27 / 04 / 2024

İç Mimar Mahmut Çöloğlu, ABD merkezli yapı marketi kuruyor! 

İç Mimar Mahmut Çöloğlu, ABD merkezli yapı marketi kuruyor! 

İç Mimar Mahmut Çöloğlu, ABD'de 4 depoya ve 12 dağıtım merkezine sahip yapı marketi kuruyor...



Gelişen dünyada perakende sektöründe e-ticaretin önemi açıkken dünya genelinde bugünlerde en büyük konunun dünya çapında bir salgın hastalık bir pandemi olması sebebiyle de e-ticaret, herkes için önemli hale geldi. 

Objektif Haber'de yer alan habere göre; gelişen dünyada perakende sektöründe e-ticaretin önemi ortadayken dünya genelinde bugünlerde en büyük konunun dünya çapında bir salgın hastalık olması nedeniyle de e-ticaretin önemi herkes için fazlalaştı. Covid-19'un etkileri her alanda görülüyor. Sokağa çıkma yasakları genişliyor. Bu durum da insanların e-ticarete yönelmesine ve her tür alışveriş için internet ve kredi kartını seçmesine sebep oluyor.

Genç iş adamı Mahmut Çöloğlu ABD'ye yaptığı iş seyahatlerinde deneyimlediği kültürel farklılık sebebiyle oldukça heyecanlandığını belirtiyor. ABD'de yerleşim yerlerinin arasındaki mesafelerin uzak olması sebebiyle e-ticaret konusunda çok daha kolay bir tüketim alışkanlığının oluştuğunu dile getiren Çöloğlu, yerleşim birimleri ve ticari birimlerin farklı yerlerde konumlanmasından dolayı Türkiye’deki iş tecrübesini buraya aktarmak konusunda heyecanlandığını ifade etti. Yapı Market sektöründe de ABD’de ciddi bir pazar olduğunu belirten iç mimar, Chicago'dan başlayacak projeleri için yapacağı yatırımlara yönelik çalışmalara başladı.

YAPI MARKET SEKTÖRÜNDE E-TİCARET

İlk faz yatırımlarda 4 depo ve 12 dağıtım merkezi ile yola çıkılacak ve yapı marketine yönelik bir e-ticaret platformunu hayata geçirmeyi hedefleyen genç iş adamı, ABD’nin diğer kültürlerden farklı olarak tüketim alışkanlıklarını ve mimari projelerde benzer ürünlerin kullanıldığı aynı mimari form üzerine yapılar konusunda ilerlediklerini belirtti.

İlk aşamada bu yatırımlar için Chicago’yu seçen iş adamı, ABD’li ortağı ile birlikte mimarlık ofisi, yapı malzemeleri mağazası ve yapı malzemeleri depo projeleri için 1 aydır Chicago’daydı. Mart ayında tüm dünyada etkisini hızla arttıran COVİD-19 salgını nedeniyle Türkiye’ye dönmek zorunda kalan Çöloğlu, anlaşmaları yapılmasına rağmen projeleri şu an için askıya aldığını söylüyor.

Aslen bir mimar olduğunu ve Chicago’nun zengin tarihi ve mimarisi sebebiyle yurtdışı yatırımlarına bu şehirden başlamaktan zevk aldığını vurgulayan iş adamı, Chicago’yu bir “mimarlar şehri” olarak betimliyor.

Chicago’da geçirdiği süre zarfında piyasa koşullarını ve ABD ‘deki ticaret kurallarını öğrenmeye çalışan iç mimar, ABD’li ortağı ile iki yıllık bir ön çalışma ile proje ofisi kurma kararı aldı. 2020 Haziran ayında faaliyete geçmesi hedeflenen ofis, tüm dünyayı etkisi altına alan salgın sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi.


Geri Dön