledi.

2020-2021 yıllarında istihdam eden mimar ve mühendislerin sayısı TBMM'de!

Bakanlığın 2020-2021 yıllarında istihdam ettiği mimar ve mühendisler meclis gündemine taşındı. MHP'li Kaşıkçı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sıdıka Bebekoğlu kimdir?

Mimar Sıdıka Bebekoğlu kimdir? Sıdıka Bebekoğlu daha önce nerelerde görev yaptı. İşte Belgin Bilgiçin biyografisi...

Gaziantep Akkent Camisi’nin inşaatı kaçak mıydı?

Gaziantep Akkent Camisi’nin inşaatına 5 yıl kaçak şekilde devam edildiği tespit edildi. Mühendis Korkut Küçükcan, cami inşaatında iskelenin çökmesiyle hayatını kaybetti. Mimar Zeynep Küçükkan ise bilirkişi raporunda eşinin tali kusurlu gösterilmesine karşı çıktı.

Mimar adayları Kaşı ziyaret etti Haberi

Mimar adayları Kaşı ziyaret etti

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan grup, Kaş'ı ziyaret ederek ilçenin tarihi yapısı ve kent planlarını inceledi. İTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleriyle Şehir ve Bölge Planlama Bölümü ikinci sınıf öğrencilerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, Kaş'ı ziyaret etti. 


ITU Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkanı Prof. Dr.  Handan Türkoğlu'nun başkanlığındaki grup, Kaş'ın cadde ve sokaklarını gezerek kentin yapısıyla ilgili bilgi aldı. Kaş Belediyesi'nde şehir plancısı Doğan Ünal'ın da katıldığı bir toplantı yapan grup, Kaş'ın turizmi, tarihi, mimarisi, yaşam tarzı, iş yaşamı, nüfusu, geçim kaynakları, denizcilik, balıkçılık, tarım, çevre düzeni, altyapısı, coğrafi yapısı, kültür ve sanat etkinlikleri ve sportif etkinlikleriyle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Öğrenciler daha sonra Kaş Belediyesi Çay Bahçesi'nde Belediye Başkanı Halil...