05 / 05 / 2024

Mimar Gülseven Diken

Mimar Gülseven Diken

Diyabakır'da yıllardır bitmeyen arazi anlaşmazlığı 4'ncü canı aldı. Batı Karakoç Köyü’nde 2 hafta önce tarlada bulunan cesedin, Mimar Gülseven Diken’e ait olduğu belirlendi.

Hanev Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hanev Gayrimenkul Danışmanlık İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ayşe Gülseven, Mehmet Gülseven ve Shaknoza Israfılova ortaklığında kuruldu.

Depremzedelere yardımda 'Sahte Bağış' uyarısı! Her kampanyaya güvenmeyin, kimlik bilgileriniz bir anda çalınabilir!

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketleri nedeniyle yaşanan büyük yıkım ve can kayıplarının ardından yaralar sarılmaya çalışılırken, dolandırıcılar boş durmuyor. Uzmanlar, depremzedeye yardım için toplanan paralara göz diken siber saldırganlara karşı vatandaşı uyarıyor.

Marketlerde kırmızı alarm! Resmen harekete geçildi, bundan sonra çok daha dikkat

Asgari ücretin zamlanmasının ardından vatandaşın cebindeki paraya göz diken fırsatçılar fiyatları artırmaya başladı. Ticaret Bakanlığı ise yaptığı açıklamada marketlerdeki denetimlerin yoğunlaştırıldığını ifade etti. Vatandaşlar fırsatçılığa karşı artık daha dikkatli olmalı.

Yozgat'ta seçimi kazanan muhtardan kentsel dönüşüm müjdesi!

Şeyh Ahmet Efendi Mahallesi'ndeki muhtarlık seçimini kazanan Gülseven Sevimli Bulut, kentsel dönüşüm ile ilgili müjdeler verdi.

Ethereum rekora koşuyor!

Kripto para borsalarından Ethereum yeni rekora imza attı. Bitcoin'in koltuğuna göz diken Ethereum 2 bin 961 dolara ulaştı. 

Ebru Yaşar Bismil'de 4.5 milyon TL maliyetle okul yaptırdı!

Ebru Yaşar ve Necat Gülseven çiftinin Diyarbakır Bismil'de yaptırdığı okulun inşaatı tamamlandı. Söz konusu okulun inşası yaklaşık 4.5 milyon TL'ye mal oldu

Yüksek Mimar Gürol Öngör vefat etti!

Merhume Nadire Öngör ve merhum Dr. Öngör'ün oğulları 1961 TED Ankara Koleji ve 1966 ODTÜ mezunu, meslek hayatını 1968'den bu yana Danimarka'da sürdüren Yüksek Mimar Gürol Öngör vefat etti. 

Ebru Yaşar’ın 35 milyon liralık villasını tahtakuruları bastı!

Ebru Yaşar’ın Ulus’taki 35 milyon liralık lüks villasını tahtakuruları bastı. Yaşar, işadamı eşi Necat Gülseven, 2 yaşındaki ikizleri Ebrusu ve Hasan Poyraz ile apar topar eşyalarını toplayıp evi terk etti.

Tago Architects tasarım merkezi oldu!

Mimar Gökhan Aktan Altuğ önderliğindeki Tago Architects; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ülke ekonomisinin uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması hedefiyle ortaya koyduğu teşvik desteğini alarak “Tasarım Merkezi” unvanını aldı. 

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi tahliye kararına tepki!

İstanbul Beşiktaş’taki Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) İstanbul Devlet Konservatuvarı’nın, 26 Haziran’da boşaltılacağıyla ilgili kararın ardından üniversiteye destek geldi. 

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'ne tahliye kararı!

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisini genişletmek için hemen yanıbaşındaki Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na "Binadan 5 gün içerisinde oradan çıkın" diye talimat gitti.

Mimar Hakan Külahçı başarısını yurt dışına taşıdı!

Yüksek İç Mimar G. Hakan Külahçı'nın Antalya'da kurduğu Art-Mim, önce Antalya'da, sonra Türkiye'nin farklı şehirlerinde ve son olarak yurt dışında 100'ün üzerinde otel projesine imza attı. Antalya'daki başarısını yurt dışına taşıyan Külahçı, farklı projelerde yer almaya devam edecek.

Akyapı Ofis, Gönye Proje tarafından tasarlandı!

Gönye Proje Tasarım ortakları Mimar Yelin Evcen ve İç Mimar Gönül Ardal'ın iç mekan tasarımını gerçekleştirdikleri Akyapı Ofis, konforu ön plana alırken aynı zamanda kullanıcılarına fonksiyonel kurgusuyla modern bir çalışma ortamı sağlıyor. 

Mimar Gülseven Diken Haberi

Mimar Gülseven Diken

Arazi anlaşmazlığı bir can daha aldı. Diyarbakır Batı Karakoç Köyü’nde 2 hafta önce tarlada bulunan cesedin, 49 yaşındaki Mimar Gülseven Diken’e ait olduğu belirlendi. Gülseven Diken, 10 bin dönümlük arazi anlaşmazlığı nedeniyle öldürülen 4'ncü kişi oldu.


Gazete Habertürk'ten Mehmet Kayahan'ın haberine göre; Baba Şerif Diken'in 2003 yılında vefat etmesi üzerine işler karıştı. Babalarını kaybeden 12 kardeş, babalarının 10 bin dönüm arazisi olduğunu ancak, amcaları R.D.’nin bunun 2 bin dönümünü daha önceden usulsüz olarak üzerine geçirdiğini iddia etti. Araziyi geri almak isteyen kardeşlerle amca arasında husumet başladı. Hukuk mücadelesine başlayan kardeşlere karşı amcaları da dava açtı. Bu arada kardeşlerden Ö.Z.D., aynı zamanda kayınpederi olan amcası ile hareket etmeye başladı.  Bazı kardeşler de amca tarafına geçt, 12 kardeş, 5 ve 7...