15 / 05 / 2024

Mimar Cengiz Kabaoğlu

Mimar Cengiz Kabaoğlu

Bakımsızlık nedeniyle harabeye dönen 600 yıllık İlyas Bey Külliyesi’nin Europa Nostra ödüllü restorasyon projesi tamamlandı

İlyas Bey Külliyesi’nin Europa Nostra ödüllü restorasyon projesi tamamlandı!

Didim deki 600 yıllık külliye, Menteşeoğulları nın son hükümdarı İlyas Bey tarafından yaptırıldı

Kavan Flats Kabaoğlu kişiye özel ödeme planıyla satışta! Yeni proje! 

Kavan Flats Kabaoğlu projesinde konut satışları başladı. Peki Kavan Flats Kabaoğlu projesi nerede? İşte proje ile ilgili merak edilenler ve fiyat listesi...

Kavan Ormanyaka Kabaoğlu ön talep topluyor! Yeni proje! 

Kavan Ormanyaka Kabaoğlu projesinde ön talep süreci başladı. Projede peşin ödemelerde yüzde 25 indirim fırsatı sunuluyor. Peki Kavan Ormanyaka'da villa fiyatları ne kadar? İşte proje ile ilgili tüm ayrıntılar...

Cengiz Solakoğlu Kimdir?

Cengiz Solakoğlu kimdir? Cengiz Solakoğlu’nun mesleği nedir? Cengiz Solakoğlu nereden mezundur? İşte detaylar!

Mimar Tahsin İskitoğlu vefat etti!

Mimar Tahsin İskitoğlu vefat etti. 16.04.2022 Cumartesi günü Hakk'ın rahmetine kavuşmuşan ve Çamlıca Mezarlığı'na defnedilen İskitoğlu'nun ailesi taziye mesajı yayımladı.

Kabaoğlu Grup İnşaat Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Kabaoğlu Grup İnşaat Turizm Limited Şirketi bugün Şişli'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Özçelik tarafından kuruldu.

Ahmet Erkutoğlu: Konut satışlarında yeni rekora imza atabiliriz!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, ''Yıl sonunda yeni bir konut satış rekoruna daha imza atabiliriz'' diye konuştu.

Ahmet Erkutoğlu: Konut almanın en uygun zamanı!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkutoğlu, ''Yatırımlar konusunda temkinli yaklaşım var. Oysa fiyatlar açısından da en uygun zaman dilimi içerindeyiz. Satışlara baktığımız zaman banka kredilerinin düşük faiz uygulamasının kredili satışa olan ilgiyi de gösteriyor'' dedi.

İç Mimar Mahmut Çöloğlu, ABD merkezli yapı marketi kuruyor! 

İç Mimar Mahmut Çöloğlu, ABD'de 4 depoya ve 12 dağıtım merkezine sahip yapı marketi kuruyor...

Mimar Cengiz Bektaş yaşamını yitirdi!

Türkiye'nin önde gelen mimyaşaıarları arasında yer alan ve sayısız yapıya imza atan Cengiz Bektaş yaşamını yitirdi.

Mimar Cengiz Bektaş vefat etti!

Cumhuriyet dönemini simgeleyen Ankara’daki Türk Dil Kurumu binasını tasarlayan ve birçok projede imzası bulunan mimar Cengiz Bektaş vefat etti…

Ahmet Erkutoğlu: Yabancıya konut satışı yavaşlayabilir!

TUİK 2020 Şubat ayı konut satış verilerini değerlendiren AYİDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkutoğlu, ''Korona salgını nedeniyle önümüzdeki aylarda yabancıya konut satışında bir yavaşlama söz konusu olacak'' dedi.

Cengiz Bektaş: Para için değil, iyi mimarlık için çalışsınlar!

Mimar Cengiz Bektaş, mimarlık hakkında önerilerde bulundu. Bektaş, “Önce ülkelerini tanımalarını öneririm. Bunu öğretimlerinden önce yapsalar daha iyi olur ama gecikmeden şimdi de yapabilirler" diyor...

Yüksek Mimar Ali Hakanoğlu vefat etti!

Yüksek Mimar Ali Hakanoğlu vefat etti. Merhumun ailesi taziye ilanı yayınladı.

Mimar Cengiz Kabaoğlu Haberi

Mimar Cengiz Kabaoğlu

Külliye önceki gün Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katıldığı törenle ziyarete açıldı. İlyas Bey Külliyesi, Aydın'ın Didim ilçesine bağlı, 1. derece arkeolojik sit alanı olan Milet Antik yerleşmesinde bulunuyor. Batı Anadolu'nun güçlü beyliklerinden Menteşeoğulları'nın son hükümdarı İlyas Bey tarafından 1404'te yaptırılan külliye, cami, medrese, imaret, çifte hamam ve çarşı gibi birimlerden oluşuyor.


Gömleklik kumaş üretim ve tasarım markası Söktaş, bakımsızlık nedeniyle harabeye dönen 600 yıllık külliyeyi restore etmeye karar verdi.

Şimdi gözler büyük ödülde Mimar Cengiz Kabaoğlu'nun başkanlığındaki çalışmalara 2006'da başlandı. 6 yılda tamamlanan restorasyon, Avrupa'nın kültürel mirasını korumayı misyon edinen Europa Nostra tarafından 'Koruma ve Kültürel Mirasın Değerlendirmesi' kategorisinde ödüle layık görüldü. Restorasyon 1 Haziran'da Lizbon'da düzenlenecek törende açıklanacak Europa Nostra'nın büyük ödülüne de aday gösterildi.

Restorasyonla eşzamanlı olarak bir...