03 / 05 / 2024

Mimar Defne Uçkun çiftçi

Mimar Defne Uçkun çiftçi

İstanbul’da 25 yıl mimarlık mesleğini sürdüren mimar Defne Uçkun, İzmir'in Ödemiş İlçesi Birgi Mahallesi'nde keçi çiftliği kurdu..

Japon deprem uzmanından İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu için deprem uyarısı! Resmen açıkladı! SON DAKİKA!

Japon yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, İstanbul, İzmir ve Doğu Anadolu için deprem uyarısı yaptı. İşte uzmanın o açıklamaları...

Esra Eczacıbaşı Coşkun kimdir? Esra Eczacıbaşı Coşkun kariyeri ve eğitim durumu nedir?

Esra Eczacıbaşı Coşkun kimdir? Esra Eczacıbaşı Coşkun kariyeri ve eğitim durumu nedir? Esra Eczacıbaşı Coşkun'un kim olduğu ve Esra Eczacıbaşı Coşkun'un hangi alanlarda görevler aldığı ve eğitim durumu hakkında merak edilenler. Esra Eczacıbaşı Coşkun'un eğitim durumu ve kariyeri ve tüm ayrıntılar...

Doğu Anadolu Fay Hattı kırılmaya başladı! Japon deprem uzmanı açıkladı: Malatya'da buralar riskli!

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Doğu Anadolu Fay Hattı'nın kırılmaya başladığına dikkat çekti. Deprem uzmanı, Malatya'da riskli yerleri de açıkladı. İşte ayrıntılar...

Depremin vurduğu Hatay'da en ağır yıkım Antakya'da!

Kahramanmaraş ve Defne merkezli olarak meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'da 13 bin 517 yıkık, 8 bin 162 acil yıkılması gereken ve 67 bin 346 ağır hasarlı bina olduğu belirlendi.

Karlar Global İnşaat Metal Hırdavat Oto Yedek Parça Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karlar Global İnşaat Metal Hırdavat Oto Yedek Parça Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Kazım Uçkun tarafından kuruldu.

Wasata Global İhracat Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Wasata Global İhracat Danışmanlık Limited Şirketi Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abdul Hadi Uçkun ve Mahamat Tahır D Abdallah ortaklığında kuruldu.

Bulgöç İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bulgöç İnşaat Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de Sunay Uçkun tarafından kuruldu.

Mimar Başak Cengiz Ankara'da defnedildi!

Mimar Başak Cengiz, İstanbul Ataşehir'de sokakta yürürken, 27 yaşındaki Can Göktuğ Boz tarafından uğradığı kılıçlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Başak Cengiz, Ankara Yeni Mahalle'de defnedildi.

Prof. Dr. Doğan Kuban son yolculuğuna uğurlandı!

Beykoz'daki evinde 95 yaşında yaşamını yitiren Mimar akademisyen Prof. Dr. Doğan Kuban son yolculuğuna uğurlandı...

Tabanlıoğlu Mimarlık, Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı arasına girdi!

Tasarladığı projelerle dikkat çeken Tabanlıoğlu Mimarlık, ‘Ortadoğu’nun en etkili 5 mimarı' arasında yer aldı.

Defne Samyeli'nin icra davasında yeni gelişme! Evden taşınmayacak!

İki yıldır kira borcunu ödemediği iddiasıyla İstanbul Kemerburgaz’da oturduğu evden tahliyesine karar verilen oyuncu ve şarkıcı Defne Samyeli ile ev sahibi olan iş insanı Yusuf Araz arasında süren davada yeni bir gelişme yaşandı.

Defne Samyeli'ne büyük şok! Evinden çıkarılacak!

İşadamı Yusuf Araz, 2 yıl boyunca kira borcunu ödemediğini iddia ederek haciz işlemi başlattığı Defne Samyeli’ye açtığı tahliye ve alacak davasını kazandı. Mahkeme tarafından Samyeli’nin 2 yıldır oturduğu evi tahliye etmesine karar verdi.

Yüksek Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp son yolculuğuna uğurlandı! 

Kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden  Yüksek Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp'in cenazesi, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde toprağa verildi.

Mimar Defne Uçkun çiftçi Haberi

Mimar Defne Uçkun çiftçi

İzmir'in Ödemiş İlçesi Birgi Mahallesi'nde keçi çiftliği kuran 50 yaşındaki İstanbullu mimar Defne Uçkun, organik peynir, zeytinyağı ve incir ürünlerini tüketicilere sunuyor.


İstanbul’da 25 yıl mimarlık mesleğini sürdüren girişimci Defne Uçkun, turizmci kardeşi Barış Tuncel ile birlikte Birgi’nin Dedeler Mevkii’nde 35 dönüm incir ve zeytin ağaçları ile donanmış araziyi 3 yıl önce satın aldı.


PARANI ZİYAN ETME

Uçkun, İstanbul’da kendisine, “Paranı keçi çobanlığı yaparak ziyan etme” deseler de hedefinden vazgeçmediğini söyledi. 50 baş Saanen keçisini 3 yılda 140’a çıkaran kardeşler daha fazla verim almak için 3.5 litreden aşağı süt veren keçileri sattı. Çiftliklerinde Ege Üniversitesi’nden alınan 4 damızlık teke ile birlikte 50 keçi ve 30 oğlakları bulunduğunu anlatan Defne Uçkun, çiğ sütten ürettikleri salamur, kekikli, az tuzlu, hellim ve kuru meyveli peynir...