08 / 05 / 2024

Mimar çifte ölüm tehdidi

Mimar çifte ölüm tehdidi

Samsun'da mimar çifti ölümle tehdit ederek 15 bin TL'lerini aldıkları öne sürülen şüpheliler, polis tarafından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden biri tutuklandı..

Sokullu Mehmed Paşa Çeşmesi'nin bir bölümü yıkıldı! 

Mimar Sinan'ın 451 yıllık eseri olan Beyoğlu'ndaki Sokullu Mehmed Paşa Çeşmesi'nin bir bölümü restorasyon ihalesini alan firma tarafından yıkıldı. 

Genç mimar nasıl iş bulur?

Işık Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, YAPI Dergisi işbirliğiyle genç mimarların ve mimar adaylarının iş bulma süreçlerine katkı sağlayacak olan ‘Genç Mimar Nasıl İş Bulur?’ konulu bir panel gerçekleştirdi.

Mimar çifte ölüm tehdidiyle yağma iddiasına 4 gözaltı!

Samsun'da mimar çifti ölümle tehdit ederek 15 bin TL'lerini aldıkları öne sürülen şüpheliler, polis tarafından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden biri tutuklandı..

Yüksek Mühendis Mimar Betül Çağıl Akman vefat etti!

Yüksek Mühendis Mimar Betül Çağıl Akman hayatını kaybetti. Betül Çağıl Akman'ın cenazesi bugün Levent Camii'nden ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Kabristanı'nda toprağa verilecek.

PAB Mimari Tasarım'a Arkitera Genç Mimar Ödülü!

PAB Mimari Tasarım’ın kurucu ortakları Pınar Gökbayrak, Ali Eray ve Burçin Yıldırım, Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından bu yıl 9. kez verilen Arkitera Genç Mimar Ödülü’nün sahibi oldu.

Tapu kadastro bölümü!

Tapu kadastro bölümü nedir, tapu kadastro ne iş yapar? gibi sorularının cevabı haberimizin içinde yer alıyor. Bu bölümün amacı, işlevleri ve çalışma alanları gibi bilgileri haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Torunlar GYO Halkın Katılımı Toplantısı yapacak!

Torunlar GYO İstanbul İli, Güzeltepe Mahallesi, Çobançeşme Mevkii 'nde inşa edeceği proje için 24 Eylül 2013 tarihinde saat 14:00 'de Halkın Katılımı Toplantısı gerçekleştirecek.

İnnovia 4'te 38 bin metrekarelik bir bölüm Yeşil Global İnşaat'a satıldı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından yapılan Kamu Aydınlatma Platformu'nda yer alan açıklamaya göre Yeşil GYO yönetim kurulu toplantısı kararını yayınladı. İnnovia 4'te 38 bin metrekarelik bir bölüm Yeşil Global İnşaat'a satıldı...

Myndos Antik Kenti kazılarının bu sezonki bölümü tamamlandı!

Bodrum'un tarihi ve kültürüyle en önemli beldelerden Gümüşlük'teki Mydos Antik Kenti'ndeki kurtarma kazılarının bu sezonki bölümü tamamlandı... Bodrum Myndos Antik Kenti'nde tarih gün yüzüne çıkıyor...

Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın da katılımıyla Sincan-Kayı üretime açıldı!

MTA'nın Ankara'da yaptığı sondajlar neticesinde ulaştığı 4 jeotermal kuyudan biri olan Sincan-Kayı Bakan Yıldız'ın da katılımıyla üretime açıldı. Tesislerin yaklaşık yatırım maliyeti 1 milyar dolar olup yaklaşık 6000 kişiye doğrudan istihdam sağlanacak..

Çengelköy Glow 3 projesinde konutların yüzde 80'e yakın bölümü satıldı!

Çengelköy'de hayata gecen 'Glow 3'te konutların yüzde 80'e yakın bölümü satıldı. Çeşitli daire tiplerinin mevcut olduğu projede, konut fiyatları 220 bin ile 730 bin TL arasında değişiklik gösteriyor...

Kiracının ölümü halinde kira sözleşmesi!

Konutunuzu kiraya verdiğinizi ancak, kiracınızın vefat ettiğini düşünelim. Bu durumda, kiracının ölümü halinde kira sözleşmesi nasıl bir boyut kazanır? İşte konu ile ilgili kanun hükümleri...

Ruhsat verilen yapıların yüzölçümü yüzde 4,2 arttı!

Türkiye'de 2013 yılının ilk 6 ayında bir önceki yıla göre belediyeler tarafından 'ruhsat' verilen yapıların bina sayısı yüzde 10,7, yüzölçümü yüzde 4,2, değeri 7,5, daire sayısı ise yüzde 7,7 oranında arttı.

Mimar çifte ölüm tehdidi Haberi

Mimar çifte ölüm tehdidi

Samsun İlkadım ilçesine bağlı Bahçelievler Mahallesi'nde yaşanan olayda iddiaya göre, mimarlık firması işleten S.E. ve eşi P.E., polise giderek, kendilerini ölümle tehdit eden kişiler tarafından 15 bin TL'lerinin alındığını anlatıp, şikâyetçi oldu.

Habertürk'te yer alan habere göre; çiftin şikâyeti üzerine polis, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Mimar çifti tehdit ederek, "Piyasaya borcumuz var, bize para verin. Bizi herkes tanır, sizi öldürürüz' dedikleri öne sürülen 2'si kadın, 4 şüphelinin kimlikleri belirlendi.

"YAĞMA, ŞANTAJ VE TEHDİT"

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Bürosu ekiplerince şüpheliler Aleyna K., Yasemin K., Alperen A.K. ve Sezer Ç. dün yakalandı ve gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki ifadelerinin ardından 'yağma, şantaj ve tehdit' suçlarından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Sezer Ç., tutuklanarak Samsun T Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Diğer üç şüpheli ise...