28 / 04 / 2024

Fay hattına ve dere yataklarına artık bina yapılmayacak!

Fay hattına ve dere yataklarına artık bina yapılmayacak!

Kentsel dönüşüm uzmanı mimar Dr. Nihat Şen, ülkemizin fay hattı üzerinde olması nedeniyle olası deprem riskleri nedeniyle fay hattına ve dere yataklarına bina yapılmaması kararını desteklediğini ve olumlu bulduğunu açıkladı.



Türkiye fay hattı üzerinde ve her an bir ilimizde olası bir deprem riski ile karşı karşıya yaşıyoruz. En son yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından binlerce bina yıkıldı ve binlerce insan enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi. Kent dönüşüm uzmanları ise yıllardır fay hattı, dere yatakları üzerinde bina yapılmaması gerektiği konusunda uyarılar yapmasına rağmen aynı hatalar yıllardır yapılmaya devam ediyor.

Fay hattına ve dere yataklarına artık bina yapılmayacak!

Yıllardır bu işin nasıl olması gerektiği konusunda uyarılarda bulunduklarını söyleyen kentsel dönüşüm uzmanı mimar Dr. Nihat Şen, Bakanlığın bu önerileri dikkate alıp uygulamaya koymasının ise sevindirici olduğunu ifade etti.

Şen, 1999 deprem felaketlerinin de Kuzey Anadolu fay hattı üzerine ve dere üzerine bina yapılmayacağının tescili olduğunu vurgulayarak, “Fay hatları ve dere yataklarında bulunan binalar eğer yıkıldıysa oralara bina yapılmayacak” dedi.


Geri Dön