21 / 05 / 2024

Mimar adayları

Mimar adayları

İstanbul Teknik Üniversitesi ( İTÜ ) Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan grup, Kaş'ı ziyaret ederek ilçenin tarihi yapısı ve kent planlarını inceledi.

Genç mimar nasıl iş bulur?

Işık Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, YAPI Dergisi işbirliğiyle genç mimarların ve mimar adaylarının iş bulma süreçlerine katkı sağlayacak olan ‘Genç Mimar Nasıl İş Bulur?’ konulu bir panel gerçekleştirdi.

Kulp Belediye Başkanlığı'na mimar alınacak!

Diyarbakır Kulp Belediye Başkanlığı'na mimar alınacak. Mimar kadrosunu başvurmak isteyen adaylar 28 Şubat-4 Mart 2019 tarihleri arasında Kulp Belediyesi'ne istenilen belgeleri teslim etmesi gerekiyor...

Şehitkamil'in sanat merkezi projeleri mimar adayları için sergilendi!

Şehitkamil Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Sanat Merkezi Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması’na katılan projeler, Gaziantep Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Bölümü öğrencileri için özel olarak sergilendi

Mimar adaylarından İzmir Engelli Farkındalık Merkezi'ne ziyaret!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Türkiye'nin ilk Engelli Farkındalık Merkezi, Mimarlık Fakültesi öğrencilerini ağırladı.

Mimar adayları hayallerindeki Çeşme'yi makete işledi!

DOKUZ Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 3. sınıf öğrencileri. "Tarihsel Alanda Planlama' konulu dönem ödevlerinde, Kale Koruma Alanı etrafında çalışma yapıp, hayallerini makete işledi.

Mimarlık öğrencileri Kartal'da proje üretecek!

İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri, proje üretmek için Kartal'ı seçti. Genç mimar adayları Kartal'a özel fikir ve mimari projelerini Kartal Belediyesi'ne sunacak..

Oyak Ünye Çimento, mimar adaylarını betonla buluşturuyor!

OYAK Çimento A.Ş.’nin desteğiyle Mimarlık Yaz Okulu, “Betonun Bilindik Hafifliği” temasıyla Ünye Çimento’da 30 Ocak 2016 Cumartesi günü OYAK Ünye Çimento San. ve Tic. A.Ş. Genel Müdürü Yıldıray Yıldız’ın açılış konuşmasıyla başladı.

Canik Başarı Üniversitesi'nde mimar adayları projelerini sundu!

Samsun Canik Başarı Üniversitesi’nde mimar ve iç mimar adayları farklı konularda hazırladıkları projelerini jüri önünde sundu. Mimarlık bölümü birinci sınıf öğrencileri dönem başından bu yana pek çok mimarlık kavramı ile tanıştı.

Mimarlık öğrencileri öğrenci yerleşkesi alanı olarak Karacabey'i seçti!

Her yıl farklı bir yörede yapılan ve bu yıl Mimarlık Bölümü 1. sınıf öğrencilerinin proje alanı olarak seçtikleri faaliyetler Harmanlı Mahallesi’nden start aldı. Genç mimar adaylarının tasarımlarını sergileyecekleri açıklandı.

Mimar adayları Kaş'ı ziyaret etti!

İstanbul Teknik Üniversitesi ( İTÜ ) Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan grup, Kaş'ı ziyaret ederek ilçenin tarihi yapısı ve kent planlarını inceledi.

Rönesans Holding mimar adaylarını keşfetmek için Anadolu'yu geziyor!

Başarısının sırrını "gençlik iksiri"ne bağlayan Rönesans Holding, Anadolu'daki mimar adaylarını keşfe çıktı. Şirket, 27 üniversitede 2 bin 600 gence "Geleceği tasarla" dedi..

Japon mimar adayları Üsküdar'da!

​Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Japonya'dan gelen mimarlık bölümü öğrencilerine, Kız Kulesi sembollü kolye hediye etti. Üsküdar'ın Shibuya Belediyesi ile kardeş olduğunu ve adının bir caddeye verildiğini öğrenen öğrenciler hem sevindi hem şaşırdı

Mimar adaylarından Ereğli'ye ziyaret!

Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü son sınıf öğrencileri bölge planlaması konusunda çalışma konusu olarak seçtikleri bölgede Konya'nın Ereğli İlçe Belediyesini ziyaret etti...

Mimar adayları Haberi

Mimar adayları

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan grup, Kaş'ı ziyaret ederek ilçenin tarihi yapısı ve kent planlarını inceledi. İTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyeleriyle Şehir ve Bölge Planlama Bölümü ikinci sınıf öğrencilerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, Kaş'ı ziyaret etti. 


ITU Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Başkanı Prof. Dr.  Handan Türkoğlu'nun başkanlığındaki grup, Kaş'ın cadde ve sokaklarını gezerek kentin yapısıyla ilgili bilgi aldı. Kaş Belediyesi'nde şehir plancısı Doğan Ünal'ın da katıldığı bir toplantı yapan grup, Kaş'ın turizmi, tarihi, mimarisi, yaşam tarzı, iş yaşamı, nüfusu, geçim kaynakları, denizcilik, balıkçılık, tarım, çevre düzeni, altyapısı, coğrafi yapısı, kültür ve sanat etkinlikleri ve sportif etkinlikleriyle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Öğrenciler daha sonra Kaş Belediyesi Çay Bahçesi'nde Belediye Başkanı Halil...