29 / 04 / 2024

Rıdvan Fadıloğlu: Planları 100 yıllık yapıyoruz!

Rıdvan Fadıloğlu: Planları 100 yıllık yapıyoruz!

Göreve geldiği günden bu yana bir çok farklı projeyle yola devam eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Yaptığımız projelerle bugünü değil, 50 yıl hatta 100 yılın planlarını yapıyoruz" dedi



Gaziantep'ten arkadaşımız Mustafa Mutlu'ya Şehitkamil'in son 6 yılını anlatan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, gerçekleşen ve gerçekleşecek olan önemli projelerini HT Güneyli'nin konuğu oldu. 


Belediyecilik anlayışınız nasıl? 

Temizlik, altyapı, yol gibi hizmetler belediyelerin asli görevleridir. Bu işler aksamadan devam ederken biz de bir yandan can havliyle fark yaratmak için çalışıyoruz. Bu yüzden insan odaklı projelere daha çok önem veriyoruz. Bunların yanı sıra yeşile, doğaya, sokak hayvanlarına önem veriyoruz. 

Aynı zamanda daha çok sosyal tesis, daha çok park, daha çok semt pazarı ve spor tesisi yapıyoruz. Yaptığımız projelerle bugünü değil 50 yıl hatta 100 yılın planlarını yapıyoruz. 


Kısa orta ve uzun vadede projeleriniz nelerdir? 

Gaziantep'in en öncelikli ve önemli sorunlarından biri eğitimdir. Biz Milli Eğitim değiliz fakat Milli Eğitim'e nasıl katkı sağlarız diye düşünüyoruz ve bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Bununla ilgili olarak okul öncesi eğitimin yüzde olarak düşük olduğunu gördük ve bu konudaki sıkıntının çözümüne katkı sağlamaya çalıştık. Bu çerçevede Gaziantep Valiliği ile bir protokol imzaladık. Kendi sosyal tesislerimizde özellikle çocukların okul öncesi eğitimine katkı sağlamak amacıyla 70 tane sınıfta okul öncesi eğitim veriyoruz. 


ARSA RANTI KALKMALI

Orta vadede ise hepimiz biliyoruz ki Gaziantep artık konut konusunda pahalı bir şehir olmaya başladı. Böyle olunca da kente atanan memurların burada görev yapmak istemediklerini gördük. Bu anlamda hep şunu söyledik; bu kentte arsa rantı ortadan kalkmalı ve gerçek anlamda ihtiyaç sahipleri barınacak alan elde etmeliler. Bunun en önemli noktası ise yeni imar alanlarının açılması ve açılmış olan imar alanlarının uygulamasının yapılarak altyapısının götürülmesidir. 


İbrahimli-2 Bölgesinden bahseder misiniz? 

Biz İbrahimli-2 için burası Türkiye'de ilk defa 7,5 milyon metrekare alanda bir kerede hem imar uygulaması yapılacak hem de altyapı çalışmaları yapılacak dedik. Bugün tapografyası en bozuk bölgelerden biriİîbrahimli bölgesidir. Biz Gaziantep'teki Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Müteahhitler Derneği'ni götürerek çalışmaları yerinde gösterdik. Burayı görünce dediler ki "evet siz haklısınız. Biz sizden ruhsat falan istemiyoruz. 

Yeter ki bu iş düzgün yapılsın." Biz şuan İbrahimli-2 Bölgesinde sadece Şehitkamil Belediyesi'nin işini yapmıyoruz. Bir çok kurumun işini yapıyoruz ama bundan hiç gocunmuyoruz. Çünkü her zaman dediğim gibi; sosyal belediyecilikte bu başkasının işi deyip kenara çekilmek olmaz. Bizim ayrımız gayrımız yoktur. Biz millete hizmet ediyoruz. 


6 yıllık görev süreniz boyunca Şehitkamil'de neler değişti? 

6 Yıllık görevim süresince Şehitkamil ilçemizde gözle görünür değişikliklerin olduğuna inanıyorum. Tabi ilk beş yıldaki çalışmalarımızın neticesinde vatandaşlarımız teveccüh gösterip bize bu görevi yeniden verdiler. Şehrimiz aynı zamanda da ilçemiz hızla gelişmekte büyüyen nüfusla da birlikte yeni ihtiyaçlar oluşmaktadır. 

6 yıl boyunca sosyal tesis, spor kompleksleri, yüzme havuzları, Kültür Merkezi, yeni açılan yollar yeniden dizayn edilmesi gereken yerlerde çalışmalarımızı yaptık. Yeniden göreve geldiğimizde yapılması gerekenler konusunda bir planımız vardı. Bu planlama çerçevesinde vatandaşlarımızı ihtiyacı olan ilçemize değer katacak projeleri de hayata geçireceğiz. 


TÜRKİYE'NİN İLKLERİ

Türkiye'de ilk kez Şehitkamil İlçesi'nde hayata geçen projelerden bahseder misiniz? 

Dülük Tabiat Parkında yapmış olduğumuz Biyolojik Gölet bu anlamda bir örnektir. Biz bu projeyi hayata geçirdiğimizde yaptığımız araştırmalarda bu büyüklükte bir gölet yapılmamıştı. Kamu Kurum ve Kuruluşlarının içerisinde böylesine detaylı ve bu özellikte yapılmış ilk ve tek projedir. Tabi bunun yanı sıra yine yapmış olduğumuz Güneş Enerji Panelleri sayesinde kendi enerjisini kendisi üreten ilk belediyeyiz. Güneş Panelleriyle Dülük'te yaptığımız projelerin elektriğini buradan sağlayarak ayrı bir kazanım elde ettik. Son olarak İbrahimli 2 Projesi Türkiye'de bir ilktir. Belediyemiz tarafından alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra İnşaat izinlerinin verileceği İbrahimli 2 yaptığımız örnek çalışmadır. Ana ve ara yollar, alt yapı ve sanat yapıları tamamlanmadan hiçbir yapıya izin verilmeyecek olması îbrahimli 2 yi Türkiye'de bir ilk yapıyor. 



Habertürk Güneyli 


Geri Dön