01 / 05 / 2024

mimar Bayram Nihat Güner

mimar Bayram Nihat Güner

Mimar Bayram Nihat Güner kimdir? Mimar Bayram Nihat Güner, bugüne kadar hangi mimari projeye imza attı? Mimar Bayram Nihat Güner, bugün hangi mimarlık şirketinde çalışmalarına devam ediyor?

Fay hattına ve dere yataklarına artık bina yapılmayacak!

Kentsel dönüşüm uzmanı mimar Dr. Nihat Şen, ülkemizin fay hattı üzerinde olması nedeniyle olası deprem riskleri nedeniyle fay hattına ve dere yataklarına bina yapılmaması kararını desteklediğini ve olumlu bulduğunu açıkladı.

Kurban Bayramı'nda 3 milyonun üzerinde küçükbaş kurbanlık satıldı!

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik yaptığı açıklamada bu yıl da Kurban Bayramı'nda vatandaşların küçükbaş kurbanlıklara yoğun ilgi gösterdiğini dile getirerek "Ülke genelinde bu sene 3 milyonun üzerinde küçükbaş hayvan kurban edildi." şeklinde konuştu.

Mimar Dr.Nihat Şen: Yarısı Bizden Kampanyası'na belediyeler dahil edilsin!

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Dr.Nihat Şen yaptığı açıklamada yarısı bizden kampanyasına belediyelerin dahil edilmesini gerektiğini söyleyerek, alan bazlı dönüşüm yapılması gerektiğini söyledi.

Çiftçilere ve yetiştiricilere erken bayram müjdesi!

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, büyükşehir sınırlarındayken köyden mahalleye dönüştürülen yerleşim yerlerine ‘kırsal mahalle’ statüsü verilmesinin çiftçiler ve yetiştiriciler için erken bayram müjdesi olduğunu söyledi.

Nihat Şen: 1 ay önce İzmir'de 40 binanın yenilenmesi konusunda uyardık!

Rıza Bey Apartmanı önüne elinde kolon parçası ile duruyor kentsel dönüşüm uzmanı mimar Nihat Şen. 1 ay önce İzmir'de 40 binanın yenilenmesi konusunda uyarılarda bulunduklarını belirten Şen, bu binalardan birinin de Rıza Bey Apartmanı olduğunu belirtiyor.

Nihat Şen: Sürdürülebilir gelecek için kentsel dönüşüm fırsat!

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, sürdürülebilir bir gelecek için kentsel dönüşümün bir fırsat olduğundan bahsediyor. 2030 yılında yaşanabilecek susuzluğa dikkat çeken Şen, “Kentsel dönüşümle İstanbul’un su ihtiyacının yüzde 27’sini karşılayabiliriz” diye konuşuyor.

Mimar Nihat Şen'in kentsel dönüşüm toplantısı 19 Aralık'ta!

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen ile hem kentsel dönüşüm hemde imar barışının konuşulacağı toplantı 19 Aralık Çarşamba saat 13.00’te Zorlu Center Welldone’da gerçekleştirilecek. 

Nihat Şen: Kentsel dönüşüm yasası revize edilmeli!

Kentsel dönüşüm hakkında çıkarılan yasanın mutlaka revize edilmesi gerektiğini vurgulayan Mimar Nihat Şen, makro ve bütünsel bazda projeler üretilerek hedefe ulaşılmasını söyledi.

Bayram Ali Yılmaz, Afganistan'da önemli projelere imza attı!

17 Ağustos 1999 Marmara depreminde işini ve birikimlerini kaybeden Yalovalı mimar Bayram Ali Yılmaz 2002 yılında geldiği Afganistan'da kurduğu inşaat şirketiyle ülkenin en büyük şirketleri arasına girdi.

Gaziantep Bilal Çeker Camii, Nizip'in en büyük camisi olacak!

Hayırsever iş adamı Bilal Çeker tarafından Gaziantep'in Nizip ilçesine yapılan Bilal Çeker Cami'nin mimarı olan Nihat Akpek, Mir Yapı tarafından yapımına başlanan caminin Nizip'in en büyük camisi olacağını söyledi.

Yüksek Mimar Mehmet Nuri Arıkoğlu vefat etti!

Yüksek Mimar Mehmet Nuri Arıkoğlu 22 Eylül 2015 tarihinde vefat etti. Cenazesi bugün öğle namazına müteakip Ankara Hacı Bayram Camii'nde kılınacak cenaze namazından sonra, Ankara Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecektir.

3. havalimanı inşaatında çalışan işçilere bayram hediyesi!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteğini yerine getirerek, üçüncü havalimanı inşaatında çalışan tüm işçilere bayram hediyesi olarak 2 bin 500 lira ödeme yaptıklarını bildirdi.

Bayram Evin Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bayram Evin Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Hasan Bayram, Onur Bayram tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 16 Ocak'ta Üsküdar, Mimar Sinan Mahallesi'nde kuruldu.

mimar Bayram Nihat Güner Haberi

mimar Bayram Nihat Güner

Bayram Nihat Güner kimdir?

Bayram Nihat Güner, 1931'de Urfa, Siverek'te doğdu. 1957 İTÜ Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu, 1962'de Mimar Sinan üniversitesi'nde Asistan olarak göreve başladı ve 35 yıl aynı kurumda öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Nihat Güner, 1957 yılından beri katıldığı mimari proje yarışmalarında, aralarında 5 adet birincilik bulunan bir çok ödül ve mansiyon kazanmıştır. 


Önemli mimari projeleri arasında, Karadeniz Teknik üniversitesi Kampusü, Side Turkuaz Oteli, İstanbul Eresin Otel, Bodrum Kadıkale Tatil Köyü bulunmaktadır.


Mimar Bayram Nihat Güner projeleri..-

Malibu Otel (2005)

Ayman Kıbrıs Otel (2005)

Dedeman Kayak Merkezi (2005)

Elazığ Öğrenci Yurdu ve Kompleksleri (2005)

Gazi Medikal Hastanesi (2005)

İzzet Paşa Vakfı Öğrenci Yurdu (2005)

Ahmet Şenel Villaları (2004)

Boğaziçi VIP Hotel (2004)

Kumluca Tatil Merkezi (2004)

Akgün Otel ve Alışveriş Merkezi (2002)

Kağıthane Toplu Konutları (2000)

Ataköy 6. Mahalle (1998)

Sim Hotel (1998)

Yasmin...